Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Εξαιρετική εικόνα σε blu-ray έχει το Beauty and the Beast της Disney.(2017)

Ξέρει κανείς αν γυρίστηκε με κάμερες 4Κ?

3,4Κ και 2,8Κ το υλικό από το γύρισμα. Tο τελικό master της ταινίας έγινε σε 2Κ με HDR...

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Γραφτε τα σε μια λιστα ... να τα στειλω στους ρωσους.
Μην μας προλαβουν τα ... αμερικανακια ! :rolleyes:
AVclub rules :Banane0:

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι μας χορεύουν όλους οι Ρώσοι στο ταψί, φαίνεται να το απολαμβάνουν! :flipout:

Όλες μας οι εκτιμήσεις έχουν πέσει έξω. Μόλις πέρασε αρκετός καιρός και δεν ανέβαζαν αρχείο από κάποιο άλλο δισκάκι μετά τα Στρουμφάκια, πιστέψαμε όλοι ότι "δεν έχει σπάσει τελικά το AACS 2.0" και ότι "απλά είχαν ευάλωτα κλειδιά τα Στρουμφάκια 2".

Τώρα ανεβάζουν το Patriots Day και πάλι κάποιοι λένε "Καλά μωρέ, γιατί έκαναν τόσο πολύ καιρό, ελαττωματικά κλειδιά θα είχε και αυτό". Στη κοινότητα των χακεράδων, φαίνεται να κάθεται πολύ ενοχλητικό σε κάποιους το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν τα πρωτεία σχεδόν παντού.

Στο μεταξύ, και χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις από τα τεχνικά θέματα στα pc, κάποιοι γράφουν ότι η Microsoft θα έχει μεγάλο πρόβλημα εάν αποδειχτεί τελικά ότι οι Ρώσοι έχουν σπάσει το AACS 2.0, εξαιτίας μιας εταιρικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει για τα δεκάρια και που βασίζεται στο AACS 2.0...

Λοιπόν, μου κατέβηκε επιτέλους. Δομή αρχείων Bluray όπως ακριβώς και στα "Στρουμφάκια 2", και αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι το ότι στον φάκελο BDMV απουσιάζει ο υποφάκελος AUXDATA, ο οποίος νομίζω ότι θεωρείται σημαντικός και χωρίς αυτόν προγράμματα όπως το Powerdvd έχουν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Όλη η ταινία είναι στο αρχείο 00001 m2ts που είναι μεγέθους 74GB και διάρκεια 2 ώρες και 13 λεπτά, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον έξι αρχεία ακόμα με μέγεθος από ένα έως δύο GB που μάλλον πρέπει να είναι στα μενού, αλλά γιατί πάλι να είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος, αφού υποτίθεται δεν υπάρχει έξτρα υλικό στα δισκάκια Bluray 4K; :chinscratch:

Το αντιγράφω τώρα σε εξωτερικό σκληρό για να συνδεθεί στη Samsung. Για να δούμε τι θα δούμε...

Παναγιωτη

Με αυτο που εκανες (να αγορασεις το δισκακι των Smurfs) να αναψεις καμια λαμπαδα στο μποϊ σου
που ΔΕΝ σε εχουν βαφτισει η "Στρουμφιτα των 4Κ" .... οι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι :rolleyes:

Πάντως για να παίξει χωρίς hardware acceleration πίνει για πλάκα πάνω από τον μισό 8πύρηνο Xeon του PC μου..

Το bitrate του παίζει κοντά στα 100Mbps (μέσος όρος).

Σαν ταινία πάντως (από τα 3 λεπτά που είδα) φαίνεται να μην είναι του πεταμού.. Ίσως και να τη δω.. :p

Παναγιωτη

Με αυτο που εκανες (να αγορασεις το δισκακι των Smurfs) να αναψεις καμια λαμπαδα στο μποϊ σου
που ΔΕΝ σε εχουν βαφτισει η "Στρουμφιτα των 4Κ" .... οι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι :rolleyes:

Θα γίνει και αυτό, απλά περιμένουμε να βγει και να αγοράσει ο Παναγιώτης και την extended version (που την περιμένει και αυτός πως και πως..) :flipout:

Καλα δημητρακουδη μην υπενθυμιζεις συνεχεια την κατοσταρα γραμμη σου στο βογιατζακη τωρα που εσπασε το 4k γιατι βλεπω στις ειδησεις:

"Εχτες αργα το βραδυ εθεαθει αγνωστος να σκαβει εξω απο οικια κρατωντας στο ενα χερι σκαπανικο και splitter οπτικης στο αλλο.
Υστερα απο καταδιωξη χαθηκαν τα ιχνη του μεσα σε ενα πυκνο συννεφο ατμου, τροποποιημενου ατμοποιητη."

