DIY F6 με IRFs

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Μόλις πήρα το πακέτο που περίμενα εδώ και μερικούς μήνες...

Φυσικά το πρόγραμμα καθάρισε από περιττά πράματα όπως δουλειά ή κοινωνικότητες... :p

DIM_2792.jpg

Άν έχετε καλό μάτι, το Q4 ήταν ανάποδα, οπότε το διόρθωσα.

Δυστυχώς ξέχασαν να μου στείλουν την αντίσταση του feedback, οπότε για άλλη μια φορά βρίζω την τύχη μου και θέλω να σπάσω τα πάντα...

Θα ξεκιν´σηω με τα σασιά και τις τροφοδοσίες και στο μεταξύ ελπίζω να τις έχω κι εκείνες

Οι πλακέτες είναι του tea-bag και τα εξαρτηματα ήρθαν από τον buzzforb στο diyaudio.

Για να πώ την αλήθεια δεν άξιζε η αναμονή για τα εξαρτήματα, καλύτερα να τα παράγγελνα μόνος...

To κόστος ήταν 83 δολλάρια το κανάλι για το κίτ και 40 δολλάρια ανά κανάλι οι πλακέτες του F6, οι θυγατρικές για τους Jensen και πλακέτες για την τροφοδοσία (full mono block ολα)

Δεν υπολογίζω κόστος για μεγάλους ηλεκτρολυτικούς στην τροφοδοσία, αντιστάσεις εκεί, λέντ, δίοδους ανόρθωσης και μετασχηματιστές ρεύματος γιατί τα είχα ήδη και δεν έχω ιδέα πόσο τα είχα πάρει.

Και το πρώτο κανάλι περιμένει τη βάση του σασί για να στηριχτούν οι ψύκτρες, να κολληθούν τα IRF και να ξεκινήσουν δοκιμές.

DIM_2805.jpg

Η πλακέτα του καναλιού θα βρίσκεται πάνω από τα φίλτρα της τροφοδοσίας για να μειώνονται οι αποστάσεις και τα μεγέθη (θα έχει αέρα για να μη ζεσταίνονται οι ηλεκτρολυτικοί), ενώ ο μετασχηματιστής με την ανόρθωση θα είναι σε δικό τους σασί.

Οι συγκεκριμένες είναι απ το modushop.biz

http://www.modushop.biz/ecommerce/cat150_l2.php?n=1

Νομίζω είναι οι 300 X 40 H 165. Πάει καιρός από τότε που τις αγόρασα... Σήμερα-αύριο θα τις μετρήσω για να κόψω τη βάση, οπότε θα ενημερώσω :)

Last edited:
Xoxoxoxoxooxo! Αυτά είναι! Με γειές και καλό-χτιστο!

Αυτός ο Μπαζ μου χει βγάλει το λάδι. Και άλλους απ'ό,τι βλέπω. Ξεχνάει πράγματα στα κιτ, και άμα σου συμβεί την έβαψες. Σε μένα ξέχασε τα μοσφετ σε άλλο κιτ. Του το πα και έκανε 3 βδομάδες να τα στείλει. Φυσικά όμως δεν τα έστειλε όντως. Ενα μήνα μετά μου έιπε πως τα πήρε επιστροφή από το ταχυδρομείο γιατί του έδωσα λέει λάθος διεύθυνση. Μούφες. Τώρα λέει θα τα ξαναστείλει. Και καλάααααααααααααααα που λέει και ο ανηψιός....Ελπίζω να έχεις καλύτερη τύχη....

Ευτυχώς μού τυχε 2 φορές σε μη περίεργα κομμάτια, οπότε τού 'πα κάνε μου refund τη διαφορά και τα πήρα από mouser.

Οι συγκεκριμένες είναι απ το modushop.biz

http://www.modushop.biz/ecommerce/cat150_l2.php?n=1

Νομίζω είναι οι 300 X 40 H 165. Πάει καιρός από τότε που τις αγόρασα... Σήμερα-αύριο θα τις μετρήσω για να κόψω τη βάση, οπότε θα ενημερώσω :)
Ευχαριστω για την απαντηση , φτιαχνω και εγω εναν ενισχυτη ταξης Α αλλα single ended , ειναι ενδιαφερον παντως να βλεπεις πολλες κατασκευες ταξης Α να φτιαχνοται τωρα τελευταια .

Ευχαριστω για την απαντηση , φτιαχνω και εγω εναν ενισχυτη ταξης Α αλλα single ended , ειναι ενδιαφερον παντως να βλεπεις πολλες κατασκευες ταξης Α να φτιαχνοται τωρα τελευταια .

Ξεκίνησε στο diyaudio preorder για πλακέτες για Aleph J αν ψάχνεσαι ακόμα :)

Kαλό το SE, αλλά θέλει εύκολα ηχεία...

Τα κανάλια έγιναν 2... αναπαράγονται γρήγορα σαν είδος, οπότε σύντομα θα είναι 4 :)

DIM_2809.jpg

Επιτέλους βρίσκω χρόνο να συνεχίσω σιγά σιγά...

Συνέχεια λοιπόν με την τροφοδοσία. Είσοδος, ασφάλεια, διακόπτης, μετασχηματιστής και ανόρθωση. Το πέρασμα του ρεύματος προς το 2ο κουτί και το φίλτρο θα γίνεται με 2 καλώδια 2x2.5mm και βύσματα speak-on.

Επίσης έκανα πρόβλεψη χώρου για ακόμη μεγαλύτερο μετασχηματιστή. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα 1000άρη :)

DIM_3559.jpg

Αύριο τρυπάω τις ψύκτρες για τις διόδους, και ξεκινάω κολλήσεις.

πωπω... 12 τρύπες ανά ψύκτρα... χρειάζομαι επειγόντως κολωνάτο δράπανο...