Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζετε:

Όλα αυτά τα rips έχουν Cinavia; Θα παίξουν δλδ από ένα Bluray UHD player;

Μπορώ να ρωτήσω τι είναι το cinavia και πώς το καταλαβαίνουμε αν μια ταινία το έχει?

Εχω και εγώ το oppo 203 και θέλω να ξέρω ,μη "φορτώνομαι" με ταινίες που δεν θα μου παίξουν(με αντιλαμβάνεστε..:))

Οτι βλεπεται σε mkv δεν ειναι ατοφιο, τελος. Μονο οτι ειναι remux απο mpls αρχειο μεσα απο το οριτζιναλ μενου αρχειων. παντως να σας πω περα απο το planet earth II σε καμια αλλη ταινια δεν μου εχει πεσει το σαγονι απο ποιοτητα...

Οτι βλεπεται σε mkv δεν ειναι ατοφιο, τελος.

Αυτό δεν είναι ακριβές. Το mkv είναι απλά container, το περιεχόμενό του μπορεί να είναι αυτούσιο το stream από το δισκάκι, οπότε να μιλάμε για remux.

Έσπασαν και τα υπόλοιπα του Nolan (Batman Trilogy, Inception, Interstellar, Prestige)

Ειδικά τα 2 τελευταία, θα είναι μάλλον οι πρώτες ταινίες που θα βάλω να ξαναδώ επι τούτου στον προβολέα

Έσπασαν και τα υπόλοιπα του Nolan (Batman Trilogy, Inception, Interstellar, Prestige)

Ειδικά τα 2 τελευταία, θα είναι μάλλον οι πρώτες ταινίες που θα βάλω να ξαναδώ επι τούτου στον προβολέα

Φοβάμαι την μετατροπή σε HDR σε αυτές (και όχι μόνο) τις ταινίες...

Είχαμε και αλλες εξελίξεις.

Εξ ου και ο χαμος από κυκλοφορίες από χθες

Πλεον υπαρχουν 3 ''πηγες'' (το DeUHD, τα κλειδιά που διέρρεαν μεχρι προσφατα και τα χρησιμοποιουσε πχ το AnyDVD HD και η τελευταία εξέλιξη)

Μυστηρια ιστορία παντως ακόμη τα 4K. Ολο γυρω γυρω το πανω και ''κανονικό'' σπασιμο δεν παιζει ακόμη.

Στην πραξη παντως, πλεον, σχεδόν όλα τα 4Κ δισκάκια εχουν ''κυκλοφορήσει''

Φοβάμαι την μετατροπή σε HDR σε αυτές (και όχι μόνο) τις ταινίες...

Καλα, αυτό είναι γενικά ένα θεμα (αναλόγως του μεσου και της πηγης σου).

Μη ξεχνάμε παντως ότι το HDR 10 θα πεθανει σιγα σιγα και θα παμε στο HDR 10+ (αντίστοιχο του Dolby Vision) οποτε full όλα από την αρχή :p

drives και firm συμβατα με makemkv και deuhd
CERTIFIED (DeUHD)
Buffalo BRUHD-PU3 - BU10 is good, 1.02 (same as BU10?) is good, BU11 is bad
LG BP60NB10 - 1.00 is good?
LG BU40N - 1.01 is probably good, and 1.02 is probably bad
LG BU50N - 1.00 is good?
LG WH16NS60 - 1.00 is good, N1.01 is bad

FRIENDLY (VUK usage via libaacs/MakeMKV/AnyDVD HD/etc., and MakeMKV’s “hashed key” format)
Asus BW-12B1ST (Manufactured no earlier than 2015) - NOT FRIENDLY AFTER ALL (Confirmed here9 to be incorrectly listed elsewhere.)
Asus BC-12D2HT (Manufactured no earlier than 2015) - All firmware is good?
Asus BW-16D1H-U A201 (Manufactured no earlier than 2015) - All firmware is good?
Asus BW-16D1HT (Variant 1? - Manufactured no earlier than 2015) - 1.01 is bad (Thanks to @Ravenhearst)
Asus BW-16D1HT (Variant 2? - Manufactured no earlier than 2015) - 3.00, 3.01, and 3.02 are all good
Asus BW-16D1HT-PRO (Manufactured no earlier than 2015) - 3.00 is good (Thanks to @Pans)
LG BE16NU50 - 1.01 is good, 1.02 is bad
LG BH16NS40 (SVC code NS50) - 1.02 is probably good, with 1.03 reportedly having a 2014 version that works3 while the 2017 version is bad.
LG BH16NS55 - 1.02 is good and 1.03 is probably bad (Thanks to @jmone1 and @roadworker)
LG BU30N - Can’t find support page, so maybe all versions are good???
LG WH14NS40 (SVC code NS50) - N1.02 is probably good and N1.03 is probably bad (Drive confirmed to work8.)
LG WH16NS40 (SVC code NS50) - 1.02 is good and 1.03 is bad (Thanks to @monte1)
LG WH16NS58 - N1.V1 is probably good, N1.V2 is probably bad.