Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Το Dolby Vision κάνει μεγάλη διαφορά

Μακάρι να το υποστήριζαν οι προβολείς

Μακάρι επίσης το HDR 10+ να είναι ισάξιο

Αν και δεν ξέρω αν τη διαφορά την κάνουν τα dynamic metadata ή γενικά η επεξεργασία του DV...κλίνω προς το δεύτερο (δυστυχώς)...

Η Sony Home Entertaitment την έκανε πάλι την γκάφα της.

Κυκλοφόρησε σε 4Κ το Black Hawk Down του Ριντλει Σκοτ (2002) και μάλιστα σε δύο βερσιον : Theatrical & Extended, χρησιμοποιώντας κάποια τεχνική-διορθώστε με κάποιος-seamless branching ή κάτι τέτοιο και στην Extended Version με επιλογή Dolby Atmos κάνανε μαμουνιά στο authoring με αποτέλεσμα ο ήχος να κόβεται ανα διαστήματα σε όλη την ταινία.

Εγινε χαμός στο bluray.com και είμαι και εγώ από τους παθόντες (μου έστειλε το Amazon αντικατάσταση αλλά η OPPO μου απάντησε πως φταίει το authoring του δίσκου).

Η μόνη λύση να δείς στο player σου την extended version (που έχει ενδιαφέρον και διαφορετικό ελεφρώς τέλος),είναι να επιλέξεις DTS-Master HD από το μενού στον ήχο.

Αυτά τα νεότερα περί δισκακίων 4Κ.:smash:

Να συμπληρώσω οτι η έκδοση περιέχει Ελληνικούς υπότιτλους και στις δύο βερσιόν,το απλό Blu ray (επίσης με ελληνικούς υπότιτλους) και ένα ακόμα blu-ray με ενδιαφέροντα extras..

Για την έκδοση ποιάς χώρας μιλάμε ότι υπάρχει το πρόβλημα? Από amazon uk έγινε η αγορά? Μήπως έχεις δοκιμάσει αυλη αναπαραγωγή (UHD BD folder) στο oppo 203 το Black Hawk Down,αν κάνει το ίδιο ?Αν και εφόσον μιλάμε για θέμα στο authoring του δίσκου δεν θα πρέπει να υπάρχει καμμία διαφορά σε σχέση με την αναπαραγωγή από το original δισκάκι.Ρωτάω γιατί σκεφτόμουν μήπως το αγόραζα κι εγώ το συγκεκριμένο.
Επίσης παιδιά είχα δει στο blu-ray.com ότι η Τσεχική έκδοση του Saving Private Ryan σε 4K UHD BD:

https://www.blu-ray.com/movies/Saving-Private-Ryan-4K-Blu-ray/205552/

έχει και Ελληνικούς υπότιτλους.Μήπως γνωρίζει κανείς από που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε την συγκεκριμένη έκδοση ?

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Για την έκδοση ποιάς χώρας μιλάμε ότι υπάρχει το πρόβλημα? Από amazon uk έγινε η αγορά? Μήπως έχεις δοκιμάσει αυλη αναπαραγωγή (UHD BD folder) στο oppo 203 το Black Hawk Down,αν κάνει το ίδιο ?Αν και εφόσον μιλάμε για θέμα στο authoring του δίσκου δεν θα πρέπει να υπάρχει καμμία διαφορά σε σχέση με την αναπαραγωγή από το original δισκάκι.Ρωτάω γιατί σκεφτόμουν μήπως το αγόραζα κι εγώ το συγκεκριμένο.
Επίσης παιδιά είχα δει στο blu-ray.com ότι η Τσεχική έκδοση του Saving Private Ryan σε 4K UHD BD:

https://www.blu-ray.com/movies/Saving-Private-Ryan-4K-Blu-ray/205552/

έχει και Ελληνικούς υπότιτλους.Μήπως γνωρίζει κανείς από που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε την συγκεκριμένη έκδοση ?

Εκτός απ το OPPO,κολλάει και σε Sony και σε PC.,σύμφωνα με το φόρουμ του blu-ray.com.

