Διπλοκαλωδίωση σε Roister Emphasis 25.....

jamalikos

New member
17 June 2011
77
AΘΗΝΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ FORUM ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ROISTER EMPHASIS 25!!!!
ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΦΕΥΓΟΥΝ AΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ 2+ ΚΑΙ 2- PIONEER VSX-521-K ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ
ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΛΑΜΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ HF KAI LF ΟΛΑ ΚΑΛΑ
ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΒΓΑΛΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΤΟΥ HF ΑΛΛΑ ΤΟ TWETER AKOMA ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ;;; ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΔΕΙΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΡΕΥΜΑ;;; ΜΟΛΙΣ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ LF ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Η ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗ;;;;

Re: ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗ ΣΕ ROISTER EMPHASIS 25 ΑΠΟΡΙΑ

Καλημερα!Κανονικα πρεπει να παιζει ο καθε κλαδος ξεχωριστα.Μαλλον ειναι βραχυκυκλωμενα απο μεσα..Αν και δεν βρισκω την λογικη σε αυτο.

Απάντηση: ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗ ΣΕ ROISTER EMPHASIS 25 ΑΠΟΡΙΑ

Ναι,επρεπε βγαζοντας το καλωδιο του τουητερ,να σταματησει να παιζει.
Οπως λεει ο vmj9 πιθανον να ειναι βραχυκυκλωμενα ΚΑΙ απο μεσα!!!!!
Αν μπορεις να ανοιξεις το καπακι με τα βυσματα εισοδου του ηχειου,κοιταξε αν οντως αυτο συμβαινει(κακως βεβαια!!!!!!!!!!! )

μμμμμ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΕΣ;;; ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ;;; ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ...

Απάντηση: ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗ ΣΕ ROISTER EMPHASIS 25 ΑΠΟΡΙΑ

Δεν ειναι και τιποτα δυσκολο.Αν δεις οτι μεσα οτι ειναι βραχυκυκλωμενα,απλα ξεχωρισε τα και κλεισε το καπακι.

TO ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΛΛΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ.... ΑΜΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΜΕ 4 ΒΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;;

Απάντηση: Re: ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗ ΣΕ ROISTER EMPHASIS 25 ΑΠΟΡΙΑ

TO ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΛΛΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ.... ΑΜΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΜΕ 4 ΒΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;;
Αν εχεις ενα πολυμετρο,μετρησε μεταξυ των δυο +++ και δες αν υπαρχει συνοχη,κανε το ιδιο με τα δυο -----
Αν ναι,δες τι ειναι αυτο που τα ενωνει και ακυρωσε το.

Αν δεν το βρισκεις,τοτε δεν υπαρχει κανενας λογος η οφελος να εχεις 4 καλωδια.Καλυτερα με δυο μαλλον.

Μια φωτογραφια μπορεις να ανεβασεις;

Οκ..Και μην χρησιμοποιείς αποκλειστικά κεφαλαία, jamalikos..

Δείχνει σαν να φωνάζεις και είναι κουραστικό για τα υπόλοιπα μέλη...

λοιπον το ανοιξα φευγουν 2 ζευγαρια καλωδια κοκκινο και μαυρο απο μεσα και πανε πανω στην πλακετα τα 2 κοκκινα μαζι και τα 2 μαυρα μαζι ειναι κολημενα με κοληση πανω στην πλακετα δεν εχει καμια γεφυρωση των βυσματων απο μεσα γεφυρωνωντε πανω στην πλακετα...:huh2:

Απάντηση: Re: Διπλοκαλωδίωση σε Roister Emphasis 25.....

λοιπον το ανοιξα φευγουν 2 ζευγαρια καλωδια κοκκινο και μαυρο απο μεσα και πανε πανω στην πλακετα τα 2 κοκκινα μαζι και τα 2 μαυρα μαζι ειναι κολημενα με κοληση πανω στην πλακετα δεν εχει καμια γεφυρωση των βυσματων απο μεσα γεφυρωνωντε πανω στην πλακετα...:huh2:
Προς τι τοτε τα δυο ζευγη βισματων στην εισοδο του ηχειου;;;;;;;;;

Οπως τα περιγραφεις,το ηχειο δεν διπλοκαλωδιωνεται,παρ'ολο του οτι εχει δυο ζευγη στην εισοδο του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρησιμοποιησε λοιπον ενα καλωδιο σε καθε ηχειο και θα ειναι οκ:chinscratch::huh2: ........εκτος κι αν μπορεις να τα χωρισεις στην πλακετα.

απλος να ξερουν και οι αλλοι κατοχοι των ιδιων ηχειων οτι δεν γινεται διπλοκαλωδιοση εγω το αφηνω οπως εχει το ηχειο για μενα ειναι αψογο:music-smiley-005:
δεν θα κανω αλλα πειραματα.... αν το αφησω ετσι λες να βγαλει καποιο προβλημα;;;

Last edited:
Στα δικά μου 25 πάντως χωρίζονται τα μεγάφωνα αν τραβήξεις τα λαμάκια
τους.

