DIY DAC τι ν'αγοράσω???

o λαμπιζατορας τα δοκιμασε πριν απο εμας για εμας και βρηκε τον κοντο κινεζο καλυτερο...κινεζο και ψηλο δεν εμπιστευομαι :D:D¨

σε αυτο που λεει ο supersonic δωστε βαση γιατι αν εχει βγαλει την παναγια στον μεγα σφαχτη φανταστειτε τι θα κανει σε εναν απειρο...

o λαμπιζατορας τα δοκιμασε πριν απο εμας για εμας και βρηκε τον κοντο κινεζο καλυτερο...κινεζο και ψηλο δεν εμπιστευομαι :D:D¨

σε αυτο που λεει ο supersonic δωστε βαση γιατι αν εχει βγαλει την παναγια στον μεγα σφαχτη φανταστειτε τι θα κανει σε εναν απειρο...

καλά μπορεί ο άνθρωπος να μην θέλει να το σφάξει ...

θέλεις ωρέ???

Απάντηση: Re: DIY DAC τι ν'αγοράσω???

αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο παίζει (περα απο την ποιότητα των υλικών) και το layout της πλακέτας... μηπως στο κινεζακι λόγω μικρών αποστάσεων, καλυτερης (ΙΣΩΣ) πίστας γείωσης κτλ το αποτελεσμα επηρεαζεται αισθητά, σε σχεση με μια μεγαλητερη θρου χόουλ πλακέτα.. η οχι?

Ευλογο ερώτημα, σίγουρα θα έχει κάποιο πλεονέκτημα στο θόρυβο το smd, πόσο θα είναι αυτό και αν είναι σημαντικό δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

Απ'οτι φένεται είναι αρκετά ποιο δύσκολο απ'ότι είχα αρχικά κρίνει.....

Κοίταξα λίγο τα λοιπά προτεινόμενα...και περισσότερο ζαλίστηκα παρά κατέληξα..:vollkommenauf:

Για να προσπαθήσω να τα ξεκαθαρίσω.....

1) Αρχικώς απ'ότι βλέπω υπάρχουν κυρίως 3 τσιπάκια
Αυτό που είναι και το ποιο φτηνό cs8416
Αυτό που θεωρούνταν μέχρι τώρα καλύτερο tda1541a
Και αυτό που είναι υποτίθεται το καλύτερο απ'όλα ES9018

σωστα??

2) Αν κατάλαβα καλά ο λαμπιζατορας θεωρεί καλύτερο το cirrus σε σχέση με το tda1541a αλλά μετά από μπόλικο πείραγμα... και καλύτερο όλων το ES9018.....

3) Οπότε μετά έρχεται το θέμα της εκάστοτε υλοποίησης... του τι προσφέρει και πόσο συμαντικά εναι αυτά.... αν είναι no-upsampling η όχι, αν είναι 96 η 192 χιλιόκυκλους, balanced ή όχι κτλ....... σωστά???

Οπότε από που ξεκινάω????? Από το τσίπ ή από ολοκληρομένες υλοποιήσεις βάση του γενικότερου πακέτου???

Με μια πρόχειρη ματιά νομίζω πως οι σωστές επιλογές είναι οι εξής.....

Αρχικά τα φτηνά dac με τα cirrus και λίγη αναβάθμηση ..... και δεύτερον το buffalo αφου κυμαίνεται στην ίδια τιμή με αυτά με το tda1541a και νομίζω πως λένε πως είναι καλύτερο.....

λινκ για το buffalo:
http://www.twistedpearaudio.com/digital/buffalo.aspx
και από τον λαμπιζάτορα
http://www.lampizator.eu/lampizator/REFERENCES/Buffalo DAC/BuffaloDAC.html

Να πώ καταρχάς ευχαριστώ για τις μπόλικες προτάσεις και σχόλια .... και να ζητήσω να μου πείτε αν ο συλλογισμός είναι σωστος γιατί έχω μπέξει τα μπούτια μου.......

Απάντηση: Re: DIY DAC τι ν'αγοράσω???

Απ'οτι φένεται είναι αρκετά ποιο δύσκολο απ'ότι είχα αρχικά κρίνει.....

Κοίταξα λίγο τα λοιπά προτεινόμενα...και περισσότερο ζαλίστηκα παρά κατέληξα..:vollkommenauf:

Για να προσπαθήσω να τα ξεκαθαρίσω.....

1) Αρχικώς απ'ότι βλέπω υπάρχουν κυρίως 3 τσιπάκια
Αυτό που είναι και το ποιο φτηνό cs8416

Αυτό δεν είναι dac. Το έχουν όλα στην είσοδο είναι δέκτης
Αυτό που θεωρούνταν μέχρι τώρα καλύτερο tda1541a

Οχι

Και αυτό που είναι υποτίθεται το καλύτερο απ'όλα ES9018
Αν μη τι άλλο είναι το πιο "εξελιγμένο"

σωστα??

