DIY F6 με IRFs

πωπω... 12 τρύπες ανά ψύκτρα... χρειάζομαι επειγόντως κολωνάτο δράπανο...

Δεν υπάρχει πιο βολικό και χρήσιμο εργαλείο.
Όμως οτιδήποτε κάτω από 500-1000 ευρώ είναι επιεικώς άχρηστο για σοβαρή δουλειά.
Ειδικά για διάτρηση μετάλλου με χαμηλές στροφές που ο μειωτήρας την ακούει τρελά,μπορεί να λέω και λίγα...
Πιο πολύ σε συμφέρει να τα φτιάξεις κάπου έξω.

Εντάξει υπερβολή 1000 ευρώ για να τρυπάω ξύλο και αλουμίνιο...

Εννοείται!
Με την ευκαιρία,ένα απ' τα δύο τρυπάμε πάντα με το ίδιο τρυπάνι,ή μέταλλο ή ξύλο,τα κρατάμε χωριστά αλλιώς σε λίγο δεν θα τρυπάνε σωστά ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Το γράφω γιατί όλοι λίγο πολύ είτε από βιασύνη είτε επειδή δεν μας το είπε κανείς έχουμε κάνει το λάθος και μετά δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά μας.

Τρύπημα τέλος... Ωραίο πράμα το κολωνάτο δράπανο...

DIM_3561.jpg

Έτοιμες οι ανορθώσεις.

Μάρκαρα και τα σημεία για το ρουτάρισμα.
Αύριο λογικά έχει ρουτάρισμα τα ξύλα και ό,τι προλάβω από γυαλοχαρτάρισμα ώστε να είναι έτοιμα για τη συναρμολόγηση.
Ά θα πρέπει να κόψω και ποδαράκια απ το βεγκέ...

Πως πάει με τον fireball? Τα IRF είναι απ' ευθείας αντικατάσταση, ή ήθελε μόντα;
Οι άσπρες πλακετούλες είναι δικιές σου; Γιατί ο τσαγιας δεν τις έχει...

Δυστυχώς είναι στη μεγάλη λίστα των todo το όλο σκηνικό

Τα IRF θέλουν απλά ψηλότερο bias με 2 μπλέ led για την αναφορά ή μια zener αντί για τα απλά λέντ που ήθελαν τα Semisouth

Οι άσπρες πλακέτες είναι η convertible έκδοση του teabag

http://www.diyaudio.com/forums/blogs/tea-bag/941-f6-clone-convertible-pcb-blog.html

Οχι εννοώ τις τοσοδούλες στο ποστ #24
ετοιμάζομαι και γω για φ6 σιγά σιγά. Να δω και τι τιμές θα μου πει ο προφεσορας για τα semisouth...

Οι ανορθώσεις ήταν πακέτο με τις πλακέτες της τροφοδοσίας. απλά μπορείς να τις σπάσεις και να τις βάλεις όπου σε βολεύει.

http://www.diyaudio.com/forums/blogs/tea-bag/923-dual-rail-power-supply-f5t-f6.html

Για τα semisouth με ποιόν μιλάς ? Semisouthfan ?
Aπ' όσο θυμάμαι δεν είχε 120άρια

Δεν έχω ακούσει F6, αλλά τα προγνωστικά είναι μάλλον μοιρασμένα και θέμα προσωπικών προτιμήσεων.

O F5 θα έχει καλύτερα άκρα και καλύτερες δυνατότητες για περισσότερα W λόγω τουρμπίσματος.
Aν υποθέσουμε IRF στον F6, τότε τη διαφορά θα την κάνει ο μετασχηματιστής του F6 που θα δώσει πιο "λαμπάτο" ήχο. Επίσης, τα ίδια τρανζίστορ στα push pull θεωρητικά θα δουλεύουν καλύτερα σαν συμμετρία από τα συμπληρωματικά IRF, κάνοντας την υπόθεση για καλοφτιαγμένο μετασχηματιστή πάντα. Α και δεν μου αρέσει και τόσο το bias με μπλε λέντ ή zener... θα προτιμούσα κάτι πιο ήσυχο

Αν καταφέρεις να βρείς τα semisouth, το πράμα πάει αλλού αφού είναι στην ουσία power jFets

Ναι έκδοση του F1 με semisouth

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ έχω βάλει στο μάτι τον F1J!

Αν χτίσεις ένα βασικό κουτί με μετασχηματιστές και τροφοδοσία, το να δοκιμάσεις τις διάφορες F εκδοχές είναι γελοία εύκολο...

Σταύρο αν δεν κάνω λάθος έχεις ήδη F5... στρώσου :)

(Eίπε ο τύπος που έχει 10 projects σε τάβλες...)

Τον F1J θα τον ήθελα αποκλειστικά για τα HE-6/1000.

(δεν είναι ορθογραφικό λάθος). :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ντρέπεσαι να μου λες "στρώσου"?
:)