Συνεληφθη λιγες ωρες αργοτερα με τον συνηγορο του χατζ να δηλωνει:
"Παρεξηγηση παιδια, οι ρωσοι χακερς και το patriot day φταινε"
Υστερα απο αυτη τη δηλωση, μεταφερθηκε στην αντιτρομοκρατικη για ανακριση. :flipout:

Καλα δημητρακουδη μην υπενθυμιζεις συνεχεια την κατοσταρα γραμμη σου στο βογιατζακη τωρα που εσπασε το 4k γιατι βλεπω στις ειδησεις:

"Εχτες αργα το βραδυ εθεαθει αγνωστος να σκαβει εξω απο οικια κρατωντας στο ενα χερι σκαπανικο και splitter οπτικης στο αλλο.
Υστερα απο καταδιωξη χαθηκαν τα ιχνη του μεσα σε ενα πυκνο συννεφο ατμου, τροποποιημενου ατμοποιητη."

Χαχά, μαγουλομωρό, κόντεψα να αλλάξω πάνες από τα γέλια. :flipout:

Λοιπόν, έβαλα κάμποσο και έπαιξε. Πάμε λοιπόν:

Εικόνα
Αρκετά καλή έως πολύ καλή σαν αναλυτικότητα. Η ποιότητα της εικόνας διαφέρει αρκετά ανάλογα με το πλάνο. Υπάρχουν μεσαία σκοτεινά πλάνα άριστα φωτισμένα, στα οποία η εικόνα είναι τρισδιάστατη και κοντραστάτη, πολύ καλή. Υπάρχει όμως μια γενική τάση στο να είναι υποφωτισμένη η εικόνα, ειδικά στα ημερήσια πλάνα κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου. Ένας τύπος ανέβασε στον private tracker κάποια snapshots, τα οποία τα πήρε στο pc με τη χρήση του madVR όπως έγραψε. Όταν τα είδα, τρόμαξα, η εικόνα είναι πολύ έντονα υποφωτισμένη, θυμίζοντας επικίνδυνα το Arrival. Υποτίθεται ότι ο madVR είναι ότι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή για τη μετατροπή του HDR σε SDR. Δείτε εδώ τη φωτό.

Patriots_Day_2_zpsy2bwbp2e.jpg

Στη πραγματικότητα, όταν η ταινία παίζει σε μια τηλεόραση 4Κ HDR, η εικόνα απέχει μακράν από το snapshot του τύπου, είναι δηλαδή αρκετά πιο φωτεινή. Από την άλλη μεριά όμως, και πάλι είναι σαφέστατα υποφωτισμένη, σε σχέση δηλαδή με τα ηλιόλουστα πλάνα από το "The Smurfs 2" ή τα εκρηκτικά highlights από κάποια πλάνα από το Lucy. Λείπει δηλαδή σε μεγάλο βαθμό το punch φωτεινότητας από την εικόνα.

Τράβηξα λοιπόν ένα screenshot με τη Sony α100, από περίπου το αντίστοιχο σημείο στη ταινία, για να πάρετε μια γεύση για το πού περίπου βρίσκεται η αποδιδόμενη φωτεινότητα. Δυστυχώς η Sony α100 έχει υπερφωτίσει το πλάνο κατά πολύ και έχει βάλει και υπερβολικό contrast, βλέπετε ότι στο βάθος του καρέ το κτίριο κοντεύει να σβήσει από την εικόνα και ο ουρανός έχει γίνει σχεδόν λευκός.

DSC06430_zps08uooass.jpg

Φανταστείτε λοιπόν ότι η πραγματική φωτεινότητα της ταινίας, είναι περίπου στη μέση, ανάμεσα στις δύο αυτές φωτό...

ΗΧΟΣ
Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχα κανένα θέμα με τον ήχο, όπως είχα με τον ήχο Atmos από το The Smurfs 2, με τον εξωτερικό σκληρό δίσκο συνδεδεμένο απευθείας στη Samsung. Να διευκρινίσω βέβαια ότι δεν μπορώ να παίξω το δισκάκι με τα μενού, απλά έπαιξα κατευθείαν το αρχείο m2ts της ταινίας.

