DIY αναδιπλούμενος πάγκος εργασίας για router, σέγα & δισκοπρίονο

Απάντηση: DIY αναδιπλουμενος παγκος εργασιας για router, σεγα & δισκοπριονο

Τωρα με μπέρδεψες λίγο. Σε τι δεν σε καλυπτει το δισκοπρίονο των 1300 wat;
Καλό είναι να προτείνετε και κάποια έλάχιστα αποδεκτά εργαλεία για τον πάγκο.
Ας πούμε ένα ρούτερ που θα καλύψει έναν ερασιτέχνη ( RT-RO 55 Einhell η πάμε σε κατι σαν το bosh 1300-1400;) Επίσης σέγα; δισκοπρίονο;
Ειμαι σε κατάσταση αναμονης να αγοράσω ένα ρούτερ, και δισκοπρίονο (μου το κλέψανε μάλλον). Για μικροδουλειές στο σπίτι θά ειναι.
Κάντε καμιά πρόταση.

Re: DIY αναδιπλουμενος παγκος εργασιας για router, σεγα & δισκοπριονο

Ερασιτέχνης είμαι και εγώ φίλε μου. Απλά το δισκοπριονακι μου το έχω πολλά χρονάκια και με τη δικαιολογία μα το πάω στη Χιο σκεπτόμουν να το αναβαθμίσω!
Το ρουτερ μου είναι Black&Decker 900 1200watt νομίζω είναι μια χαρά!

Τώρα που το σκέφτομαι, για το σύστημα με τις ράγες, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό που έχουν τα συρτάρια (π.χ. κουζίνας) με ράουλα. Έχω βρει και στο πρακτικερ τέτοια (ανάλογα το μέγεθος, την αντοχή κτλ) με τιμές που ξεκινάνε από 8-9 ευρώ (το ζευγάρι).

Όταν θα βρίσκονται σε πλήρη έκταση νομίζω ότι δε θα στηρίζουν καλά το φράχτη.

Για να καταλαβεις, το δικο μου δισκοπριονο που ειναι 500 watt ΔΕΝ μπορεσε να κοψει κατα μηκος ενα κορμο ξερης καρυδιας διαμετρου 8εκ. Κολλησε στη μεση περιπου, καπνισε αλλα ευτυχως δεν χαλασε.

Αν ειχα ενα δισκοπριονο των 1300 watt η ακομα και 900 watt, δεν θα ειχα αυτο το προβλημα.

Το θεμα ειναι ομως οτι ποτε δεν ειχα χρειαστει να κοψω κορμο καρυδιας διαμετρου 8 εκατοστων. Ουτε και προκειται να χρειαστω, γιαυτο δεν θα αγορασω αλλο.
Το υπαρχον γερμανικο δισκοπριονο με εξυπηρετει κοντα στα 8 χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα με τις υπολοιπες ερασιτεχνικες εργασιες.

Ολα λοιπον εξαρτωνται απο το τι δουλειες θελεις να κανεις.

Κατα την γνωμη μου ενα δισκοπριονακι παγκου των 900 watt θα καλυψει ανετα ολες τις αναγκες ενος ερασιτεχνη. Με καλους δισκους βεβαια.
Το ρουτερακι einhell που αναφερεις ειναι μια χαρα για μικροδουλειες στο σπιτι. Οπως επισης και μια σεγα 600-700 watt πιστευω οτι θα ειναι οκ, παντα με καλες λαμες.

Αν δεν εχεις θεμα χρηματων, δεν ειναι κακο φυσικα να πας σε παραπανω watt. Πχ. αντι δισκοπριονο των 900 watt να πας στα 1300watt.

Εγώ πάντως ήμουν της αποψης να αγοράσεις το καλύτερο που σε παίρνουν τς χρήματα σου. Η έργα στις φώτο είναι επετειακή χρυσή της AEG ATLAS CORPO 15 ετιας και δεν έχει σταματήσει πουθενά!

