DiVX και υπότιτλοι

Η δικιά μου εμπειρία με τους υπότιτλους επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των φίλων παραπάνω. Το Vdub με την χρήση του Vobsub plugin λύνει "στα σίγουρα" το πρόβλημα με το μειονέκτημα του χρόνου υλοποίησης του αρχείου (30 λεπτά για μια ταινία ανάλογα και με τον υπολογιστή) καθώς και την μόνιμη αποτύπωσή τους πάνω στο video. Το πλεονέκτημά του από την άλλη, είναι σημαντικό, μιας και το video "παίζει" σε όλα τα Divx players και όταν λέμε σε όλα ενοούμε σε όλα!!!
Τονίζω το τελευταίο γιατί η άλλη εναλλακτική που αναντίρητα, αν και γρηγορότερη και πρακτικότερη, εξαρτάται καθαρά από τη δυνατότητα κάθε Player για την αναπαραγωγή vobsub υποτίτλων όπως γίνεται με το divx6, μιας και δεν υπάρχει καθολική συμβατότητα με όλα τα player.
Με άλλα λόγια "βλέποντας και κάνοντας", με προτεραιότητα στο avisub και ως τελευταία "σίγουρη" λύση το Vdub.

Απάντηση: Re: DiVX και υπότιτλοι

Έφτιαξα έναν αναλυτικό οδηγό περί ενσωμάτωσης υποτίτλων με AviSub (ή και Sub2divx). Βρίσκεται στο http://xengineering.blogspot.com/2007/03/divx.html

Ελπίζω να βοηθήσει!
Γιώργος

Πολύ καλός ο οδηγός με βοήθησε! Τελικά έπρεπε να περάσω το avi πρώτα από το FixAVI και μετά από το AviSub.
Eκανα και rename σε avi το divx αρχείο που προέκυψε και όλα καλά.

Το περίεργο είναι ότι στο pc ούτε ο Media Player ούτε το PowerDVD έδειξαν υπότιτλους στο καινούργιο αρχείο που προέκυψε. (ενώ με τον συνδιασμό .avi+.srt δείχνουν κανονικά)
Στο DVD player Cambrigde Audio DVD-89 όμως οι υπότιτλοι εμφανίστηκαν κανονικά και στην σωστή θέση, και στο σωστό μέγεθος (αυτό ήταν και το ζητούμενο άλλωστε) και το αρχείο έχει κρατήσει την αρχική πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Και πάλι σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις αναλυτικές οδηγίες. Ηταν χρησιμότατες!

Στο Blue Sky 865 που αγόρασα πρόσφατα δεν μπόρεσα να δω τους ελληνικούς υπότιτλους, αν και έκανα όλες τις επιλογές σε "Greek".

Συγκεκριμένα, έβαλα δισκάκι με 4 ταινίες DivX, για κάθεμια από τις οποίες υπήρχε και το αντίστοιχο αρχείο .srt. To player μου ζητούσε να επιλέξω το αρχείο .srt που ήθελα και ξεκινούσε την ταινία. Οι υπότιτλοι εμφανίζονταν κάτω, αλλά οι χαρακτήρες ήταν "κινέζικα".

Στο PC κατάφερα να δω κανονικά τους ελληνικούς υπότιτλους για τις 3 από τις 4 ταινίες με το PowerDVD, ενώ στη 1 από αυτές έβγαζε κάποιες πολύ μικρές γραμμές στο κάτω μέρος της ταινίας, χωρίς να εμφανίζει υπότιτλους.

Κάποιος φίλος με LG DVD player μου είπε ότι έλυσε το πρόβλημα κρατώντας πατημένο το κουμπί Subtitles στο remote control του player. Το κόλπο αυτό δεν έπιασε στο Blue Sky.