Γεια χαρα σε όλους,
Σας βρήκα ψάχνοντας να βρω και εγώ γιατί “έκοβε” ο ενισχυτής σε συνδεσμολογία Bi-Amp με τα emphasis 25. Και ενώ ήμουν έτοιμος να στείλω τον ενισχυτή στο Νάκα…..:idea: ανατροπή με την βοήθεια των σχολίων σας.
Ανακαλύπτω την «μούφα» της Roister περι Bi-ampling -που λίγο έλειψε να μου κάψει τον ενισχυτή- βγάζοντας το cross over έξω, που ο θεός να το πει έτσι!
Μία μέρα πριν ήμουν στο service της roister για αλλαγή - του μόλις 3 ημερών- ενός γούφερ από το 25αρι. Ασχολίαστο αφήνω το γεγονός ότι έβγαλε μπροστά μου από μια άλλη κολόνα 25άρα - που πρέπει να είχε πέσει από τις σκάλες του Παλαμιδίου- ένα γουφερ και μου το αντικατέστησε. Ασχολίαστο επίσης αφήνω ότι δεν έχουν καινούρια για αντικατάσταση.
Αυτό που δεν αφήνω ασχολίαστο είναι το γεγονός ότι ρώτησα τον υπεύθυνο για το Bi-Ampling και αρκέστηκε στο να με πείσει ότι δεν χρειάζεται να το κάνω, εκτός αν είχα ένα λαμπάτο για τις υψηλές. Είπα ότι διαφωνώ και θέλω την συνδεσμολογία αυτή και έτσι θα στείλω τον ενισχυτή για έλεγχο.
Και ο μέγιστος ξευτίλας, αυτός και η εταιρεία του δεν αναφέρουν πουθενά ότι δεν προβλέπετε το Bi-amp. Απεναντίας μας παραπλανούν ότι η συσκευή τους επιδέχεται δυο κανάλια ενίσχυσης ! Να βάλεις και κάνα λαμπάτο και να τον πάρεις στο χέρι!
Για τους φίλους που μιλούν για καλώδια πρέπει να δείτε τι καλώδια και τι ποιότητες κολλήσεων έχουν οι συνδεσμολογίες μέσα στο ηχείο!:bigcry:
Να ρωτήσω τον φίλο “timaras” αν μπορεί να στείλει μία φωτο του cross over του ή να δούμε γιατί τα δικά του δεν είναι σε γέφυρα μέσα? Πώς γίνετε να έχουν άλλα cross over τα δικά σου?
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

αυτό που έχω να πω εγώ σχετικά με τη roister μιας και έχω το κεντρικό και τις κολώνες από τη σειρά emphasis είναι ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος... απλά θα πω το εξής αγόρασα το κεντρικό πρώτα και μετα από 2-3 μήνες τις κολώνες αυτό που προέκυψε ήταν το εξής: ενώ το κεντρικό το πήρα και ήταν όπως το παρουσιάζανε στις εικόνες και με woofers πάνω του τα οποία είχαν 117c κωδικό... όταν μου ήρθαν τα 25αρια απογοητεύτηκα για τρεις λόγους: 1ον τα woofers είχαν κωδικο 120b με αποτέλεσμα να είναι πιο σκούρο χρώμα (για το κίτρινο αναφέρομαι) να είναι πιο μικρά σε μέγεθος σε σχέση με το κεντρικό και με πιο μεγάλο μέγεθος τσιμούχας... 2ον στο σύνολο απο τα 8woofers (αναφέρομαι στις κολώνες καθαρά) τα 3 είχαν γύρω γύρω κόλλα(δεν τα είχανε καν καθαρίσει) και 3ον πίσω οι τρύπες για τον αέρα ήταν με λεία επένδυση και όχι με αυλακώσεις όπως είναι στις εικόνες του site... τέλος να αναφέρω ότι έτυχε να μου χαλάσεις και εμένα ένα woofer από την αριστερή κολώνα (το 3ο σε σειρά woofer) με αποτέλεσμα να το πάω και εγώ στην εταιρεία για αντικατάσταση ο άνθρωπος δεν λέω κοίταξε να με εξηπυρετήσει αλλά μου έδωσε woofer από μια άλλη κολώνα η οποία ήταν σε άθλια κατάσταση και εκτός απ αυτο το woofer είχε κωδικό 117c αντί για 120b που ήτανε τα άλλα woofer της κολώνας... έτσι έχω την αριστερή κολώνα με ένα woofer διαφορετικό το οποίο με παιδεψε κιόλας για να το στενέψω μέσα στην πατούρα μιας και ήτανε ελάχιστα μεγαλύτερο... Αυτά έχω να πω εγώ από την προσωπική μου εμπειρία περι roister και είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος γιατί την είχα και σε εκτίμηση, απλά κατάφερε να με χάσει απο πελάτη! Χίλια συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλα με έπνιγε το δίκιο μου!

Τραγικα αυτα που διαβαζω, λυπαμαι παρα πολυ γιατι την ειχα σε μεγαλη εκτιμηση την εταιρια... Κριμα να βγαζουν σκαβουν μοβοι τους το λακο τους...

Δυστυχώς και εγώ φίλε μου την είχα σε μεγάλη εκτίμηση... εντάξει είπαμε οικονομική κρίση να κόψουμε κάποια πράγματα αλλά όχι να φτιάχνουμε ίσα ίσα για να παιρνουμε λεφτά και χωρίς μεράκι που είναι και το πιο σημαντικό!