Μιλάμε πάντα για την Extended Version/ Dolby Atmos.Μπορείς να δείς την Extended με DTS-Master HD ή την Theatrical με Dolby Atmos, δεν είναι τραγική η διαφορά.

Ναι,το παραγγειλα από το amazon.uk.Προχθές μου ήρθε η αντικατάσταση αλλά δεν το τσέκαρα ακόμα.

Τον Στρατιώτη Ράιαν (τον τσέχικο) τον πήρα από το blu-rayshop.gr (τώρα έβαλε και το Black Hawk Down).

Αξίζει τα λεφτά του γιατί είναι πολύ δυνατή ταινία και είναι must have.

Σε ποιο λεπτο και μετα υπαρχει το προβλημα?
Στα γρηγορα που το ειδα νομιζω στο 49' οπου και σε πεταει στο 52'
Θα δοκιμαζω στο Ζ9s να δω αν αναπαραγεται και εκει και δεν ειναι θεμα μονο το mediateck των oppo/sony

Re: Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Εκτός απ το OPPO,κολλάει και σε Sony και σε PC.,σύμφωνα με το φόρουμ του blu-ray.com.

Μιλάμε πάντα για την Extended Version/ Dolby Atmos.Μπορείς να δείς την Extended με DTS-Master HD ή την Theatrical με Dolby Atmos, δεν είναι τραγική η διαφορά.

Ναι,το παραγγειλα από το amazon.uk.Προχθές μου ήρθε η αντικατάσταση αλλά δεν το τσέκαρα ακόμα.

Τον Στρατιώτη Ράιαν (τον τσέχικο) τον πήρα από το blu-rayshop.gr (τώρα έβαλε και το Black Hawk Down).

Αξίζει τα λεφτά του γιατί είναι πολύ δυνατή ταινία και είναι must have.

Κατάλαβα φίλε Δημήτρη,θα το παρακολουθώ το θέμα.

Τώρα όσον αφορά τον Στρατιώτη Ράιαν (τον τσέχικο) βλέπω ήσουν ενημερωμένος για τη συγκεκριμένη Τσέχικη έκδοση!Δυστυχώς όμως βλέπω ότι στο blu-rayshop.gr εμφανίζεται ως "ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ/Άγνωστο εάν θα γίνει Διαθέσιμο στο Μέλλον".Δεν δίνει καν επιλογή να το βάλεις στο καλάθι,όπως μπορείς να δεις εδώ:

https://www.blu-rayshop.gr/saving-p...-eisagogis-ellinikous-ypotitlous-p-18289.html

Μήπως γνωρίζει κανείς από που θα μπορούσα να το αγοράσω?Κυρίως online γιατί σε μαγαζί εδώ Ελλάδα το θεωρώ σχεδόν αδύνατο!

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανείς που να έχει αγοράσει την Τσεχική έκδοση του Game of Thrones τον 2ο κύκλο που έχει και Ελληνικούς υπότιλους και θα μπορούσε να μου τον δανείσει έναντι ενός μικρού αντίτιμου.
Επίσης αν έχετε υπόψιν σας κάποιο μέρος για αγορά σε σχετικά λογική τιμή του Game of Thrones τον 2ο κύκλο θα το εκτιμούσα γιατί το blu-rayshop.gr το έχει υπερτιμολογήσει νομίζω:Το είχε γύρω στα 66.50 ευρώ αν θυμάμαι καλά και τώρα βλέπω πως το ανέβασε στα 69,50 ευρώ!
Νομίζω ότι είναι υπερτιμολογημένο αν σκεφτεί κανείς και πόσο θα κάνει το complete σετ σε 4K UHD BD που θα βγεί απ'ότι φαίνεται μέσα στο έτος.

Και τέλος μια πρόταση: Θα ήθελα να προτείνω και προς τους διαχειριστές να φτιάχναμε ένα ξεχωριστό thread όπου θα αναφέρουμε διάφορα δισκάκια 4K UHD BD καθώς και απλά BD 1080p ταινιών που κυκλοφορούν στο εξωτερικό και διαθέτουν τσεκαρισμένα Ελληνικούς υπότιτλους ενώ στην Ελλάδα τα αντίστοιχα έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε DVD ή δεν έχουν κυκλοφορήσει καθόλου.

