Διπλοκαλωδίωση: Πώς γίνεται?

tasos3147

Established Member
11 February 2011
186
Φίλοι μου, γεια σας.
Εχω μιά απορία και είμαι βέβαιος οτι είναι μόνο δική μου απορία, λόγω της ασχετοσύνης μου στα τεχνικά θέματα.
Στο link βλέπουμε ένα ηχείο που έχει πίσω του όχι δύο, αλλά 4 ακροδέκτες. Καταλαβαίνω οτι αυτό είναι που λέμε "διπλοκαλωδίωση". Ομως ποιά ακριβώς καλώδια θα συνδέσω εκεί και πώς θα συνδέονται αυτά στον ενισχυτή, αφού η αντίστοιχη θέση - σε όλους τους ενισχυτές, νομίζω- έχει 2 ακροδέκτες (+ και -) για κάθε ηχείο.http://www.eltax.com/en/category/7_Speakers.html
Σημ: Στο ηχείο MONITOR III SE κάντε κλικ στο "download high def" για να δείτε την πίσω όψη του ηχείου.
Ευχαριστώ,
Τάσος

Ζητώ συγνώμη!
Από λάθος μου έβαλα το θέμα όχι στη σωστή ενότητα και δεν ξέρω πως να το "μετατοπίσω". Αν μπορεί να το κάνει ο moderator θα είμαι ευγνόμων.
Ευχαριστώ και πάλι,
Τάσος

αυτο ειναι αναλογα με τον ενισχυτη. το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ανατρεξεις στις οδηγειες και εκει θα λεει. σε 7καναλους συνηθως τα βαζεις στα surround back αλλα πρεπει να το επιλεξεις απο το ενισχητη.... δες τις οδηγιεσ για καλο και για κακο

rx-v467_back.jpg
Αυτή είναι η πίσω πλευρά του ενισχυτή μου. Δεν νομίζω οτι βγαίνει κάποιο συμπέρασμα. Οι θέσεις του suround back είναι, οπως βλεπεις, δύο. Ποιές ακρες καλωδίων θα μπουν εκεί και ποιών ηχείων, αφού όλα έχουν απο 4 ακροδέκτες το καθένα. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει απλώς δεν μπορώ να φανταστώ τι. Στο manual του ενισχυτή δεν βρήκα τίποτα σχετικό.

Δεν νομίζω ότι η διπλοκαλωδίωση θα σου προσφέρει κάτι (εκτός από έξοδα). Αν όμως θες να το κάνεις θα πάρεις καλώδιο ηχείων που στην μία πλευρά θα έχει 2 μπανάνες και στην άλλη 4 μπανάνες. Οι τέσσερις μπανάνες (ή διχαλα) θα ενωθούν στα ηχεία αφού πρώτα βγάλεις τις γέφυρες (2 μεταλλικά λαμάκια) από εκεί. Η άλλη πλευρά με τις 2 μπανάνες πάει στον ενισχυτή. Το μόνο που θα προσέξεις είναι το καλώδιο από το + του ενισχυτή να πάει σε 2 + του ηχείου και αντίστοιχα θα κάνεις το ίδιο με το -. Θα σου έλεγα (σαν άπειρος που λες ότι είσαι) τα καλώδια να τα πάρεις έτοιμα για να μην κάνεις κανένα λάθος.
Πάντως ξαναλέω ότι δεν θα κερδίσεις τίποτα και μην το κάνεις.

Βασίλη, σ'ευχαριστώ.
Να υποθέσω οτι μπορώ να κάνω τη σύνδεση με κανονικά δίκλωνα καλώδια, στα ηχεία που αναφέρομαι, αν αφήσω τα λαμάκια στη θέση τους.
Σε παρακαλώ πες μου αν κάνω λάθος- δεν θέλω να κάνω ζημιά.
Τάσος