Diseqc 8x1 dreambox configuration

Οχι δεν μπορείς. Πρέπει με κάποιον τρόπο να ελεγχθούν οι δύο διακόπτες για να διαβιβαστούν οι εντολές. π.χ. με διακόπτη Diseqc 1.1

12.jpg

μια εικόνα που δείχνει για 2 δέκτες

δεν βοηθάει και πολύ όμως ...

Προσανατολίζομαι να καταργήσω το 8χ1 diseqc της maximum που έχω και να πάω σε μια λύση με ένα 4αρι 1.1 και (4 ή 3) 4χ1 1.0 μιας και οι δορυφόροι που στοχευω είναι πλέον πάνω απο 8 και δεν καλύπτομαι απο το εξαιρετικό κατα τα άλλα 8αρι αυτό diseqc.Δυσκολευομαι όμως να βρώ 4αρι 1.1 εκτός της spaun,ξέρετε αν υπάρχει κάτι πιό οικονομικό σε 1.1?

Φιλικά
Νίκος

Νίκο ο διακόπτης σου είναι 1.1 ή 2.1? Γιατί αν είναι 2.1 μπόρεις θεωρητικά να τον συνδέσεις από κάτω και να ενώσεις τον 8άρι με τον 1.0. Λέω θεωρητικά, γιατί το προσπαθώ στην πράξη και δεν μου δουλεύει. Παρόλα αυτά ο κατασκευαστής λέει ότι γίνεται...

Απάντηση: Re: Diseqc 8x1 dreambox configuration

Δυσκολευομαι όμως να βρώ 4αρι 1.1 εκτός της spaun,ξέρετε αν υπάρχει κάτι πιό οικονομικό σε 1.1?

Προσωπικά δεν έχω συναντήσει στην αγορά άλλον διακόπτη Diseqc 1.1

Νίκο ο διακόπτης σου είναι 1.1 ή 2.1? Γιατί αν είναι 2.1 μπόρεις θεωρητικά να τον συνδέσεις από κάτω και να ενώσεις τον 8άρι με τον 1.0. Λέω θεωρητικά, γιατί το προσπαθώ στην πράξη και δεν μου δουλεύει. Παρόλα αυτά ο κατασκευαστής λέει ότι γίνεται...
Αργύρη, μπορείς αν γίνει λίγο πιο αναλυτικός?

Kαλησπέρα σε όλους .Προφανώς εννοεί ο Αργύρης ότι στον Spaun (2.1)που τελικά αγόρασα μπορώ να συνδέσω αντί για 4 διακοπτες 4χ1 και να διαχειρίζομαι 16lnb ,στη μία έξοδο να βάλω τον 8αρη που ήδη έχω και στις άλλες 3 τους 4αρηδες διακόπτες και να φτάσω τα 20 lnb .
Αυτό εννοείς Αργύρη ,η δεν το κατάλαβα ?

Νίκος

Νίκο όχι ακριβώς, η συνδεσμολογία που περιγράφεις λειτουργεί μόνο όταν ο 8άρης χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο 1.2. Εσύ όμως τον χρησιμοποιείς με 1.1. Εγώ αυτό που γράφω είναι το εξής:
Γραμμή 1: 4 διακόπτες 1.0 που πέφτουν πάνω σε διακόπτη 1.1
Γραμμή 2: Ο 8άρης.
Συνδέουμε τον 1.1 και τον 8άρη σε έναν 2.1 και κατεβάζουμε μία γραμμή καθόδου...
Η συνδεσμολογία αυτή υποστηρίζεται από τους διακόπτες 2.1. Να θυμίσω ότι στο DiSEqc 2.x οι διακόπτες και οι συσκευές που το υποστηρίζουν, στέλνουν και εντολές επιβεβαίωσης (δηλαδή έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία).
Χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί ακόμη ψάχνομαι, νομίζω ότι το σύστημα αυτό δεν μου λειτουργεί γιατί ο δέκτης δεν υποστηρίζει 2.1 (υποστηρίζει 1.1). Θα βρω ένα δέκτη με 2.1 και θα το δοκιμάσω...

Επίσης μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και bistable διακόπτης, που αλλάζει γραμμή με επανεκκίνηση του δέκτη (άλλες φορές από το on/off και άλλες από την πρίζα). Ο διακόπτης αυτός είναι κάτι σαν τον 0/12V και μπορεί να συνδέσει δύο γραμμές που καταλήγουν για παράδειγμα σε δύο διακόπτες 1.1.
Στην νέα εγκατάσταση που ετοιμάσαμε για τα ΔΝ, βάλαμε 3 Wave, με 23 LNB και ένα κινητό με DiSEqC 1.2. Τα 15 LNB και το κινητό καταλήγουν σε διακόπτη 1.1 (μέσω διακοπτών 1.0). Τα άλλα 8 πέφτουν σε έναν άλλο διακόπτη 1.1. Οι δύο διακόπτες 1.1 πέφτουν στον bistable και έτσι κατεβαίνει ένα καλώδιο. Όμως ο bistable κάποιες φορές... κοιμάται και δεν αλλάζει με τίποτε την μία ομάδα LNB με την άλλη. Για αυτό και ψάχνομαι τώρα με τον, 2.1 αντί του bistable, που ακούγεται ότι λειτουργεί, αλλά πώς???

Για το φίλο Σεραφείμ, που την ζήτησε.
Τα 3 Wave, δεξία το κινητό και αριστερά ένα απλό κάτοπτρο με ξεχωριστή κάθοδο, για να γνωρίζουμε σε περίπτωση προβλήματος αν φταίμε εμείς ή ο δέκτης.

Attachments

• 3xWave.jpg
    3xWave.jpg
    25.8 KB · Views: 82

Για το φίλο Σεραφείμ, που την ζήτησε.
Τα 3 Wave, δεξία το κινητό και αριστερά ένα απλό κάτοπτρο με ξεχωριστή κάθοδο, για να γνωρίζουμε σε περίπτωση προβλήματος αν φταίμε εμείς ή ο δέκτης.
Ευχαριστούμε, Αργύρη! Δεν είναι τόσο ευκρινής η φωτογραφία όμως. Αν μπορείς, ανέβασε κι άλλες.:ernaehrung004:

νομιζω ιδιες ειναι παντος αν δυσκολευτεις καπου εδω ειμαστε εχω τον ιδιο διακοπτι σε dm800

Επειδη εχω την απορια απο οσο γνωριζω τα 8χ1 δεν εχουν καλυμα εσεις πως τα προστευεται απο βροχη,χιονια κλπ?