Νομίζω ότι κάτι τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να επισημαίνονται στο φορουμ μας με έμφαση προς τυχόν ενδιαφερόμενους!Επίσης καλό είναι κάτι τέτοιες περιπτώσεις να στέλνονται και στις εδώ εταιρείες διανομής (Odeon,Tanweer κλπ) για να βλέπουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μερίδα του αγοραστικού κοινού για ποιοτικούς τίτλους,κι όχι να ακούμε μόνο να μας λένε για πειρατείες και πνευματικά δικαιώματα όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων τίτλων το βγάζουν αποκλειστικά και μόνο σε DVD.

Αγαπητέ φίλε keraki

Για τις εταιρείες έχεις απόλυτο δίκιο αλλά και επι εποχής DVD κόβανε κάδρα και άλλαζαν τον ήχο,μόνες τους απομονώθηκαν.

Δεν νομίζω να άλλαξαν νοοτροπία.Αλλωστε βιώσαμε κρίση.

Για να δούμε τώρα που αλλάζουμε αν θα αλλάξουν και οι εταιρείες συμπεριφορά.

Προσωπικά σκοπεύω να δώσω μάχη για να καθιερωθούν οι ελληνικοί υπότιτλοι,όπως κάναν οι Τσέχοι που είναι μια χεσιά χώρα.!

Μερικοί τίτλοι σε 4Κ του εξωτερικού με ελληνικούς υπότιτλους,που μου έρχονται στο μυαλό,είναι :το αμερικάνικο Bumblbee, το αγγλικό Halloween (2018), το Overlord, το Pet Sematary (1989), το

αμερικάνικο Kong: Scull Island (2017) το αγγλικό Robin Hood του Ridley Scott και πολλά άλλα.

Υπάρχει ένα online store στην Τσεχία,όπου μπορείς να ψάξεις τον Στρατιώτη Ράιαν.

Είναι το :www.filmarena-eng.com

Για ευκολία,υπάρχει και μπορείς να το αγοράσεις : https://www.filmarena-eng.com/hledej.php?from=1&slovo_hledej=SAVING+PRIVATE+RYAN+4K+Ultra+HD.

Ελπίζω να βοήθησα

Οτι χρειαστείς,εδώ είμαι και θα είμαι..:)

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη!

Μου έδωσες υλικό για αρκετό ψάξιμο και σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα ψάξω μια μια τις ταινίες που μου ανάφερες και σε ευχαριστώ πολύ!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω,από το συγκεκριμένο online store στην Τσεχία έχεις ψωνίσει ο ίδιος με χρέωση πιστωτικής κάρτας και σου τα έχουν στείλει κανονικά Ελλάδα?Από μια σύντομη ματιά πάντως βλέπω λιγάκι ακριβά μεταφορικά,δεν ξέρω και αν δέχεται και πληρωμές κατευθείαν σε ευρώ ώστε να μην έχεις και έξοδα συναλλάγματος στην πιστωτική/χρεωστική κάρτα,από την τράπεζα.
Απ ότι κατάλαβα μάλλον και το blu-rayshop.gr εισάγει από Τσεχία κάποιους τίτλους,αλλά ορισμένους όπως το game of thrones τους έχει αρκετά τσιμπήσει στην τιμή.

Νομίζω ότι ένα ξεχωριστό thread με αναφορά σε ταινίες που:

1. Έχουν βγει στο στο εξωτερικό σε 4K UHD BD κυρίως αλλά και σε απλό BD 1080p και τσεκαρισμένα περιέχουν Ελληνικούς υπότιτλους ενώ τις ίδιες ταινίες οι δικές μας εταιρείες εδώ Ελλάδα τις έχουν βγάλει μόνο σε DVD ή καθόλου.Η παρουσίαση θα μπορούσε να γίνει ξεχωριστά για τα 4K UHD BD και ξεχωριστά για τα απλά BD 1080p,ίσως και σε διαφορετικά thread εκτός από τις συνήθεις περιπτώσεις που πηγαίνουν πακέτο 4K UHD BD + BD .