Όταν θα βρίσκονται σε πλήρη έκταση νομίζω ότι δε θα στηρίζουν καλά το φράχτη.

Ναι, είναι πιθανό να κάμπτονται σε πλήρη έκταση, λόγω βάρους. Για να αντισταθμιστεί αυτό, μπορεί να μπει μια ξύλινη τάβλα-προέκταση από κάτω και να πάρει το βάρος. Ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν 2 ζευγάρια οδηγών.

Re: Απάντηση: DIY αναδιπλουμενος παγκος εργασιας για router, σεγα & δισκοπριονο

Τωρα με μπέρδεψες λίγο. Σε τι δεν σε καλυπτει το δισκοπρίονο των 1300 wat;
Καλό είναι να προτείνετε και κάποια έλάχιστα αποδεκτά εργαλεία για τον πάγκο.
Ας πούμε ένα ρούτερ που θα καλύψει έναν ερασιτέχνη ( RT-RO 55 Einhell η πάμε σε κατι σαν το bosh 1300-1400;) Επίσης σέγα; δισκοπρίονο;
Ειμαι σε κατάσταση αναμονης να αγοράσω ένα ρούτερ, και δισκοπρίονο (μου το κλέψανε μάλλον). Για μικροδουλειές στο σπίτι θά ειναι.
Κάντε καμιά πρόταση.

Φιλε Nutsis καλημερα.

Το ρουτερακι μου ειναι αυτο και μεχρι τωρα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την δουλεια που εχει κανει.
Οπτικα μοιαζει πολυ με το Εinhell που αναφερεις αλλα και με το Bosch και εχουν τις ιδιες δυνατοτητες απο οσο βλεπω.

large_02._20KW900EKA.jpg

Αρχιζει απο τα 90 ευρω στον πατριωτη μου στην Χιο και εχει και ενα σετακι με 6 κοπτικα της B&D στην βαλιτσα που το συνοδευει.
Το συστηνω ανεπιφυλακτα!
http://www.toolshouse.gr/index.php?...mid=0&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Οσο για δισκοπριονο αν αγοραζα τωρα θα επελεγα το DEWALT - DWE560 Κομπακτ Δισκοπρίονο με 65mm κοπης στις 90 μοιρες με δισκο 184mm μαζεμενο σε διαστασεις και πολυ ισχυρο στα 1350 Watt.
large_6077_dwe560.jpg

Η Σεγα κακα τα ψεμματα τα θελει και εκεινη τα Watt της αλλα και ρυθμιζομενη ισχυ και εκκεντρη παλινδρομιση.
Εκοψα 8 χιλιοστα αλουμινιου θαλασσης για να φτιαξω την πλακα για το ρουτερ σε χρονο μηδεν με την AEG.

Γενικα ειμαι της αποψης να διαθεσεις το ανωτερο ποσο που μπορεις οικονομικα επειδη ειναι κατι που θα το κρατησεις για μια ζωη πρωτον και δευτερον θα σε ξελασπωσει σε καποια δυσκολη κατασταση.

Last edited:

Update με εργασιες για τα ηλεκτρολιγικα του παγκου και βαφη.

Επελεξα να βαλω ενα διακοπτη ΕΑΤΟΝ ο οποιος να τροφοδοτει με ρευμα το εργαλειο και να εχει δυο πριζες τις οποιες θα ελεγχει.
Θα συνδεεται στην παροχη με καλωδιο και πριζα σουκο. Σκεφτομαι να το κανω μακρυ ωστε να μην χρειαζομαι μπαλαντεζα για 6-7 μετρα.

Επελεξα να τα βαλω στην κοντρα των εξωτερικων ποδιων του παγκου και για τον λογο αυτο αντικατεστησα την 45 επι 45 χιλιοστα κοντρα με μια φαρδυτερη 70
επι 45 χιλιοστων.
Οι διακοπτες και τα καλωδια δεν εμποδιζουν την αναδιπλωση του παγκου.