2) Αν κατάλαβα καλά ο λαμπιζατορας θεωρεί καλύτερο το cirrus σε σχέση με το tda1541a αλλά μετά από μπόλικο πείραγμα... και καλύτερο όλων το ES9018.....

Αν σε ενδιαφέρει τι λέει ο λαμπιζάτορ...

3) Οπότε μετά έρχεται το θέμα της εκάστοτε υλοποίησης... του τι προσφέρει και πόσο συμαντικά εναι αυτά.... αν είναι no-upsampling η όχι, αν είναι 96 η 192 χιλιόκυκλους, balanced ή όχι κτλ....... σωστά???

Προσωπικά NOS δεν.. Upsampling πολύ ενδιαφέρον σαν δοκιμή, μπορεί και να μην αξίζει τον κόπο

Οπότε από που ξεκινάω????? Από το τσίπ ή από ολοκληρομένες υλοποιήσεις βάση του γενικότερου πακέτου???

Με μια πρόχειρη ματιά νομίζω πως οι σωστές επιλογές είναι οι εξής.....

Αρχικά τα φτηνά dac με τα cirrus και λίγη αναβάθμηση ..... και δεύτερον το buffalo αφου κυμαίνεται στην ίδια τιμή με αυτά με το tda1541a και νομίζω πως λένε πως είναι καλύτερο.....

λινκ για το buffalo:
http://www.twistedpearaudio.com/digital/buffalo.aspx
και από τον λαμπιζάτορα
http://www.lampizator.eu/lampizator/REFERENCES/Buffalo DAC/BuffaloDAC.html

Να πώ καταρχάς ευχαριστώ για τις μπόλικες προτάσεις και σχόλια .... και να ζητήσω να μου πείτε αν ο συλλογισμός είναι σωστος γιατί έχω μπέξει τα μπούτια μου.......

Χωρίς παρεξήγηση: Δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Κάνε οικονομία ένα διάστημα και πάρε ένα dac magic.

Καμία παρεξήγηση..... απλώς επειδεί το νόημα είναι να μαθαίνω κιόλας θα μου πεις γιατί το γράφεις αυτο??

Καμία παρεξήγηση..... απλώς επειδεί το νόημα είναι να μαθαίνω κιόλας θα μου πεις γιατί το γράφεις αυτο??

θέλει να σου πεί ότι πχ είσαι εκεί που ήμουν εγώ πριν 1.5 χρόνο.
Διάβασε και χώνεψε διάφορα και πχ τον λαμπιζάτορα μεταξύ αυτών επί 1.5 χρόνο και κάπου εκεί τουλάχιστον ξεκίνα με έναν μικρό κινέζοντακ.

Είναι φτηνή και λιγώτερο επικίνδυνη λύση.
Η επόμενη είναι ίσως ένα dacmagic ή ένα κουτωμένο έτοιμο κινέζικο σε ανάλογα λεφτά τύπου zerodac zhaolu ή τέτοιο.

Δεν πέφτουμε με τα μούτρα σ αυτά.
Κίνδυνος γιά άσκοπο ξόδεμα χρημάτων.

κοίτα να δεις....
το πρώτο 32άρι δεν είχε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.
και όσοι το άκουσαν τρελλάθηκαν.

Απλά δεν βόλευε γιά χέριασμα.
Τα είχε όλα ενσωματωμένα (i/v τελικά κλπ) με αποτέλεσμα να ήθελε αρκετές επεμβάσεις γιά να βάλεις δικό σου εξωτερικό i/v
Και ήταν και πολύ ακριβό γιατί αναγκαστικά τα πλήρωνες όλα.
Εκεί είναι οι ενστάσεις (και δικές μου).
Ενώ το 24άρι και το δεύτερο 32άρι έχουν πιό χομπύστικη φιλοσοφία.
Αφού στο νέο ακόμα και τα onboard τροφοδοτικά μπορείς να παρακάμψεις.

το 32s? ή αλλο ειναι αυτο?

οι tp βγάλανε ένα 24άρι, μετά το 32άρι Ι με ενσωματωμένα τελικά στάδια και τώρα το 32άρι ΙΙ

το 24άρι φοράει το 9008 και τα άλλα το 9018

οι tp βγάλανε ένα 24άρι, μετά το 32άρι Ι με ενσωματωμένα τελικά στάδια και τώρα το 32άρι ΙΙ

το 24άρι φοράει το 9008 και τα άλλα το 9018

Μαλιστα...αρα το "μειον" του 1ου 32 ηταν η δυσκολια "χεριασματος"...