ΕΞΤΡΑ
Αυτό είναι λίγο κουφό, αλλά τα υπόλοιπα έξι αρχεία με μέγεθος από ένα έως δύο GB είναι όντως έξτρα υλικό σχετικά με την ταινία, έπαιξα για λίγο 2-3 από αυτά.

ΕΞΤΡΑ
Αυτό είναι λίγο κουφό, αλλά τα υπόλοιπα έξι αρχεία με μέγεθος από ένα έως δύο GB είναι όντως έξτρα υλικό σχετικά με την ταινία, έπαιξα για λίγο 2-3 από αυτά.

Το 1 από αυτά είναι το atmos από τα στρουμφάκια...μπερδεύτηκε στην μεταφορά. Άστο να ωριμάσει καμμιά βδομάδα και μετά το ατμίζεις.

...και έτσι για να γελάσουμε λίγο....στην Ελλάδα πουλήθηκε έστω και ένα δισκάκι 4Κ?

Ένα έχω αγοράσει εγώ παντως 😋

http://avclub.gr/forum/showthread.p...d-Them?p=1057918767&viewfull=1#post1057918767

Και μια εβδομάδα μετά που πέρασα πάλι απο το κατάστημα που το χα πάρει, είχαν φύγει και οι υπόλοιπες 2-3 κοπιες που είχε στο ράφι όταν το πήρα

Οτι καλύτερο έχω δει σε 4Κ (μακράν καλύτερο του Lucy που δεν με ξετρέλανε κιόλας)

Μαλλον δεν ειναι τυχαίο οτι ειναι απο 4Κ DI

Παναγιώτη είναι υποφωτισμένη για χάρη του HDR, πως θα εντυπωσιαστείς όταν ξαφνικά πετάξει φως αν ήταν ήδη φωτεινή? παίξε μια κόπια 1080 να βρεις την υγειά σου... :grinning-smiley-043

Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν αγοράζεις μία και το 4κ δισκάκι να κάνεις την σύγκριση? :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Το 1 από αυτά είναι το atmos από τα στρουμφάκια...μπερδεύτηκε στην μεταφορά. Άστο να ωριμάσει καμμιά βδομάδα και μετά το ατμίζεις.

:flipout:

Παναγιώτη είναι υποφωτισμένη για χάρη του HDR, πως θα εντυπωσιαστείς όταν ξαφνικά πετάξει φως αν ήταν ήδη φωτεινή? παίξε μια κόπια 1080 να βρεις την υγειά σου... :grinning-smiley-043

Καλά, μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος θέμα, μήπως είδες φως και μπήκες; :flipout:

Γρήηηγορα στις ματρόσκες 720p του ενός γίγα, ξέρεις εσύ... :BDGBGDB55:

Στον private tracker πάντως, το ξεφτίλισαν εντελώς το θέμα, έκαναν το συγκεκριμένο αρχείο από το Patriots Day remux στα 65GB και έχουν βάλει snapshots όπως αυτό που βλέπετε εδώ. :flipout:

Patriots_Day_3_zpsftgk1zgp.jpg

Έλεος, μιλάμε ότι δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα πια στο κάδρο, το Arrival μπροστά του είναι τρισδιάστατο και κοντραστάτο! :flipout:

Από το λίγο που την είδα την ταινία, στο monitor μου όντως έτσι φαίνεται. Σε σύγκριση με το BluRay (που επίσης έχω) είναι ψόφια η εικόνα.

Δεν ξέρω όμως τι φταίει, αν είναι δηλαδή λόγω υλικού ή αν απλά τα codecs μας δεν "αντιμετωπίζουν" σωστά το υλικό.

Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Καλά, μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος θέμα, μήπως είδες φως και μπήκες; :flipout:

Γρήηηγορα στις ματρόσκες 720p του ενός γίγα, ξέρεις εσύ... :BDGBGDB55:

Κοίταξε...η αλήθεια είναι ότι έχω μια παραξενιά όσο αφορά τις ταινίες και τις σειρές που βλέπω. Τις βλέπω για να τις βλέπω. Αλλοι τις βλέπουν για να τις αναλύουν τεχνικά και μόνο. Τι να κάνω, είμαι παράξενος..το ξέρω... :grinning-smiley-043