2. Τυχόν ιδιαίτερες εκδόσεις του εξωτερικού που τσεκαρισμένα περιέχουν Ελληνικούς υπότιτλους αλλά περιέχουν τυχόν extras υλικό που δεν το έχουν οι αντίστοιχες εγχώριες Ελληνικές εκδόσεις 4K UHD BD ,BD.

3. Επίσης θα μπορούσαν να αναφέρονται σε κάποιο άλλο thread και κάποιες εκδόσεις εξωτερικού που δεν περιέχουν κατ'ανάγκη Ελληνικούς υπότιτλους αλλά είναι ιδιαίτερες από απόψης special restoration,ανώτερη ποιότητα εικόνας,υψηλά bitrate σε εικόνα ή ήχο.Για παράδειγμα διάφορες εκδόσεις της criterion κλπ.

Τι λένε και οι κύριοι διαχειριστές? Να το προχωρήσουμε το εγχείρημα? Πείτε κι άλλες ιδέες σχετικά.

Αν επιτρέπεται φίλε Δημήτρη,πως ακριβώς σκοπεύεις να δώσεις μάχη για να καθιερωθούν οι ελληνικοί υπότιτλοι ? Με τι τρόπους δηλαδή? Αν επιτρέπεται έχεις κάποια επαγγελματική σχέση ή διασύνδεση με το χώρο? Γνωρίζεις τι έχουν κάνει οι Τσέχοι? Εγώ απλά τυχαία παρατήρησα από κάποιες εκδόσεις BD που έτυχε να δω στο internet ψάχνοντας,ότι σε αρκετές περιπτώσεις στις Τσεχικές εκδόσεις περιλαμβάνονται και οι Ελληνικοί υπότιτλοι,κάτι που συμβαίνει σε σχετικά λίγες περιπτώσεις στις UK εκδόσεις και από εκεί και πέρα σε εκδόσεις άλλων χωρών πρέπει να είναι κυριολεκτικά απειροελάχιστες οι εξαιρέσεις.

Εγώ σαν πρώτο σήμα πίεσης έχω ξαναπροτείνει ότι ίσως θα μπορούσε να γίνει σε πρώτη φάση μια λίστα με τέτοιες περιπτώσεις ταινιών και στη συνέχεια ως φόρουμ να το κοινοποιήσουμε προς τις εγχώριες εταιρίες διανομής προς απάντηση.

Φίλε keraki.

Οχι δεν έχω ψωνίσει από το τσέχικο κατάστημα,ποτέ,οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία για να σε κατατοπίσω.Οντως φαίνεται λιγάκι ακριβό απλά το έχω σαν back up για αναγκαίες συνθήκες (όπως ο Στρατιώτης Ράιαν).

Την μάχη για τους ελληνικούς υπότιτλους που ανέφερα ελπίζω να μην την δώσω ολομόναχος αλλά δεν έχω καμμία σχέση με τον χώρο.Οπότε δες με σαν έναν σύγχρονο Δον Κιχώτη.με email , τηλεφωνήματα και προσωπικές επαφές συν την συλλογική προσπάθεια εδω´σαν φόρουμ

Αλλους τίτλους 4Κ που ξέχασα να σου αναφέρω είναι οι αγγλικές εκδόσεις των : Jurassic Park trilogy , The Mummy trilogy, Lucy (2014), Snow White and the Huntsman, Mamma Mia 2 : Here we go again, γενικά φαίνεται η Universal νοιάζεται για μας ακόμα και αν εμείς εδώ αδιαφορούμε.( η Warner και η Disney είναι πρόβλημα ενίοτε.Ηδη χάσαμε τα batman του Tim Burton και μάλλον χάνουμε και την "Λάμψη" του Κιούμπρικ..)