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά;

Μεταφέρω από άλλο φόρουμ:

"Λοιπόν, το δισκάκι είχε μέσα prison break σε avi + srt. Οπότε είναι βέβαιο ότι παίζει ελληνικά. Τώρα το μέγεθος. Τα γράμματα διαβάζονται αλλά αντικειμενικά είναι μικρά. Στο δικό μου σαλόνι που είναι μικρό, εγώ τα διαβάζω. Αν η τηλεόραση ήταν κάπου μακρύτερα μάλλον δε θα μπορούσα. Δυστυχώς ακριβώς μέγεθος δυσκολεύομαι να δώσω. Επίσης το όνομα του avi ήταν πελώριο και δεν το διάβαζε ολόκληρο (όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα, απλά το αναφέρω)
Κωδικός: Bluesky DV865."

Απλά λένε ότι αναλόγως την παρτίδα, σε άλλα παίζουν και σε άλλα όχι...
Ίσως είσαι από τους άτυχους

Στο Blue Sky 865 που αγόρασα πρόσφατα δεν μπόρεσα να δω τους ελληνικούς υπότιτλους, αν και έκανα όλες τις επιλογές σε "Greek".

Εγω παλι με το OPPO 971, καραγκιοζακια εβλεπα οταν το ειχα στο greek. Μολις το εβαζα στο english ολα τελεια (κι ας ηταν ελληνικα)!

Έφτιαξα έναν αναλυτικό οδηγό περί ενσωμάτωσης υποτίτλων με AviSub (ή και Sub2divx). Βρίσκεται στο http://xengineering.blogspot.com/2007/03/divx.html

Ελπίζω να βοηθήσει!
Γιώργος

Ταινία DiVX που έγραψα κατ' αυτόν τον τρόπο παίζει μια χαρά και εμφανίζει τους ελληνικούς υπότιτλους ΑΨΟΓΑ στο δικό μου DVD Cambridge Audio DVD-89

Σε δύο φίλους μου όμως που την έδωσα, ένας με το γνωστό Blue Skatouli και ο άλλος με το Pioneer 696 κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να δει ελληνικούς υπότιτλους.

Ξερετε τι παιζεται με αυτά τα δύο players;
Δεν υποστηρίζουν αυτό το format; 'Η μήπως χρειάζονται κάποια επιπλέον ρύθμιση στο setup τους;

Ταινία DiVX που έγραψα κατ' αυτόν τον τρόπο παίζει μια χαρά και εμφανίζει τους ελληνικούς υπότιτλους ΑΨΟΓΑ στο δικό μου DVD Cambridge Audio DVD-89

Σε δύο φίλους μου όμως που την έδωσα, ένας με το γνωστό Blue Skatouli και ο άλλος με το Pioneer 696 κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να δει ελληνικούς υπότιτλους.

Ξερετε τι παιζεται με αυτά τα δύο players;
Δεν υποστηρίζουν αυτό το format; 'Η μήπως χρειάζονται κάποια επιπλέον ρύθμιση στο setup τους;
Με το pioneer 696, ούτε και εγώ έχω δει υπότιτλους με τον παραπάνω τρόπο ενσωμάτωσής τους στο avi , με όποιο firmware και αν δοκίμασα ....

Τώρα με το Blue Scatouli , δεν ξέρω τι παίζει .... :smash:

To Pioneer 696 ξεκίνησε να παίζει την ταινία αλλά δεν έβγαλε καθόλου υπότιτλους.
Το Blue Skatouli δεν ξεκίνησε καν να παίξει αλλά φοβάμαι ότι για αυτό μπορεί να έφταιγε και το CD-RW που την είχα γράψει σε 10x ταχύτητα γιατί και σε κάποιον υπολογιστή που δοκιμάσαμε δεν διάβασε καν το δισκάκι. Γι αυτό ρωτάω αν ξέρει κανείς τι παίζεται...3

Γενικώς πάντως τα CD-RW είναι προβληματικά και δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους την στιγμή που έχουν φθυνήνει τόσο πολύ τα απλά CD-R

Γειά σας!
Θέλω κι εγώ να καταθέσω τα εξής: Στο Bluesky 865 που χρησιμοποιώ, ενώ διαβάζει κανονικά όλα τα CD-R, CD-RW με αρχεία .AVI + .SRT - εκτός των TDK -(δείχνοντας όμως κινέζικα τους υπότιτλους), δεν διαβάζει - δεν ξεκινάει καν και βγάζει το μήνυμα: Wrong File Content - κανένα CD-R, CD-RW με αρχεία .AVI όπου έχω ενσωματώσει τους υπότιτλους με την μέθοδο που αναφέρεται στα παραπάνω posts (AVISUB - SUBMAGIC κλπ).
Το περίεργο είναι ότι ένα φορητό player της πλάκας που έχω για τις κόρες μου στο αυτοκίνητο (DIGITREX), διαβάζει τα πάντα (και TDK) με όποιο τρόπο και άν τa έχω κάψει!