Ανοιγμα τρυπων και φωλιων με την βοηθεια του ρουτερ και ποτηροτρυπανων,

d8hb.jpg

Προβα των υλικων

m37t.jpg

Και τελος βαφη του κοντρα πλακε της βασης και του φραχτη με διαφανο βερνικι για να εχουμε ενοιχτοχρωμη επιφανια εργασιας.

omja.jpg

Βαρβατο πραμα Κυριακο και πληρες. Πραγματικα αξιοζηλευτο!

Ειναι μεγαλος, γερος και χορταστικος ο παγκος.
Μηπως ομως σε δυσκολεψει καποιες φορες που το εργαλειο ειναι εκει που ειναι, στη μεση? Λογω του μεγεθους του παγκου.
Τι διαστασεις εχει?

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!
Φαίνεται μεγάλος αλλά δεν είναι.
Οι διαστάσεις του είναι 105 επί 60 και έχεις έλεγχο του επεξεργαζομενου κομματιού πολύ εύκολα από όλες τις πλευρές.
Να κανονίσουμε να τον δεις από κοντά!!!

Νεο εργαλειο στην συλλογη!!!

Λογω του προβληματος που ειχα με το Einhell που εχω εδω και 20 ετη ψωνησαμε χθες με τον παππου μου τον αντικαταστατη του!!!

Πηγαμε στο κεντρο βιδας και ενω ημουν αναμεσα στο DEWALT DWE560 και στο BOSCH GKS-190 PRO επικρατησε το μπλε εναντι στο κιτρινο.

3 χρονια εγγυηση με την ηλεκτρονικη δηλωση του προιοντος εναντι μολις ενος της Dewalt, λιγο ισχυροτερο μοτερ αλλα το μεγαλυτερο βαθος κοπης της κλασης του στα 70 χιλιοστα εναντι 58 του κιτρινου.

l5w3.jpg

gks-190-23333.jpg

http://www.bosch-professional.com/gr/el/gks-190-23333-ocs-p/

Πολυ στιβαρο εργαλειο με αψογο φινιρισμα και ποιοτητα κατασκευης.
Και εχω και 2 ολοκαινουργιους δισκους 190 χιλιοστων που απο βιασυνη ειχα αγορασει ενω το δικο μου ηταν 184 χιλιοστα!
Οποτε δε θα πανε χαμενοι.

Σειρα εχει η προσαρμογη του στην πλακα αλουμινιου και η δοκιμη του στην πραξη!

να ρωτήσω, πως σκέφτεσαι να σταθεροποιήσεις τις ράγες;

Ειχα χασει την συνεχεια του παγκου μιας και μεταφερθηκε σαν συνολικο προτζεκτακι...σε αλλο θεμα...
Η δουλεια που εχεις κανει ειναι ΑΨΟΓΗ πολλα Μπραβο...ειναι ακριβως αυτο που θελω να κανω για τα ιδια εργαλεια σχεδον στις ιδιες διαστασεις...αλλα Αναδιπλουμενος στο τοιχο...μιας και δεν εχω χωρο...
αν και το γεγονος οτι μπορεις να τον τοποθετησεις παντου...καθως και να το μαζεψεις ολο σε πολυ μικρο ογκο...ΙΣΩΣ με βαζει σε σκεψεις να ακολουθησω την ιδια ακριβως ιδεα...
ΑΝ αλλαζα κατι θα αλλαζα μονο το παχος της επιφανειας εργασιας σε πιο παχυα για λογους αντοχης...μιας και εγω καποια στιγμη θα τοποθετησω πανω του ολοκληρο μοτερ μηχανης για ανακατασκευη...ΙΣΩΣ και να μην χρειαζεται αλλα να 'χαμε να λεγαμε...

ΑΨΟΓΗ δουλεια και παλι χιλια μπραβο...