Στην Σκανδιναβία (αλλά εκεί είναι όλα ακριβά) πέτυχα το Mamma Mia (2008) και το τελευταίο του Eastwood :"The Mule".(2018)

Σε απλό blu-ray αμερικάνικο , βρήκα με ελληνικούς υπότιτλους το "Niagara" (1952) με την Monroe .

Γενικά θέλει ψάξιμο και συμφωνώ να ανοιχτεί από τους διαχειριστές ένα νήμα με τις διαθέσιμες ταινίες που περιλαμβάνουν ελληνικούς υπότιτλους.

Στην διάθεσή σας πάντα..:)

Re: Συλλεκτικές Εκδόσεις Blu-Ray και DVD

Τα πράγματα παιδιά είναι τραγικά. Και γίνονται ακόμα περισσότερο όταν κυκλοφορούν ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους αλλά να μην έρχονται Ελλάδα. Και στο bluray θυμάμαι στην αρχή τα πράγματα ήταν ζόρικα αλλά με το UHD βλέπω ότι υπάρχει παντελώς αδιαφορία μερικών στούντιο για την Ελληνική αγορά. Τώρα γιατί γίνεται αυτό δεν το γνωρίζω αλλά με εξοργίζει και με απογοητεύει αυτή τους η στάση. Εγώ που θέλω να αγοράσω το δισκάκι γιατί να μην μπορώ και με κάνουν να νιώθω τριτοκοσμική χώρα; Πρέπει δηλαδή αναγκαστικά να στραφώ στην πειρατεία αφού δεν υπάρχει UHD με ελληνικούς υπότιτλους κάτι που το απεχθάνομαι.

Και δεν υπάρχει και που να απευθυνθείς για να μας ακούσουν. Είμαστε πραγματικά στο έλεος του θεού.

Απάντηση: Συλλεκτικές Εκδόσεις Blu-Ray και DVD

Τώρα γιατί γίνεται αυτό δεν το γνωρίζω αλλά με εξοργίζει και με απογοητεύει αυτή τους η στάση. Εγώ που θέλω να αγοράσω το δισκάκι γιατί να μην μπορώ και με κάνουν να νιώθω τριτοκοσμική χώρα; Πρέπει δηλαδή αναγκαστικά να στραφώ στην πειρατεία αφού δεν υπάρχει UHD με ελληνικούς υπότιτλους κάτι που το απεχθάνομαι.

Διότι πολύ απλά αποτελείς το 0,01% του ενδιαφερομενου κοινού που θα αγοράσει δισκάκι όταν στην κυριολεξία βρωμάει το streaming και η πειρατεία.
Σορυ αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα .
Το εμπόριο δεν κοιτάζει συναισθηματισμούς και δικαιοσυνη.
Κοιτάζει μόνο νούμερα.

Διότι πολύ απλά αποτελείς το 0,01% του ενδιαφερομενου κοινού που θα αγοράσει δισκάκι όταν στην κυριολεξία βρωμάει το streaming και η πειρατεία.
Σορυ αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα .
Το εμπόριο δεν κοιτάζει συναισθηματισμούς και δικαιοσυνη.
Κοιτάζει μόνο νούμερα.

Καλημέρα φίλε μου. Συγνώμη αλλά ακόμα και αυτή η λογική δεν στέκει. Τι κόστος θα είχε να μπουν ελληνικοί υπότιτλοι σε κάποια από τις τόσες παραγωγές UHD που γίνονται στην Ευρωπη για κάθε ταινία? Η παραγωγή τους έτσι κι αλλιώς γίνεται είτε για το DVD είτε για το Bluray οπότε να προσαρμοστούν στην UHD έκδοση θα ήταν υπόθεση λίγων λεπτών. Ακόμα και παραγωγή εξώφυλλων δεν χρειάζεται αφού θα μπορούσαν να εισάγουν κάποιο που να έχει εστω αγγλικά όπως έχουμε δει πάμπολες φορές να γίνεται. Η μεταφορά των δίσκων στην Ελλάδα θα γινόταν παράλληλα με τα DVD και Bluray οπότε εκεί άντε να έχει ένα μικρό έξτρα κόστος.

