District 9

Re: Απάντηση: District 9

Αδιάφορη, κι ας είχε πειστικά εφφέ και σε ντοκυμανταιρίστικο στυλ σαν να πρόκειται για πραγματικότητα (20 χρόνια συμβίωσης με εξωγήϊνους :flipout: ...)
Ξεπεσμός για κάποιον που έχει φτιάξει τον Αρχοντα.
Αν ήθελαν και καλά να περάσουν κοινωνικοπολιτικά μηνύματα περί ρατσισμού υπάρχουν ένα σωρό άλλες ταινίες.
Ατυχές το παράδειγμα περί εξωγήϊνων και περισσότερο ατυχές που το γύρισαν σαν ντοκυμανταίρ (και καλά πραγματικότητα). Δεν έπεισε κατά την γνώμη μου.

Συνεχίζω.
Δεν με έπεισε, διότι έτσι όπως εμφάνιζε τους εξωγήϊνους (σωματική δύναμη, τεχνολογικά όπλα κλπ) ένα ντου να έκαναν στους ανθρώπους (μιλάγανε για 1 εκατομύριο εξωγήϊνους) τους είχαν πάρει αμπάριζα τους ανθρώπους. Σε όλη την διάρκεια της ταινίας, αναρωτιόμουν γιατί δεν ενώνονται όλοι οι εξωγήϊνοι για μαζικό ντου. Τα πιστολάκια των νιγηριανών φοβόντουσαν;

Για τον ιδιο λογο Τασο που 10 εκαττομυρια Ελληνες δεν παιρνουν αμπαριζα μερικους "τενεκεδες ξεγανωτους" που μας κανουν κουμαντο εδω και 30 χρονια !!!
Γιατι φοβομαστε και δεν ενωνομαστε ...

Εμενα μου αρεσε... Το βρηκα πολυ ενδιαφερον/ ιδιαιτερο και σιγουρα το documentary-style προσεδιδε ρεαλισμο, ενω υπηρχε πολυ ειρωνια και σατυρα στο background..
Βασικα η ταινια αυτη ηταν μια αλληγορια για το Απαρχαιντ (οπου μαυροι=εξωγηινοι) ενω παιρνουσε το μηνυμα πως μπροστα στο ριζικα διαφορετικο (πλασμα απο αλλο πλανητη), ο ανθρωπινος ρατσισμος δεν εχει "χρωμα"...
Η εκδοση BR ηταν αψογη και ο ηχος bombastic!
Ο Νοτιοαφρικανος πρωταγωνιστης, ολα τα λεφτα..

Για τον ιδιο λογο Τασο που 10 εκαττομυρια Ελληνες δεν παιρνουν αμπαριζα μερικους "τενεκεδες ξεγανωτους" που μας κανουν κουμαντο εδω και 30 χρονια !!!
Γιατι φοβομαστε και δεν ενωνομαστε ...
Διαφωνώ, δεν φοβόμαστε αλλά βολευόμαστε και βαριόμαστε.
/OT

Συμφωνώ με τους Γιάννη και spcav και να συμπληρώσω επειδή το αναφέρει και στην ταινία, ότι είχαν κατώτερο iq (το είπα όσο πιο ελαφριά γίνεται).

Απάντηση: Re: District 9

μονο σε εμενα δεν πρεπει να αρεσε καθολου!
Το παρατησα στην μεση για να ειμαι ειλικρινης...

Mια απ τα ίδια..αλλά την συνέχισα μέχρι τέλους απο περιέργεια και μόνο.!!:slapface:

Συμφωνώ με τους Γιάννη και spcav και να συμπληρώσω επειδή το αναφέρει και στην ταινία, ότι είχαν κατώτερο iq (το είπα όσο πιο ελαφριά γίνεται).

