Diseqc 8X1 σε Dreambox

Ψάχνοντας περαιτέρω βρήκα μια ενημέρωση από την EMP Centauri σχετική με τον διακόπτη και την συνεργασία με δέκτες Dreambox E2 (7025 & 800)

EMP Centauri 8X1

Πρόκειται για ένα ενημερωτικό .pdf όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

Note: To ensure safe function with Dreambox 7025, use P.168-W switch manufactured after May
2008. Older product may be adjusted in the factory upon request.
EMP-Centauri s.r.o.
May 2008

Συνεπώς υπάρχει πρόβλημα με παλαιότερους διακόπτες και δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στους 7025 & 800.

Στους υπόλοιπους Dreambox E1 (από DM500 - DM7020) χρησιμοποιούνται χωρίς πρόβλημα.

Ναι, και τον αλλάζεις με άλλον κατασκευασμένο μετά τον Μάιο του 2008.
Τα ίδια προβλήματα έχουν και οι διακόπτες 8Χ1 της vantage.

Παρεμπιπτόντως οι διακόπτες Diseqc 1.1 της Spaun δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Diseqc 8X1 σε Dreambox

Μόλις παρήγγειλα το καινούριο Centauri P.168-W οπότε εντυπώσεις με την παραλαβή
Πως το ξεχωρίζεις απο το παλιό και προβληματικό?
Ελπίζω η δοκιμή να γίνει σε Ε2 δέκτη.

(από που και πόσο?)

Re: Απάντηση: Re: Diseqc 8X1 σε Dreambox

Πως το ξεχωρίζεις απο το παλιό και προβληματικό?
Ελπίζω η δοκιμή να γίνει σε Ε2 δέκτη.

(από που και πόσο?)
Εχω το παλιό το οποιο δουλευω με dm 7020 αλλα και dm 800 οπότε το μόνο που θα αλλάξει θα ειναι το καινουριο Diseqc.
Tο καινουριο γραφει πανω V2 και ειναι διαφορετικο απο το παλιό.
Η παραγγελία εγινε απο εδώ.

Είναι απορίας άξιον γιατί λειτουργεί το παλιό με τον 800. Δεν θα 'πρεπε.
Οι κατασκευαστές έκαναν hardware επέμβαση στο νέο αφού πειραματίστηκαν για καιρό πάνω σε έναν 7025.

Αυτο που περιμενω να δω βελτιωμενο ειναι η εναλλαγή των δορυφορων στο τετραπλο που εχω με σε μια απο τις εισοδους του. Γιατι ενω στον 7020 δεν υπαρχει προβλημα, στον 800 μπορει να χρειαστει να περιμενω και μισο λεπτο καποιες φορες σε καποιους δορυφορους.

Το προβλημα δεν ειναι στο diseqc εφοσον στον 7020 κανει γρηγορα εναλλαγες αλλα στο software ή hardware του DM800

Μετα απο αρκετή αναμονη, εφτασε το καινουριο diseqc 8X1 που θεωρητικά ταιριαζει καλυτερα στον 800 dm αλλα στην πραξη δεν ειδα καμια απολυτως διαφορά! Τα ιδια προβληματα παραμενουν, οποτε το επομενο βημα θα ειναι η αλλαγη των lnb ...

Από ότι έχω καταλάβει εγώ, οι διαφορά μεταξύ της έκδοσης 1 & 2 των EMP, είναι στο τι είδους "διακόπτες" περιέχει μέσα. Η έκδοση 1 περιέχει 1 uncommited switch 2 θέσεων, και 2 commited switch, ένα σε κάθε είσοδο του uncommited.
Άρα, όποιος έχει έκδοση 1, πρέπει να ρυθμίσει τις εισόδους μέσω diseqc 1.1 σαν:

INP1 -> commitedA(1) uncommitedA(1)
INP2 -> commitedB(2) uncommitedA(1)
...
INP5 -> commitedA(1) uncommitedB(2)
INP6 -> commitedB(2) uncommitedB(2)
...

Από την άλλη, η έκδοση 2 έχει μέσα μόνο 1 uncommited switch 8 θέσεων. Αυτό με diseqc 1.1 είναι:

INP1 -> uncommitedA(1)
INP2 -> uncommitedB(2)
...
INP8 -> uncommited?(8)

Όλα αυτά θεωρητικά. Δεν έχω το switch. Απλά αυτά κατάλαβα διαβάζοντας τα εγχειρίδια της EMP :blush:
Η έκδοση 2 πάντως (αν ισχύουν αυτά που κατάλαβα) είναι πιο ευέλικτη γιατί μπορεί να δεχτεί και commited switches (diseqc 1.0 4 θέσεων) σε κάθε είσοδο. Όλα αυτά στην θεωρία... :flipout:

Η έκδοση 2 πάντως (αν ισχύουν αυτά που κατάλαβα) είναι πιο ευέλικτη γιατί μπορεί να δεχτεί και commited switches (diseqc 1.0 4 θέσεων) σε κάθε είσοδο. Όλα αυτά στην θεωρία... :flipout:

Ετσι ειναι αλλα αυτο ακριβως εκανε και η προυγουμενη εκδοση. Εγώ απλα περιμενα να δω κατι διαφορετικο απο τον DM 800 που ελεγαν (ακριβως εκει στο εξτρα τετραπλο), σε αμεση συγκριση με το προυγουμενο μοντελο.
Το μονο θετικο που βρηκα σε σχεση με το παλιοτερο ειναι οτι τωρα ειναι προστατευμενο σε κουτι και δεν πρεπει να βρισκει κανεις πατεντες για την προστασια του απο βροχες.

