Δισκος για αρχεια μεγαλυτερα των 4 GB . HFS + ? NTFS ?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,747
Aθηνα
ποια επιλογη θα μου προτεινατε ?

εχω εναν wd 1 TB

αλλα σε fat 32 οποτε μεγαλα αρχεια πανω απο 4 gb δεν τα παιρνει ...

υπαρχει κατι σε δισκο για μακ ( hfs + ? )

αν το λεω σωστα ?

η ntfs αλλα

1) το ntfs μπορει να μη γραφει το μακ ... εχω καταφερει να γραψω σε στικ αφου το φορμαρα σε ntfs παντως αλλα μελλοντικα ( αμα κανω φορματ π.χ. μπορει να μην το ξανακαταφερω ... δε θυμαμαι πως το πετυχα ... νομιζω mac fuse / ntfs 3g )

2) δε βρισκεις δισκους ntfs ( ολοι ειναι fat 32 )

3 ) που βρισκεις δισκους mac edition ?

Μηπως τα εεις μπερδεψει λιγο.. ?
Τους δισκους τους φορμαρεις ΕΣΥ οπως θελεις, απο το disk utility sto Mac.
Παρε οποιον θελεις και επελεξε hfs αν θελεις να δουλευεις μονο σε mac, αλλιως ntfs , που μπορεις να τον δουλευεις και σε pc kai se mac , με λιγους περιορισμους.
Μπορεις ακομη να ¨σπασεις" εναν δισκο, αυτο εκανα τελικα εγω, σε 2 partition, ενα ntfs ki ena hfs (παλι απο το disk utility).

εχω εναν 1 TB μισογεματο σε fat 32

μπορω να τον φορμαρω σε hfs χωρις να χασω τα δεδομενα ?

μαλλον οχι ?

δεν ξερω να φορμαρω δισκους σε hfs

( αν και ειχα καταφερει να φορμαρω ενα στικ σε fat 32 αντι για ntfs που το ειχα φορμαρει

στα windows ...

Όταν φορμάρεις δίσκο, τότε χάνεις τα δεδομένα σου.

Από το mac ανοίγεις το πρόγραμμα disk utility, επιλέγεις τον δίσκο σου και επιλέγεις είδος partition.

Μηπως τα εεις μπερδεψει λιγο.. ?
Τους δισκους τους φορμαρεις ΕΣΥ οπως θελεις, απο το disk utility sto Mac.
Παρε οποιον θελεις και επελεξε hfs αν θελεις να δουλευεις μονο σε mac, αλλιως ntfs , που μπορεις να τον δουλευεις και σε pc kai se mac , με λιγους περιορισμους.
Μπορεις ακομη να ¨σπασεις" εναν δισκο, αυτο εκανα τελικα εγω, σε 2 partition, ενα ntfs ki ena hfs (παλι απο το disk utility).

ποιοι ειναι οι περιοροσμοι στους ntfs δισκους (εχω κατεβασει ενα utility και προς στιγμης εχω διαβασει και γραψει χωρις προβλημα)

ευχαριστω

Τελικά, επειδή δεν γνωρίζω, υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά στους ntfs δίσκους στο mac ? Εχω δύο 2ΤΒ έκαστος που έχουν προέλθει από αντιγραφή αρχείων από windows, και ετοιμάζεται και άλλος με ταινίες. Το μόνοι φορματ στα windows για HD ταινίες είναι Ntfs, άρα αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ τέτοιυς δίσκους, οπότε ενδιαφέρομαι για τους περιορισμούς που τυχόν υπάρχουν.

Από "μαμά" το mac os x, αναγνωρίζει αυτούς τους δίσκους αλλά μόνο για ανάγνωση, αν θυμάμαι κ σωστά δλδ.

Αν θες να τους χρησιμοποιείς κ για γράψε-σβήσε, τότε θα εγκαταστήσεις λογισμικό τέτοιο στο mac σου, ή θα τους μετατρέψεις σε format για mac μόνο κ θα έχεις πρόγραμμα στα windows να τους βλέπει.

έχω εγκαταστήσει το NTFS-3G που προτείνει η apple και μπορώ να διαβάσω και να γράψω. Αρα είμαι οκ ?