αυτο καταλαβα και εγω οτι εχουν χαμηλο iq.βεβαια τοτε γενναται το ερωτημα πως διαολο ειχαν τετοια τεχνολογια αφου ηταν ηλιθιοι...
τελος παντων την ταινια τη γουσταρα λογω ντοκιμανταιριστικης αισθητικης και βρωμικης εικονας που κανει τα εφε αλλα και την υποθεση να φαινεται πολυ πιο ρεαλιστικη.σαν να εβλεπα το Sunday Bloody Sunday μονο που αντι για Ιρλανδους ειχε εξωγηινους...Γενικα το διασκεδασα αρκετα...

Αδιάφορη, κι ας είχε πειστικά εφφέ και σε ντοκυμανταιρίστικο στυλ σαν να πρόκειται για πραγματικότητα (20 χρόνια συμβίωσης με εξωγήϊνους :flipout: ...)

Tί; Ψεματούρα έ;
Είναι δυνατόν "20 χρόνια σθμβίωσης με εξωγήϊνους;"
icon10.gif

Άσε μας ρε Τάσο... Δηλαδή στον Άρχοντα που μίλαγαν περπάταγαν και πολεμούσαν τα δέντρα ήταν μιά χαρά κι εδώ σε πείραξαν τα "20 χρόνια συμβίωσης με εξωγήϊνους;" :grinning-smiley-043

αυτο καταλαβα και εγω οτι εχουν χαμηλο iq.βεβαια τοτε γενναται το ερωτημα πως διαολο ειχαν τετοια τεχνολογια αφου ηταν ηλιθιοι...
τελος παντων την ταινια τη γουσταρα λογω ντοκιμανταιριστικης αισθητικης και βρωμικης εικονας που κανει τα εφε αλλα και την υποθεση να φαινεται πολυ πιο ρεαλιστικη.σαν να εβλεπα το Sunday Bloody Sunday μονο που αντι για Ιρλανδους ειχε εξωγηινους...Γενικα το διασκεδασα αρκετα...

Αν καταλαβα καλα, υπηρχαν "καστες" στον πολιτισμο τους..
Αυτοι που "ξεμπαρκαραν" στην Γη, ηταν οι εργατες-low level-χαμηλου επιπεδου..

Αυτό κατάλαβα και εγώ, ότι υπήρχαν κάστες και ότι αυτοί που έφτασαν (εκτός του πρωταγωνιστή εξωγήινου) ανήκαν στην εργατική κάστα (προφανώς δεν υπήρχε κάποιος Μαρξ εξωγήινος :flipout: :flipout:). Γενικά η ταινία μου άρεσε αρκετά και ήταν ενδιαφέρον αυτό το ντοκυμαντερίστικο γύρισμα.

Αν ήθελαν και καλά να περάσουν κοινωνικοπολιτικά μηνύματα περί ρατσισμού υπάρχουν ένα σωρό άλλες ταινίες.
Ατυχές το παράδειγμα περί εξωγήϊνων και περισσότερο ατυχές που το γύρισαν σαν ντοκυμανταίρ (και καλά πραγματικότητα). Δεν έπεισε κατά την γνώμη μου.

Συνεχίζω.
Δεν με έπεισε, διότι έτσι όπως εμφάνιζε τους εξωγήϊνους (σωματική δύναμη, τεχνολογικά όπλα κλπ) ένα ντου να έκαναν στους ανθρώπους (μιλάγανε για 1 εκατομύριο εξωγήϊνους) τους είχαν πάρει αμπάριζα τους ανθρώπους. Σε όλη την διάρκεια της ταινίας, αναρωτιόμουν γιατί δεν ενώνονται όλοι οι εξωγήϊνοι για μαζικό ντου. Τα πιστολάκια των νιγηριανών φοβόντουσαν;

