Dirac

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,290
Σκέφτηκα να ανοιξω ένα θέμα αποκλειστικά για το Dirac, προκειμένου να συζητάμε νέα, ρυθμίσεις κλπ.

Σαν ενα πρώτο νέο αναφέρω την κατάργηση της άδειας Dirac Live Bass Control για 1 sub.

Πλέον υπάρχει μόνο μία άδεια Bass Control χωρίς περιορισμό στον αριθμό των sub.

Η τιμή ειναι ίδια με την παλιά για 1 sub ενώ όσοι είχαν άδεια για 1 sub μάλλον αναβαθμίζονται αυτόματα σε αυτή για πολλά.

Το επόμενο που αναμένεται σε επίπεδο υποστήριξης από τους κατασκευαστές (μέχρι τώρα νομίζω το έχουν μονο οι StormAudio) είναι το ART

Νομίζω ότι απαιτεί νέα chips οπότε μάλλον δεν θα το δούμε σε τρέχοντα μοντέλα.

Για τα τρέχοντα μοντέλα τουλάχιστον σε Marantz και Denon, έχει ένα webinar που αφορά τον AVC-A10H την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Πάντως μέχρι στιγμής έχουν πει αυτό:

 Paid upgrades for Dirac Room Correction (259 or 349 $) + Bass Control (299 $) available,note that we are working on ART integration (more updates on that soon).

Θα ήταν απίθανο να περιμένουμε την επόμενη γενιά ενός μοντέλου που δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά να είναι ακόμα διαθέσιμο. Λογικά και αυτό θα παίρνει ART όπως και ο μεγαλύτερος A1H, καθώς μοιράζονται το ίδιο DSP chip.

DSP.PNG

• Like
Reactions: koupa
Επίσης, πλέον όποιος μπει στη
Πλέον υπάρχει μόνο μία άδεια Bass Control χωρίς περιορισμό στον αριθμό των sub.

Αρκεί βεβαίως ο επεξεργαστής να μπορεί να υποστηρίζει πάνω από ένα sub. Αν και είναι προφανές αυτό, να το πούμε καθώς υπάρχουν επεξεργαστές που υποστηρίζουν μονή έξοδο sub η οποία έχει απλά παράλληλη τη δεύτερη. Σε αυτούς δεν υπάρχει καθόλου Bass Control σαν επιλογή στο shop της Dirac.

Για παράδειγμα:

Ήγγικεν η ώρα, 20% BLACK FRIDAY discount. Ήτοι $479 για το φουλ έξτρα πακέτο. Να πατήσω το κουμπί λέτε; :cool:

Edit: το πάτησα.

Για Denon έλεγε το e-mail που έλαβα εγώ. 25 Νοε. - 2 Δεκ.

Ερώτηση: έχεις Denon και αγοράζεις την άδεια. Αν αλλάξεις και πάρεις Onkyo πρέπει να ξαναπάρεις άδεια;

Ναι, δυστυχώς, παντρεμένο με τον ενισχυτή. Βέβαια, αντίστοιχα, αν τον πουλήσεις, τον πουλάς ως DIRAC πλέον, και όχι ως DIRAC ready.

Τι εννοείς; Το site έχει universal discount code για 20%.

ΟΚ, μόλις έβαλα κι εγώ ένα full bundle που έχει και το Bass control και βγαίνει 460,24€.

Αμέσως βέβαια το ακύρωσα καθώς δεν το χρειάζομαι εγώ προσωπικά αφού έχω άλλο ειδικό licence.

Εξαρτάται και από τον ενισχυτή που έχεις. Σε άλλους έρχεται η άδεια από το κουτί και εκεί αγοράζεις μόνο το bass control με πολύ λιγότερα (+ την έκπτωση BF).

Για παράδειγμα στον Pioneer VSA-LX805 είναι 229,73€

A ρε μπίζνα που χουν βρει.... Να πληρώνεις για να ρυθμίσεις τον ήχο στον ενισχυτή σου....
Ας τους κάνουν και συνδρομητικους τους ενισχυτές. Αν δεν έχεις πληρώσει την συνδρομή να μην ανοίγει.🤬

Ναι, δυστυχώς, παντρεμένο με τον ενισχυτή. Βέβαια, αντίστοιχα, αν τον πουλήσεις, τον πουλάς ως DIRAC πλέον, και όχι ως DIRAC ready.
Ουουου σίγουρα θα εκτιμηθεί πάρα πολύ ειδικά από τον έλληνα αγοραστή....😁😁 θα δώσει περισσότερα με χαρά 😁

Μόλις αλλάξει το πλάνο - που έχει αργήσει ήδη - και θα μπει στη λιανική κι αυτό, τότε θα το παίρνεις πρακτικά δωρεάν στην προσφορά με τον ενισχυτή. Μέχρι τότε... δεν έχουν άλλο τρόπο εσόδων οι software εταιρίες.

A ρε μπίζνα που χουν βρει.... Να πληρώνεις για να ρυθμίσεις τον ήχο στον ενισχυτή σου....
Ας τους κάνουν και συνδρομητικους τους ενισχυτές. Αν δεν έχεις πληρώσει την συνδρομή να μην ανοίγει.🤬

Κάτσε ρε συ, δηλαδή τσάμπα φτιάχνεται το Dirac; To Audyssey που το'χει αγοράσει (ή έστω το πληρώνει) η DM στο δίνουν τσάμπα, οι άλλοι πρέπει κάπως να βγάλουν και κέρδος, αλλιώς απλά θα πίνανε μοχίτος.

Ουουου σίγουρα θα εκτιμηθεί πάρα πολύ ειδικά από τον έλληνα αγοραστή....😁😁 θα δώσει περισσότερα με χαρά 😁

Ε καλά, προφανώς μηχανήματα κάποιου κόστους τα πουλάς κατά 99% σε άνθρωπο που ξέρει τι παίρνει, αλλιώς θα'παιρνε Bose soundbar. Δε νομίζω να είναι αυτό πρόβλημα.

Κάτσε ρε συ, δηλαδή τσάμπα φτιάχνεται το Dirac; To Audyssey που το'χει αγοράσει (ή έστω το πληρώνει) η DM στο δίνουν τσάμπα, οι άλλοι πρέπει κάπως να βγάλουν και κέρδος, αλλιώς απλά θα πίνανε μοχίτος.
Η νοοτροπία είναι που μου την δινει. Ας το βάλουν μέσα στην τιμη.
Πώς είναι μέσα στην τιμή το Dolby μια ζωή και τα THX και τα ISF κλπ ;

Μόλις αλλάξει το πλάνο - που έχει αργήσει ήδη - και θα μπει στη λιανική κι αυτό, τότε θα το παίρνεις πρακτικά δωρεάν στην προσφορά με τον ενισχυτή. Μέχρι τότε... δεν έχουν άλλο τρόπο εσόδων οι software εταιρίες.
Μια χαρά έχουν τρόπο. royalties λέγεται. Ένας μέρος της τιμής θα πηγαίνει στα licenses.