Γιάννης

Καλού κακού δοκίμασες να αλλάξεις κατάληξη στο αρχείο?

Πολλοί players αγνοούν αρχεία με κατάληξη .divx και διαβάζουν αρχεία με κατάληξη .avi

Πάντως για το Pioneer λένε ότι διαβάζει κι ελληνικά srt με άλλο firmware:

Pioneer DV696 - με custom firmware - 150,46 euro - limnaios.gr - Ιανουαριος 07 - Asxetius - δεν έχουμε πληροφορίες - firmware απο http://www.insomnia.gr/ifiles/index.php?act=category&id=8

Όσο για το Bluesky DV865 αντιγράφω από το forum του AviSub:

"BLUESKY DV865 is supported with avisub 2.1 version [output headers must be set on xvid]. Thx to tasoulhs Wink"

Last edited:
Πάντως γενικά όταν διαβάζεται το αρχείο στο DVD, πατήστε το κουμπί "Subtitles" (ανάλογα το player). Αν εκεί σας γράφει ότι υπάρχει κάποιος υπότιτλος, τότε κατά πάσα πιθανότητα αυτός είναι πολύ χαμηλά στην εικόνα και δε φαίνεται. Είτε παίξτε λίγο με την εικόνα σας ή στο AviSub πειράξτε το slider για να βάλετε τους υπότιτλους πιο ψηλά...

Καλού κακού δοκίμασες να αλλάξεις κατάληξη στο αρχείο?

Πολλοί players αγνοούν αρχεία με κατάληξη .divx και διαβάζουν αρχεία με κατάληξη .avi

Όσο για το Bluesky DV865 αντιγράφω από το forum του AviSub:

"BLUESKY DV865 is supported with avisub 2.1 version [output headers must be set on xvid]. Thx to tasoulhs Wink"

Χρησιμοποίησα το Avisub 2.1 άλλαξα την κατάληξη από .divx σε .avi και όταν τσέκαρα τα settings είδα ότι ήταν by default ήταν το [output headers must be set on xvid] ενεργοποιημένο.
Παρόλα αυτά στο μπλεσκατό δεν έπαιζε...
Ξέρετε τι άλλο μπορεί να θέλει;

Re: Απάντηση: Re: DiVX και υπότιτλοι

Χρησιμοποίησα το Avisub 2.1 άλλαξα την κατάληξη από .divx σε .avi και όταν τσέκαρα τα settings είδα ότι ήταν by default ήταν το [output headers must be set on xvid] ενεργοποιημένο.
Παρόλα αυτά στο μπλεσκατό δεν έπαιζε...
Ξέρετε τι άλλο μπορεί να θέλει;

Γειά σας!
Χθες βράδυ βλέποντας τα γραφόμενα του φίλου komhst έκανα τικ (ενεργοποίησα) το πεδίο "output headers must be set on xvid" στα settings του Avisub, έκανα rename το αρχείο απο .divx σε .avi (αυτό το έκανα απο πάντα) και επιτέλους το Bluesky διαβάζει άψογα και με ελληνικούς υπότιτλους (Απαραίτητο για μένα να προηγηθεί fix των υποτίτλων με το Submagic για σωστά fonts).
Ευχαριστώ όλους όσους έστω και έμμεσα με βοήθησαν να βρώ επιτέλους λύση και να μπορώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτό το μαχανηματάκι-έκπληξη.
Καλό τριήμερο/Γιάννης

Xvid πρέπει να είναι ή Divx; Γιατί νομίζω ότι xvid το είχα και δεν έπαιξε...
Τέλως πάντων... Θα κάνω δύο δοκιμές να δώ ποιό από τα δύο θα παίξει και θα σάς πω...