Δίσκοι BD-R, προδιαγραφές και players

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

makron

New member
26 January 2011
35
Γειά σας

Έχω το Philips BD 7500 MKII player και προσπαθώ να διαβάσει mkv και avi αρχεία από δίσκους BD-R 25GB.

Το player κάθε φορά μου βγάζει το μήνυμα "Άγνωστος δίσκος". Οι δίσκοι αυτοί παίζουν μόνο από το PC μου.

- Έχω δοκιμάσει να γράψω με Nero 10, Imgburn, DVDFab 8 Qt, Burn Aware free, CDBurnerXp.

- Έχω γράψει τους δίσκους με τα δεδομένα επιλέγοντας σύστημα BLURAY UDF 1.1 & 2.5 καθώς και ISO.

- Έχω γράψει σε 2 διαφορετικές μάρκες BD-R δίσκων.

Με κανένα πρόγραμμα - συνδυασμό δίσκων δεν είχα επιτυχία. Όμως η αναπαραγωγή με DVD δισκάκια 4.7 ή με 8.5 GB που περιέχουν mkv, γίνεται μια χαρά από το player. Το player επίσης διαβάζει κανονικά τις ταινίες Blu-ray. Σε σχετικό μύνημα προς στην Philips, μου απάντησαν ότι στις προδιαγραφές του γράφει για αναπαραγωγή BD-R media version 2.

Έχετε άποψη περί αυτού;
Έχετε δοκιμάσει το player σας αν διαβάζει δίσκους BD-R με αρχεία mkv ή avi;

Νομίζω ότι το BD-R version 2 είναι το καθιερωμένο, οπότε δεν πρέπει να είναι εκεί το πρόβλημα.
Μήπως καμιά ρύθμιση στα προγράμματα, ή στα συστήματα εγγραφής που αναφέρεις?
Έχω γράψει BD-R με mkv χρησιμοποιώντας το απλούστατο πρόγραμμα εξερεύνησης των windows και δεν είχα πρόβλημα αναπαραγωγής από το player.