θα ηθελα καποια στιγμη αν ειναι ευκολο να μας βαλεις μαζεμενα και αναλυτικα καποιες λεπτομερειες για διαστασεις κτλ κτλ...που ξερεις μπορει καποιους απο εμας να μας φανουν χρησιμες οι πληροφοριες...:D

Οι ραγες το ενα κομματι τους θα βιδωθει στην ταβλα μεσα στα λουκια και το αλλο που θα μπορει να επεκταθει πανω στον φραχτη του παγκου.
Θα ανεβασω και πιο αναλυτικες φωτο!

Ειχα χασει την συνεχεια του παγκου μιας και μεταφερθηκε σαν συνολικο προτζεκτακι...σε αλλο θεμα...
Η δουλεια που εχεις κανει ειναι ΑΨΟΓΗ πολλα Μπραβο...ειναι ακριβως αυτο που θελω να κανω για τα ιδια εργαλεια σχεδον στις ιδιες διαστασεις...αλλα Αναδιπλουμενος στο τοιχο...μιας και δεν εχω χωρο...
αν και το γεγονος οτι μπορεις να τον τοποθετησεις παντου...καθως και να το μαζεψεις ολο σε πολυ μικρο ογκο...ΙΣΩΣ με βαζει σε σκεψεις να ακολουθησω την ιδια ακριβως ιδεα...
ΑΝ αλλαζα κατι θα αλλαζα μονο το παχος της επιφανειας εργασιας σε πιο παχυα για λογους αντοχης...μιας και εγω καποια στιγμη θα τοποθετησω πανω του ολοκληρο μοτερ μηχανης για ανακατασκευη...ΙΣΩΣ και να μην χρειαζεται αλλα να 'χαμε να λεγαμε...

ΑΨΟΓΗ δουλεια και παλι χιλια μπραβο...

θα ηθελα καποια στιγμη αν ειναι ευκολο να μας βαλεις μαζεμενα και αναλυτικα καποιες λεπτομερειες για διαστασεις κτλ κτλ...που ξερεις μπορει καποιους απο εμας να μας φανουν χρησιμες οι πληροφοριες...:D

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!!

3,6 ποντους μου βγηκε το συνολικο παχος της επιφανειας εργασιας με τα υλικα που εχω επιλεξει.
2,8 ποντους σε μασιφ επιφανεια ελατης και 0,8 ποντους σε κοντραπλακε απο πανω.

Νομιζω για τις ξυλουργικες εργασιες δε θα χρειαστω πιο χοντρο γιατι θα επιρρεασει και την φορητοτητα του καθως βαραινει πολυ μετα.
Αυτο που εχω σκεφτει ομως ειναι ενα κομματι κοντρα πλακε 12 χιλιοστα, αφαιρουμενο ξεχωριστο, το οποιο θα καθεται απο επανω και θα προστατευει την επιφανεια οταν θα χρησιμοποιειται ο παγκος για αλλες δουλειες και κατασκευες.

Εσυ εφοσον λες για ολοκληρο μοτερ μαλλον σε βολευει καλυτερα μια επιφανια λαμαρινας 2-3 χιλιοστα για μεγαλυτερη αντοχη!
Για σκεψου το. :a0210:

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!!

3,6 ποντους μου βγηκε το συνολικο παχος της επιφανειας εργασιας με τα υλικα που εχω επιλεξει.
2,8 ποντους σε μασιφ επιφανεια ελατης και 0,8 ποντους σε κοντραπλακε απο πανω.

Νομιζω για τις ξυλουργικες εργασιες δε θα χρειαστω πιο χοντρο γιατι θα επιρρεασει και την φορητοτητα του καθως βαραινει πολυ μετα.
Αυτο που εχω σκεφτει ομως ειναι ενα κομματι κοντρα πλακε 12 χιλιοστα, αφαιρουμενο ξεχωριστο, το οποιο θα καθεται απο επανω και θα προστατευει την επιφανεια οταν θα χρησιμοποιειται ο παγκος για αλλες δουλειες και κατασκευες.

