Diseq μοτέρ και διακόπτης

Γιάννης Μπράβος

Established Member
12 July 2006
270
Καλημέρα σε όλους,

Έχω το εξής ερώτημα: Μπορεί ένας δέκτης να δει δύο σταθερά LNB σε σταθερό πιάτο (Astra-Hotbird) κα ένα κινητό πιάτο με μοτέρ STAB HH120 και εφόσον η μπορεί τι διακόπτης απαιτείται;

Ευχαριστώ

στον dreambox ,technomate, ipbox & itgate
που έχω γίνετε και σε κάθε δέκτη που τρέχει Linuxaki

δέν χρειάζεται κάτι ειδικό , ένα απλό disecq 4x1
το θέμα είναι να υποστηρίζει ο δέκτης σου ταυτόχρονη λειτουργία
disecq 1.0 (για το διακόπτη) + 1.2 (για να κινεί το μοτερ)

Εγώ έχω dreambox 7000 και πιάτο ένα frontier με 13 , 19 και 1 δυτικά. Επίσης ένα κινητό disecq 1.20. Θα ήθελα να τα ενώσω όλα με το δέκτη με ένα καλώδιο. Να έχω δηλαδή τρεις θέσεις σταθερές και μία θέση για το κινητό, με ένα καλώδιο. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως να φταίει o no name disegc 4/1 (ήταν 1.0), ίσως η ρύθμιση του δέκτη που έκανα αλλά το κινητό δεν δούλευε. Δεν έπαιρνε εντολές. Τα φωτάκια ήταν σβηστά και δεν γύριζε. Όταν το έβαζα μόνο του στο δέκτη κινούνταν κανονικά. Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε μερικές διευκρινήσεις για το disecq διακόπτη, σύνδεση και τα λοιπά, και για την ρύθμιση του δέκτη;

Ευχαριστώ

Για τη σύνδεση δοκίμασε τα εξής:

Στην είσοδο Α του διακόπτη σύνδεσε το lnb του κινητού.
Αντίστοιχα στις άλλες εισόδους τα τρία σταθερα lnb.

Στον δέκτη.
Στις ρυθμίσεις diseqc επέλεξε "μη στάνταρ ρύθμιση"
Στη θέση lnb μηδέν όρισε diseqc 1.2 και Α/Α σε κάποιον δορυφόρο του τόξου που λαμβάνεις. Αυτόματα όλοι οι δορυφόροι με lnb μηδέν θα ρυθμιστούν ως diseqc 1.2
Στη θέση lnb 1 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου Β του διακόπτη και επέλεξε diseqc 1.0 και Α/Β
Στη θέση lnb 2 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου C του διακόπτη (Diseqc 1.0 - Β/Α)
Στη θέση lnb 3 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου D του διακόπτη (Diseqc 1.0 - Β.Β)

Ακολούθως πρέπει να πας στις ρυθμίσεις ρότορα. Εδώ προφανώς ξέρεις τι πρέπει να δηλώσεις.

Μια και ξεκίνησα το θρέντ πριν από έξι μήνες, να απαντήσω ότι παρόμοιο στήσιμο δούλεψε με τον dm800 που έχει και τις δυστροπίες του. Προϋπόθεση είναι ότι το καλώδιο από τον δέκτη πάει πρώτα στο μοτέρ και από το μοτέρ στο διακόπτη και από το διακόπτη στα διάφορα lnb, σταθερά ή του κινητού πιάτου. Η δήλωση στον δέκτη, όπως λέει ο Alex πιο πάνω. Ένας καλός διακόπτης θα βοηθούσε επίσης.

Αν κατάλαβα καλά η σύνδεση είναι:
δέκτης-----rec μοτέρ
lnb μοτέρ ------έξοδος διακόπτη
είσοδος 1 διακόπτη ----- lnb κινητού
είσοδος 2 διακόπτη ----- lnb σταθερό
είσοδος 3 διακόπτη ----- lnb σταθερό
είσοδος 4 διακόπτη ----- lnb σταθερό

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Έκανα τα παραπάνω και λειτούργησε κανονικά. Τη ρύθμιση του δέκτη την είχα διαβάσει και σε άλλο thread. Εκείνο που δεν είχα κάνει σωστά ήταν η συνδεμολογία μεταξύ moter, lnb, διακόπτη και δέκτη.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη βοήθεια

Και εσύ θα μου την έδινες αν είχα γράψει πιο ξεκάθαρα που δυσκολεύομαι.

Ευχαριστώ πάντως για τη γρήγορη απάντηση.

Μια και ξεκίνησα το θρέντ πριν από έξι μήνες, να απαντήσω ότι παρόμοιο στήσιμο δούλεψε με τον dm800 που έχει και τις δυστροπίες του. Προϋπόθεση είναι ότι το καλώδιο από τον δέκτη πάει πρώτα στο μοτέρ και από το μοτέρ στο διακόπτη και από το διακόπτη στα διάφορα lnb, σταθερά ή του κινητού πιάτου. Η δήλωση στον δέκτη, όπως λέει ο Alex πιο πάνω. Ένας καλός διακόπτης θα βοηθούσε επίσης.
Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σχεδιάγραμμα για αυτό; Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Diseq μοτέρ και διακόπτης

μπορεις να μου πεις τι βλεπεις με το Moter(δορυφορους) ,και τι απο τα αλλα Lnb
επισις τα αλλα Lnb τα εχεις σε αλλα πιατα η πανω στο κινουμενο ευχαριστω:operator:

Εχω δύο πιάτα, το ένα κεντραρισμένο στις 19Ε με δύο LNB για Astro 19E & Hotbird 13E και το δεύτερο κινητό με ενα LNB για όλα τα υπόλοπα.

Στον diseqc 4x1:

Είσοδος 1 Hotbird, είσοδος 2 Astra, είσοδος 3 το LNB του κινητού πιάτου.
Εξοδος diseqc -> ΕΞΟΔΟΣ Μοτερ

Στο Μοτέρ:

Εισοδος Μοτερ -> Δέκτης
Εξοδος Μοτερ -> Εξοδος διακόπτη (ως άνωθεν)