DiVX και υπότιτλοι

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Πολλά από τα DVD players που παίζουν DiVX δεν δείχνουν ελληνικούς υπότιτλους. Οπότε ουσιαστικά η δυνατότητα αυτή είναι άχρηστη.

Μήπως ξέρετε κάποιο software το οποίο να ενσωματώνει τους υπότιτλους πάνω στο DivX αρχείο σαν εικόνα δηλαδή, έτσι ώστε να μην χρειάζονται πλέον τα .srt αρχεία;

Ψάχνω δηλαδή κάποιο πρόγραμμα το οποίο να παίρνει DiVX avi + .srt αρχεία και να ξαναβγάζει πάλι DivX .avi έχοντας όμως κολλήσει τούς υπότιτλους πάνω στην εικόνα οπότε ουσιαστικά να παίζει το αρχείο στο DVD player χωρίς υπότιτλους αφού αυτοί θα είναι ενσωματομένοι.

Thanks

Παντως και εγω δεν εβλεπα με το toshiba( μου εβγαζε παυλες_ και πηγα στο setup του , γυρισα το divx σε greek καθως και το sub σε greek και τωρα βλεπω κανονικα.

Υπάρχουν ορισμένα που όντως δεν βλέπουν. Στο δικό μου(Cambridge Audio DVD87) ακόμα και language codes εχω δωσει και δεν λέει να παίξει ελληνικούς υπότιτλους.

Τι σύμπτωση! Και το δικό μου Cambridge Audio DVD89 είναι αυτό που αρνείται να παίξει με ελληνικούς υπότιτλους.

Απάντηση: Re: DiVX και υπότιτλοι

Παντως και εγω δεν εβλεπα με το toshiba( μου εβγαζε παυλες_ και πηγα στο setup του , γυρισα το divx σε greek καθως και το sub σε greek και τωρα βλεπω κανονικα.

Γεια σου Παναγιωτη.
Ποιο toshiba εχεις?
Και τι εννοεις οταν λες ''γυρισα το divx σε greek καθως και το sub σε greek'' ?

Re: Απάντηση: DiVX και υπότιτλοι

Τι σύμπτωση! Και το δικό μου Cambridge Audio DVD89 είναι αυτό που αρνείται να παίξει με ελληνικούς υπότιτλους.

Πρέπει να τους βρίσουμε να κανουν κανενα firmware update! Οταν τους εστειλα email μου έδωσαν το language code και αδιάφορα είπαν οτι δεν ξέρουν αν έχει εφαρμογή στους υπότιτλους για divx... Λες και οι ελληνικοί υπότιτλοι για DVD ειναι πρόβλημα προς λύση!

Ναι κι εμένα τον ίδιο κωδικό μού έδωσαν. Και μού είπαν ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να υποστηρίζει ελληνικά. Αν στο μέλλον γίνει με κάποιο καινούργιο firmware θα με ειδοποιήσουν. Καλά Χριστούγεννα....

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα το έχω ψάξει αρκετά η πιο γρήγορη-εύκολη λύση είναι ένα πρόγραμμα όπως το AviSub. Με αυτό δεν κάνεις reencode όπως με το VirtualDub οπότε μέσα σε 1 λεπτό έχεις έτοιμο αρχείο 350ΜΒ.

Αρκεί βέβαια το player σου να υποστηρίζει xsubs(DivX 6), αλλά μπορείς εύκολα να κάνεις ένα τεστ.

Αν κάποιο αρχείο δε μπορεί να "περαστεί" από το AviSub τότε χρησιμοποιείς είτε το FixAvi ή το AviDeMux και το φτιάχνεις (<1 λεπτό) και μετά το περνάς στο AviSub.

Αν όλα έχουν πάει καλά έχεις υπότιτλους (και μάλιστα με ορισμένο από σένα στυλ) μέσα σε 2-3 λεπτάκια...