Άρα για ποια νούμερα μιλάμε? Ποιά είναι η λογική αν θέλουν ανάπτυξη ενός καινούργιου φορμάτ. Πως θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα η συγκεκριμένη αγορά όταν οι επιλογές είναι με το σταγονόμετρο? Με αυτή την λογική και στο εξωτερικό δεν θα έπρεπε να βγάζουν 4K UHD γιατί οι πωλήσεις τους σε σχέση με τα άλλα φορμάτ και το online streaming είναι πάρα πολύ μικρό. Για να αναπτύξεις μία αγορά πρέπει να την προμοτάρεις πρώτα. Δεν πάει ανάποδα που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε στην Ελλάδα. Ρίχνεις τίτλους στην αγορά για να μεγαλώσει. Δεν περιμένεις να μεγαλώσει για να κυκλοφορήσεις νέες ταινίες. Αυτό δεν είναι λογική.

Απάντηση: Συλλεκτικές Εκδόσεις Blu-Ray και DVD

Ο μόνος τρόπος για να κάνεις τον κόσμο να αγοράσει δισκάκια είναι, ειτε να αρχίσουν να κυνηγάνε τα κατεβάσματα όπως στο εξωτερικό (αλλά και πάλι με VPN ξεπερνιέται, οπότε ακυρο) είτε να σταματήσει το unlimited στο σπίτι και ν' αρχισουν τα πακέτα data όπως στα κινητά και να γίνει πανάκριβο το unlimited.

Το trend αυτό είναι και καμία εταιρεία δεν έχει όρεξη να πάει κόντρα σ αυτό όσο και απλή δουλειά να είναι που συμφωνώ ότι είναι απλή δουλειά να προσθέσεις έναν ακόμα υπότιτλο.

Με άλλα λόγια θελω να πω ότι δεν είναι θέμα υπότιτλου. Είναι θέμα μέσου. Το δισκάκι έχει πεθάνει όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο. Τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω πλέον ούτε καν player και είμαι άνθρωπος που τα έχωνε χοντρά σε player , (όχι 50 ευρώ από το lidl) .

Είναι σαν να διαμαρτύρονται κάποιοι γιατί δεν βγαίνουν όλα τα τραγούδια σε βινύλιο.

Και αν είσαι εναντίον της πειρατείας, δεν χρειάζεται πειρατεία.
Το streaming σφράγισε την ταφόπλακα στο δισκάκι.
Με τόσες υπηρεσίες streaming ακόμα και σε 4Κ , ποιο δισκάκι μιλαμε;;;
Από την άλλη νομίζεις ότι ξέρει το πόπολο το bitrate; 4K να δείχνει το info κι ας είναι στα 7 Mbps που δείχνει το Netflix.
Όσο για τα μενού κλπ αυτά είναι μόνο για τους ρομαντικούς. Το 99.99 θέλει να κάτσει στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα και με ένα
κουμπί στην κυριολεξία να ξεκινήσει ταινία και βαριά βαριά να πατήσει άλλο ένα κουμπί για να διαλεξει υπότιτλους.

Τα δισκάκια πάντως έχουν (ακόμα; ) το πλεονέκτημα του ασυμπίεστου ήχου.

Απάντηση: Re: Συλλεκτικές Εκδόσεις Blu-Ray και DVD

Τα δισκάκια πάντως έχουν (ακόμα; ) το πλεονέκτημα του ασυμπίεστου ήχου.

Και του υψηλού birate.
Φαντάζομαι όμως ότι θα αντικατασταθούν από digital copies με τα ίδια προσόντα τα οποία θα μπορούμε να αγοράσουμε και κατεβάσουμε από το ίντερνετ.

Re: Απάντηση: Συλλεκτικές Εκδόσεις Blu-Ray και DVD

Ο μόνος τρόπος για να κάνεις τον κόσμο να αγοράσει δισκάκια είναι, ειτε να αρχίσουν να κυνηγάνε τα κατεβάσματα όπως στο εξωτερικό (αλλά και πάλι με VPN ξεπερνιέται, οπότε ακυρο) είτε να σταματήσει το unlimited στο σπίτι και ν' αρχισουν τα πακέτα data όπως στα κινητά και να γίνει πανάκριβο το unlimited.

