DIY Follow focus για VDSLR !!!

22 June 2006
35,669
NEO HRAKLEIO
Οπως πολλοι γνωριζετε, εδω και καιρο εχω μια canon 7D στα χερια μου (οπως και πολλοι συναδελφοι μου) και ανακαλυπτουμε παλι το manual focus και τις δυσκολιες του (οσον αφορα το βιντεο φυσικα).

Ενα εξαρτημα που μπορει να μας βοηθησει σε αυτη τη δουλεια , εινα το follow focus ...
http://store.zacuto.com/Flippable-Reversible-Z-Focus.html
http://www.idcphotography.com/kart/index.php?p=product&id=122&parent=31

Χρησιμευει πολυ κυριως για να αποφευγουμε την αμμεση επαφη με το φακο την ωρα του γυρισματος (καθως προκαλει μικρους κραδασμους) και κυριως για να μπορουμε να "σημαδευουμε" τα σημεια που θελουμε να κανουμε focus σε καποια επιφανεια για γρηγορη εναλλαγη του focus.

http://vimeo.com/6946468

Φυσικα, το ν αγορασω ενα ετοιμο FF ηταν απαγορευτικο λογω κοστους, αποφασισα να φτιαξω ενα μονος μου και ιδου το αποτελεσμα .

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• ff 001.jpg
    ff 001.jpg
    99.1 KB · Views: 325
  • ff 002.jpg
    ff 002.jpg
    110.3 KB · Views: 327
  • ff 003.jpg
    ff 003.jpg
    112.6 KB · Views: 326
Last edited:
δοκιμασε καπιο μαγαζι με skate και σανιδες, εχουν συνηθως ροδες και για roler blades - inline, στο μοναστηρακι εχει αρκετα τετια μαγαζια

Κοιταξα σε μερικα τοπικα μαγαζια , απλα αυτοι συνηθως πουλανε 8αδες ... κι οχι μεμονομενα.
Επισης χρειαζεται συγκεκριμενη σκληροτητα (74α-78α) και δεν εχουν τετοια σ αυτα που κοιταξα.

Ισως υπαρξει και δευτερη version της πατεντας, με γραναζια (αν βρω χρονο).

Πολύ καλό Γιάννη, μπράβο.
Σιγά μη δώσεις τόσα λεφτά για ff.
Τι ακριβώς κάνεις είπαμε;

Φτιαχνω τη δευτερη version... με λιγες βελτιωσεις.
Αλλαξα τα παξιμαδια με "πεταλουδες" για χειροκινητη ρυθμιση και σφιξιμο "on the road" .

Δουλευει αρκετα καλα, ειδικα με τους παλιους manual φακους με το πολυ ομαλο focus ring και τα hard stop.
Mε τους συγχρονους auto efs canon , δουλευει καλα, απλα εχει μια πιο σφιχτη αισθηση.

Καλα, ολα αυτα για να βαλει backround στη φωτο το Mac :p

Respect πάντως...(παίζει να είσαι το ''mirror'' του Δημητρακούδη στα φωτογραφικά :p)

Kαι μια βελτιωμενη εκδοση , με ενα αλουμινενιο δεικτη και ενα "hardware stop" με μια δεστρα !
Αυτο βοηθαει , αν ειμαστε μονοι και δεν μπορουμε να δουμε καλα τα σημαδια στο δισκο, να εχουμε καποια φυσικα στοπ στο σημειο που θελουμε...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSCF3418.jpg
    DSCF3418.jpg
    51.8 KB · Views: 192
  • DSCF3415.jpg
    DSCF3415.jpg
    35.4 KB · Views: 191
  • DSCF3417.jpg
    DSCF3417.jpg
    38.6 KB · Views: 188
Kai to νεο μου αποκτημα, ενα επαγγελματικο follow focus + whip , αρκετα φτηνο για τη ποιοτητα κατασκευης του.

Attachments

• ff 013.jpg
    ff 013.jpg
    69 KB · Views: 66
  • ff 015.jpg
    ff 015.jpg
    65.9 KB · Views: 54
  • ff 017.jpg
    ff 017.jpg
    67.8 KB · Views: 62
Kυριως για ενα λογο, μπορεις να βαλεις whip , που τελικα ειναι απαραιτητο στο γυρισμα.
Μετα, "φαινεται¨και πιο επαγγελματικο, που κι αυτο μετραει μερικες φορες.

Η βαση ομως και τα rods ειναι δικα μου !!!