DIY DAC τι ν'αγοράσω???

αυτο το εχει πειραξει πολυς κοσμο στο diyaudio. Θα σου προτεινα παντως να πας στο κινεζακι που εχουμε σε αλλα θρεντ, γιατι θα σου βγει ποιο φτηνο. Αν κατσεις και αγορασεις υλικα για να πειραξεις αυτο που λες θα σου βγει ακριβο, ενω το κινεζακι μαξιμουμ +50 ευρω

τελευταιος και ελαφρως τσιμπημενος
http://cgi.ebay.com/24bit-192KHz-DA...ultDomain_0?hash=item35a7540e96#ht_3017wt_940

Άσχετα από την τιμή ..... θεωρείς οτι είναι καλύτερο αυτο??
Να πω πως χρειάζομαι οποσδήποτε usb οπότε θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην τιμή.

Και επίσης να αναφέρω πως η τροφοδοσία δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί σκέφτομαι να φτιαξω ενα τροφοδοτικό και για το DAC και τον ενισχυτή (παίζει και η μπαταρία με φορτιστή.... δεν έχω αποφασίσει)

Δε νομίζω πως αν πάρεις αυτόν που λες χρειάζεται άλλο τροφοδοτικό...
Το δικό του είναι πολύ καλό, μόνο ταχυδιόδους και καλύτερους ηλεκτρολυτικούς στο υπάρχον...

Δε νομίζω πως αν πάρεις αυτόν που λες χρειάζεται άλλο τροφοδοτικό...
Το δικό του είναι πολύ καλό, μόνο ταχυδιόδους και καλύτερους ηλεκτρολυτικούς στο υπάρχον...

Για το τροφοδοτικό το ανέφερα γενικά ..... οτι αν υπάρχει καμία πρόταση που δεν έχει καλό/καθόλου τροφοδοτικό .... δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.

Άσχετα από την τιμή ..... θεωρείς οτι είναι καλύτερο αυτο??
Να πω πως χρειάζομαι οποσδήποτε usb οπότε θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην τιμή.

Και επίσης να αναφέρω πως η τροφοδοσία δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί σκέφτομαι να φτιαξω ενα τροφοδοτικό και για το DAC και τον ενισχυτή (παίζει και η μπαταρία με φορτιστή.... δεν έχω αποφασίσει)

δεν τα εχω ακουσει και τα δυο για να σου πω. Αν θελεις οπωσδηποτε usb τοτε πας σε αυτο που λες, ή παιρνεις ενα usb-->spdif converter.
Τωρα που το σκεφτομαι παρε αυτο που λες να δουμε τι παιζει, με βλεπω να σε ακολουθω σε λιγο :BDGBGDB55:
ασε που αν καταλαβα καλα μπορεις να του βαλεις και αλλα τσιπακια

Αν έχω καταλάβει οι επιλογές περιορίζονται κυρίως στην αρχική επιλογή μου (με η χωρις τροφοδοτικό) και στο ποιο φτηνό μοντέλο .... το οποίο έχει ψιλοεξαφανιστεί.... σωστα??

Ξέρει κανεις μήπως αν ο εν λόγω πωλητής μπορεί να με προμηθεύσει και με άλλα υλικά για ανβάθμιση?? πχ τσιπάκια (θα του στείλω mail βέβαια)

Και κάτι τελευταίο.... αυτής της κατηγορίας τα DIY DAC πως συγκρίνονται σε σχέση με τα εμπορικά?? (πχ DAC MAGIC)

Απάντηση: Re: DIY DAC τι ν'αγοράσω???

Αν έχω καταλάβει οι επιλογές περιορίζονται κυρίως στην αρχική επιλογή μου (με η χωρις τροφοδοτικό) και στο ποιο φτηνό μοντέλο .... το οποίο έχει ψιλοεξαφανιστεί.... σωστα??

Ξέρει κανεις μήπως αν ο εν λόγω πωλητής μπορεί να με προμηθεύσει και με άλλα υλικά για ανβάθμιση?? πχ τσιπάκια (θα του στείλω mail βέβαια)

Και κάτι τελευταίο.... αυτής της κατηγορίας τα DIY DAC πως συγκρίνονται σε σχέση με τα εμπορικά?? (πχ DAC MAGIC)

Το dac magic είναι πιο εξεζητημένο/προηγμένο τεχνολογικά και μετράει άψογα (πως παίζει δεν ξέρω). Κοστίζει πολύ παραπάνω όμως ...

Αυτό που έβαλε ο johnjohn είναι εξαιρετικό από άποψη τιμής-δυνατοτήτων. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις και το μετ/τή από την Κίνα, έχει κι εδώ.

Ευχαρίστως θα έδινα τη διαφορά σε σχέση με το απλό "κινεζάκι" μόνο και μόνο για να μπορώ να παίξω με το upsampling. Και bonus η usb είσοδος.

Έχει και τους τελεστικούς σε βάσεις, οπότε παίζεις και με αυτούς, αν αργότερα αποκτήσεις ανησυχίες..

και το κινεζάκι έχει το τελεστικό σε βάση...
αλλά γιά balanced δεν λέει, γιατί το κύκλωμα είναι ανισόρροπο.

Re: Απάντηση: Re: DIY DAC τι ν'αγοράσω???

Έχει και τους τελεστικούς σε βάσεις, οπότε παίζεις και με αυτούς, αν αργότερα αποκτήσεις ανησυχίες..

και δεν εχει τις δυσκολίες (αλλα και τα πλεονεκτήματα ισως) των smd κόλλα-ξεκόλλα...

αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο παίζει (περα απο την ποιότητα των υλικών) και το layout της πλακέτας... μηπως στο κινεζακι λόγω μικρών αποστάσεων, καλυτερης (ΙΣΩΣ) πίστας γείωσης κτλ το αποτελεσμα επηρεαζεται αισθητά, σε σχεση με μια μεγαλητερη θρου χόουλ πλακέτα.. η οχι?

αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο παίζει (περα απο την ποιότητα των υλικών) και το layout της πλακέτας... μηπως στο κινεζακι λόγω μικρών αποστάσεων, καλυτερης (ΙΣΩΣ) πίστας γείωσης κτλ το αποτελεσμα επηρεαζεται αισθητά, σε σχεση με μια μεγαλητερη θρου χόουλ πλακέτα.. η οχι?

ο λαμπιζάτορας το έβριζε αυτό γιατί δεν μπορούσε να ξεκολλήσει εξαρτήματα.