Το trend αυτό είναι και καμία εταιρεία δεν έχει όρεξη να πάει κόντρα σ αυτό όσο και απλή δουλειά να είναι που συμφωνώ ότι είναι απλή δουλειά να προσθέσεις έναν ακόμα υπότιτλο.

Με άλλα λόγια θελω να πω ότι δεν είναι θέμα υπότιτλου. Είναι θέμα μέσου. Το δισκάκι έχει πεθάνει όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο. Τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω πλέον ούτε καν player και είμαι άνθρωπος που τα έχωνε χοντρά σε player , (όχι 50 ευρώ από το lidl) .

Είναι σαν να διαμαρτύρονται κάποιοι γιατί δεν βγαίνουν όλα τα τραγούδια σε βινύλιο.

Και αν είσαι εναντίον της πειρατείας, δεν χρειάζεται πειρατεία.
Το streaming σφράγισε την ταφόπλακα στο δισκάκι.
Με τόσες υπηρεσίες streaming ακόμα και σε 4Κ , ποιο δισκάκι μιλαμε;;;
Από την άλλη νομίζεις ότι ξέρει το πόπολο το bitrate; 4K να δείχνει το info κι ας είναι στα 7 Mbps που δείχνει το Netflix.
Όσο για τα μενού κλπ αυτά είναι μόνο για τους ρομαντικούς. Το 99.99 θέλει να κάτσει στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα και με ένα
κουμπί στην κυριολεξία να ξεκινήσει ταινία και βαριά βαριά να πατήσει άλλο ένα κουμπί για να διαλεξει υπότιτλους.

Συγνώμη αλλά μου συγκρίνεις το βυνίλιο με το UHD? Το ένα βγήκε πριν 70 χρόνια ενώ το άλλο είναι άκρως καινούργιο. Η σύγκριση είναι τελείως ατυχής. Αν δεν θέλαν να το προμοτάρουν καλύτερα να μην βγάζανε καινούργιο φόρματ. Όσο για το streaming εγώ ένα έχω να πω. Με το streaming απλά νοικιάζεις μία ταινία, δεν την κατέχεις. Άσε που αν η υπηρεσία βαρέσει κανόνι δεν έχεις πλέον τίποτα. Δεν θα μπω στην διαδικασία να συγκρίνω ποιότητα γιατί εκεί υπάρχει το χάος ειδικά αν δεν έχεις καλή σύνδεση στο δίκτυο.

Το ότι οι περισσότεροι δεν τους νοιάζει η ποιότητα και απλά γουστάρουν με ένα κουμπάκι να μπαίνουν Netflix συμφωνώ αλλά και πάλι γυρίζουμε στην αρχή της συζήτησης. Τι το έβγαλαν το UHD αν θέλαν να προωθήσουν το streaming??? Ας μέναμε με το Blu-ray. Από την στιγμή όμως που αποφάσισαν να το βγάλουν θα έπρεπε να το προωθήσουν και ανάλογα και όχι να βγάζουν τα ματια τους μόνοι τους.

Όσο για το τι είναι πιο εύκολο νομίζω δεν θέλει καν συζήτηση. Πιό εύκολο είναι να κυνηγήσουν την πειρατεία από να υποστηρίξουν ανάλογα το νέο τους φόρματ? Η πειρατεία ότι μα ότι και να κάνουν θα συνεχίσει να υφίσταται. Όσα torrents και να κλείσουν άλλα τόσα θα ανοίγουν. Τρανταχτό παράδειγμα το pirate bay που με τόσο κυνήγι και πάλι μια χαρά συνεχίζει. Αντίθετα εγώ που θέλω να αγοράσω το δισκάκι τελικά θα στραφώ και εγώ στο torrent αφού δεν μου δίνουν την δυνατότητα να το αγοράσω όπως ήθελα. Ποιός χάνει τελικά από όλο αυτό?