Δεν θα τα έλεγα καλύτερα! Την ταινία την είδαμε με ένα φιλικό ζευγάρι και στο τέλος ο ένας κοιμόταν, ο άλλος έκανε επιδρομή στο ψυγείο και οι εναπομείναντες δύο μουρμούριζαν "τι πατάτα είδαμε πάλι"... Ένιωσα πολυ άσχημα που την πρότεινα, πραγματικά.
Πολύ σπλάτερ, πολλά εφέ και ουσία μηδέν. Όλο το σενάριο μια μεγάλη τρύπα, τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει (γιατί, κακά τα ψέμματα, στο τέλος δε σου μένει τίποτα) τα έχουμε καταλάβει απο το πρώτο 10λεπτο, ενώ πολύ σωστά είπε ο συνονόματος οτι ειδικότερα για τα συγκεκριμένα περι ρατσισμού υπάρχουν αρκετές πολύ πιο ενδιαφέρουσες ταινίες.

Απο μακριά κι αγαπημένοι.

Πολύ ωραία ταινία, η καλύτερη επιστημονική φαντασία των τελευταίων ετών. Θαυμάσια αλληγορία για το Απαρτχάιντ, εκπληκτικά εφέ και ένας απίθανος πρωταγωνιστής. Περιμένω τη συνέχεια.

Πολύ ωραία ταινία, η καλύτερη επιστημονική φαντασία των τελευταίων ετών. Θαυμάσια αλληγορία για το Απαρτχάιντ, εκπληκτικά εφέ και ένας απίθανος πρωταγωνιστής. Περιμένω τη συνέχεια.
Επιτελους, να και καποιος που εχει την ιδια γνωμη.Ειδικα επειδη δεν ειχα ιδεα για τι θα εβλεπα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη.

Μολις την ειδα και εγω...στην τηλεοραση, πολυ καλη ταινια..με πολυ εξυπνο σεναριο...το μονο μελανο σημειο για μενα.. η τεχνικη της καμερας στο χερι..κουνουσε τοσο πολυ την εικονα που με κουρασε αρκετα..λες και ητανε μεθυσμενος ο καμεραμαν!! :rifle:

Πολύ διαφορετική ταινία περνάει ευχάριστα η ώρα. Η τεχνική της κάμερας στο χέρι αν και κουραστική ώρες ώρες δείχνει ενα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Μεγάλο μείον η καθυστέρηση της προβολής στη μεγάλη οθόνη. Πολλοί την είχαμε δεί ήδη στον καναπέ ενώ την άλλη εβδομάδα (28-12-09) κυκλοφορεί σε Blu Ray.

Ευχάριστη εκπληξη.

''Ιδιαίτερη'' ταινία που συνδύαζε πολλά.

Απάντηση: Re: District 9

Συμφωνώ. Παρότι είναι αρκετά "σπλατεριά", αξίζει να τη δει κανείς.

Όχι την ώρα του φαγητού όμως.. :p

:grinning-smiley-043

Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορώ να γράψω γραμμή σε αυτό το νήμα!

Νομίζω ότι δεν το παράκανε για τους φαν του είδους και ταυτόχρονα ήταν too much για όσους δεν αρέσκονται στη βρώση σκαθαρο-γαρίδας...

Πολύ καλή ταινία, είχε μήνυμα, ωραία εφέ και μία ιστορία που κάπου μου θύμισε τον E.T.
Η προφορά των εξωγήϊνων ήταν πρωτότυπη, και των γήϊνων πολύ αστεία! (νοτιοαφρικανική; )
Με δυό λόγια θα την ξανάβλεπα ευχαρίστως.

Συμφωνώ. Παρότι είναι αρκετά "σπλατεριά", αξίζει να τη δει κανείς.

Όχι την ώρα του φαγητού όμως.. :p

Εντάξει, όχι και σπλατεριά! :proud: Απλά ίσως κάποιος να αηδίαζε με οτι έβλεπε ή με τη μορφή των εξωγήινων. Εγώ την ταινία την είδα 2 φορές, την πρώτη δεν την άντεξα και την έβγαλα. ΧΕΧΕ. Τη δεύτερη την είδα ολόκληρη και μου άρεσε το όλο αλληγορικό του θέματος.