Γιώργος

Re: Απάντηση: Re: DiVX και υπότιτλοι

Γεια σου Παναγιωτη.
Ποιο toshiba εχεις?
Και τι εννοεις οταν λες ''γυρισα το divx σε greek καθως και το sub σε greek'' ?
toshiba sd350 .Μπαινεις στο setup και εκει που λει divx βαζεις διπλα greek απο τις επιλογες.

Με το AviSub δεν κατάφερα να κάνω δουλειά γιατί για κάποιο δικό του λόγο ξεκινάει μεν αλλά αρνείται να ολοκληρώσει την διαδικασία. Δεν κατάλαβα γιατί...

Τελικά όμως με το VirtualDub έγινε μια χαρά η δουλειά ακριβώς όπως ήθελα οπότε δεν με απασχολεί πλέον που δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους το dvd player μου. Πριν να γράψω τα avi σε δισκάκια τα περνάω από το VirtualDub, "τυπώνω" επάνω τους υπότιτλους και όλα μια χαρα!!! :smile:

Re: Απάντηση: DiVX και υπότιτλοι

Με το AviSub δεν κατάφερα να κάνω δουλειά γιατί για κάποιο δικό του λόγο ξεκινάει μεν αλλά αρνείται να ολοκληρώσει την διαδικασία. Δεν κατάλαβα γιατί...

Τελικά όμως με το VirtualDub έγινε μια χαρά η δουλειά ακριβώς όπως ήθελα οπότε δεν με απασχολεί πλέον που δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους το dvd player μου. Πριν να γράψω τα avi σε δισκάκια τα περνάω από το VirtualDub, "τυπώνω" επάνω τους υπότιτλους και όλα μια χαρα!!! :smile:

Το VirtualDub είναι μια εγγυημένη λύση, αλλά το κακό είναι ότι κάνει πολύ ώρα και επίσης οι υπότιτλοι "καίγονται" πάνω στο βίντεο και δε μπορούν να αφαιρεθούν.

Με το AviSub ή το Sub2divx μπορείς να βάλεις πολλαπλούς υπότιτλους, οι οποίοι εμφανίζονται ή όχι κατά βούληση και η διαδικασία είναι ταχύτατη.

Αν κάποιο αρχείο δεν περνιέται, τότε πρέπει να το ανοίξεις με το AviDeMux, να απαντήσεις θετικά στις 2 ερωτήσεις που σου κάνει και να το σώσεις.

Μετά από αυτή τη διαδικασία (<1 λεπτό) το AviSub το επεξεργάζεται κανονικά.

Έχοντας δουλέψει και με τους 2 τρόπους δεν υπάρχει σύγκριση!

Γιώργος

Απάντηση: Re: Απάντηση: DiVX και υπότιτλοι

Το VirtualDub είναι μια εγγυημένη λύση, αλλά το κακό είναι ότι κάνει πολύ ώρα και επίσης οι υπότιτλοι "καίγονται" πάνω στο βίντεο και δε μπορούν να αφαιρεθούν.

Με το AviSub ή το Sub2divx μπορείς να βάλεις πολλαπλούς υπότιτλους, οι οποίοι εμφανίζονται ή όχι κατά βούληση και η διαδικασία είναι ταχύτατη.

Αν κάποιο αρχείο δεν περνιέται, τότε πρέπει να το ανοίξεις με το AviDeMux, να απαντήσεις θετικά στις 2 ερωτήσεις που σου κάνει και να το σώσεις.

Μετά από αυτή τη διαδικασία (<1 λεπτό) το AviSub το επεξεργάζεται κανονικά.

Έχοντας δουλέψει και με τους 2 τρόπους δεν υπάρχει σύγκριση!

Γιώργος

Μα αν εμφανίζονται κατά βούληση πάλι δεν θα υπάρχει το πρόβλημα με την υποστήριξη των ελληνικών;

Όχι γιατί όπως και στο VirtualDub οι υπότιτλοι μπαίνουν ως εικόνες κι όχι ως αρχείο κειμένου με τα διαφορετικά encodings κτλ κτλ...