Εσυ εφοσον λες για ολοκληρο μοτερ μαλλον σε βολευει καλυτερα μια επιφανια λαμαρινας 2-3 χιλιοστα για μεγαλυτερη αντοχη!
Για σκεψου το. :a0210:

ξεχασα να σου αναφερω οτι κατι ακομα που σκεφτομαι και ενας ακομα λογος για βαρυτερη κατασκευη ειναι η χρηση dogholes για συγκρατηση ξυλου και πλαναρισμα κτλ κτλ Οσον αφορα την προστασια της επιφανειας ελεγα και εγω για 2 αφαιρουμενες επιφανειες μια για ξυλο και μια για ολα τα αλλα...
το υλικο Κρατησου...

Φελος 5-6χιλ...ισως τα τετραγωνα σουπλα που πουλαει το ΙΚΕΑ να ειναι ιδανικα!!!

Σε εστειλα??? :D
χεχεχεχε
το σκεφτομουνα ωστε να μπορει να προστατευει και το ξυλο της επιφανειας και το ιδιο το αντικειμενο...αλλα και να μειωνει θορυβο απο χτυπηματα μιας και ειμαι σε υπογεια αποθηκη πολυκατοικιας και ο κακομοιρης του ισογειου πρεπει να νομιζω οτι βαραω στο σαλονι του κτλ κτλ...

Last edited:

Ωραιες αυτες οι μεγγενες και πολυ χρησιμες!

Καλη η ιδεα του φελλου αλλα δε θα προστατευσει τον παγκο σου αν πχ ανεβασεις ενα μοτερ και το τραβηξεις η ταπα λαδιων πχ θα σου κανει ζημια στο ξυλο.
Γιαυτο ισως μια μεταλλικη επιφανεια εστω και λεπτη κατω απο τον φελλο σε γλυτωσει.
Εγω τον θελω καθαρα για ξυλουργικες δουλειες οποτε τον εφτιαξα πιο Light.

Καποια στιγμη θα ξεκινησω ενα σετ κηπου Ιαπωνικης φιλοσοφιας και εκεινο θα γινει θηριο.

Ωραιες αυτες οι μεγγενες και πολυ χρησιμες!

Καλη η ιδεα του φελλου αλλα δε θα προστατευσει τον παγκο σου αν πχ ανεβασεις ενα μοτερ και το τραβηξεις η ταπα λαδιων πχ θα σου κανει ζημια στο ξυλο.
Γιαυτο ισως μια μεταλλικη επιφανεια εστω και λεπτη κατω απο τον φελλο σε γλυτωσει.
Εγω τον θελω καθαρα για ξυλουργικες δουλειες οποτε τον εφτιαξα πιο Light.

Καποια στιγμη θα ξεκινησω ενα σετ κηπου Ιαπωνικης φιλοσοφιας και εκεινο θα γινει θηριο.

με τα μοτερ που ασχολουμε απο κατω ειναι επιπεδα...ταπες φιλτρα λαδιου κτλ ειναι ολα φλατ...
ΑΝ δεν βρω καπου φθηνοτερα απο ΙΚΕΑ 1 κομματι μονοκομματο τοτε ετσι και αλλιως θα πρεπει να βαλω ενα υποστρωμα για να τα κολλησω πανω...οποτε μπορει να ειναι και λαμαρινα...τα κομματια φελου ειναι παμφθηνα...πχ. Bi-Office Φελλός σε Φύλλα 90Χ60cm Πάχους 4mm απο πλαισιο 4,99€, Bi-Office Φελλός σε Φύλλα 90Χ60cm Πάχους 5mm 5,99€, Bi-Office Φελλός σε Φύλλα 90Χ60cm Πάχους 6mm 6,99€...και δουλεια να μην κανει δεν ειναι μεγαλο το κοστος...

Ιαπωνικης φιλοσοφιας κηπος...??? τι ειν τουτ πατριωτ...??? :D

Last edited:

Ειναι αλλης φιλοσοφιας επιπλα για κηπο.
Επιβλητικες κατασκευες!
Για να παρεις μια ιδεα:

Τραπεζι

12229.54156.jpg

Παγκος
shapeimage_1.png

Καναπεδακι

finishedbench.jpg