Πως ακριβώς το έκανε η προηγούμενη έκδοση; Δεν μπορώ να φανταστώ. Αφού έχεις 1 uncommitted switch και 1 committed, πως μπορείς να βάλεις και 2ο committed (σε κάποια έξοδο από committed); Ίσως αν είσαι τυχερός, και αυτό μόνο στην είσοδο 0 του 8/1. Αλλά με την έκδοση 2 νομίζω μπορείς να βάλεις committed switch σε κάθε είσοδο του 8/1...
Μπορεί κάποιος που έχει βάλει committed switch σε έκδοση 1 να μας εξηγήσει πως το έκανε;

Το μονο θετικο που βρηκα σε σχεση με το παλιοτερο ειναι οτι τωρα ειναι προστατευμενο σε κουτι και δεν πρεπει να βρισκει κανεις πατεντες για την προστασια του απο βροχες.

Μπορείς να βρεις κάποια φωτογραφία που να είναι όμοια με την v2 διακόπτη που αγόρασες; Στα διάφορα καταστήματα βλέπω διάφορες φωτογραφίες για το ίδιο προιόν(!)... Έτσι για να ξέρουμε τι ψάχνουμε...
Αν και εγώ ψάχνω για 16/1 διακόπτη...

Εδω και η φωτο
Δεν ειναι οτι δεν δουλευει, απλα δουλευει οπως και το προυγουμενο (με αργες εναλλαγές μεταξυ καποιων δορυφορων του τετραπλου).

642c_1_b.JPG

Τελικά από την φωτογραφία, δεν φαίνεται να ισχύει αυτό που έλεγα, ότι είναι ένας uncommitted switch 8 θέσεων...

Από την άλλη, βρήκα αυτή την φωτογραφία:

emp-P.168-V2.jpg

Εδώ φαίνεται ότι ισχύει αυτό που έλεγα, ότι η έκδοση 2 είναι ένας uncommitted switch 8 θέσεων. Τελικά πόσες παραλλαγές κυκλοφορούν;;; :chinscratch:

Δοκιμάστηκε ο διακόπτης 10:1 της SAB , ο οποίος υποστηρίζει πολλά modes (Diseqc από 1.0 εώς 2.2 ανάλογα την χρήση).
510_bg.jpg

http://www.sabsatellite.nl/productsdetail.php?prod=510
Αν και έβλεπε όλες τις θέσεις δυστυχώς υπήρχε καθυστέρηση στην εναλλαγή δορυφόρων (3-5 sec) καθώς και από tv σε radio mode.
Έτσι ξανατοποθετήθηκε το αξιόπιστο set της Spaun πάλι.
Xρησιμοποιήθηκε το mode 1.1 με τους dm500 & 800 με τις ίδιες ρυθμίσεις και στους 2.

lnb 0 --> A/A --> Input 1
lnb 1 --> A/A --> Input 2
------------------------
------------------------
lnb 9 --> A/A --> Input 10

Δοκιμάστηκε ο διακόπτης 10:1 της SAB , ο οποίος υποστηρίζει πολλά modes (Diseqc από 1.0 εώς 2.2 ανάλογα την χρήση).
510_bg.jpg

http://www.sabsatellite.nl/productsdetail.php?prod=510
Αν και έβλεπε όλες τις θέσεις δυστυχώς υπήρχε καθυστέρηση στην εναλλαγή δορυφόρων (3-5 sec) καθώς και από tv σε radio mode.
Έτσι ξανατοποθετήθηκε το αξιόπιστο set της Spaun πάλι.
Xρησιμοποιήθηκε το mode 1.1 με τους dm500 & 800 με τις ίδιες ρυθμίσεις και στους 2.
εχω το ιδιο και δεν υπαρχει κανενα προβλημα η εναλαγη γινεται σε λιγοτερο απο 2sec και μαλιστα σε δυο hd καναλια,το Α/Α που εχεις επιλεξει δεν χριεαζεται αστο σε 'κανενα'

ποσο το αγορασες?

εχω το ιδιο και δεν υπαρχει κανενα προβλημα η εναλαγη γινεται σε λιγοτερο απο 2sec και μαλιστα σε δυο hd καναλια,το Α/Α που εχεις επιλεξει δεν χριεαζεται αστο σε 'κανενα'

ποσο το αγορασες?

Mάλιστα !
Θα ξαναδοκιμαστεί μετά το καλοκαίρι σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, αφού ο καιρός δεν είναι για ταράτσες !:2thumb22sup:
Τιμή ~ 25 €
Thanks