DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νικο, δεν ειμαι ετοιμος ακομη. Εχω μερικα πραγματακια να διευθετησω και τοτε θα ειμαι ετοιμος.

ΥΣ μαλλον δεν ειδες τη μινι πρωτη, παρουσιαση του παγκοπριονου μου...

Την είδα αλλά εμείς λέμε για ξεχωριστό μηχάνημα!!!

Μία κουζινούλα και μετά έτοιμος ετσι?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

καλησπέρα πολύ ωραία όλα αυτά που φτιάχνετε και πολύ ενδιαφέρον
μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω σχέδια για να κατασκευάσω ξύλινη ξαπλώστρα?
όπως αυτή εδώ στη φώτο
http://www.omprela.gr/shop/ksaplostra-paralias-ksilini-erato

Πάρε μια ιδέα από εδώ.

Θα ηθελα την βοηθεια σας,
ψαχνω εναν ρυθμιστη πιεσης αερα (με 1/4 υποδοχες αν γινεται) αλλα να ειναι οσο γινεται αξιοπιστος, να αντεχει σε θερμοκρασιες περιπου 100 βαθμους και αν γινεται και ακριβης στην ρυθμιση του.
Προκειται να το χρησιμοποιησω σε μια πατεντα που θελω να κανω και η πιεση που θα διαχειριζεται ο ρυθμιστης δεν θα ξεπερνα τα 2 μπαρ..
Απο αυτα ποιο να ειναι καταλληλο αραγε? http://www.lindiridis.gr/?page_id=2055 αλλα βλεπω οτι εχουν μικρο ευρος θερμοκρασιων..
Βρισκω και το DEVILBISS HAV-501-B αλλα δεν ξερω ποσο αντοχης ειναι..

Last edited:
100 βαθμοι;Παρα πολλοι ειναι,δε νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο.Βασικα αυτοι που ποσταρες ειναι εντελως ακαταλληλοι,η πλαστικοι ειναι η με διαφραγμα (πλαστικη μεμβρανη) δουλευουν.Καλυτερα να μιλησεις με καποιο μηχανολογο.

Πραγματι, εβαλα ενα πολυ μεγαλο βαθμο θερμοκρασιας...το λογικο ειναι στους 60-70 βαθμους βαρια...αλλα παλι οριακο πρεπει να ειναι ε?
Αν εξαιρεσουμε την θερμοκρασια τι επιλογες υπαρχουν?

Απο τα λιγα που ξερω απο ρυθμιστες (λογω καταδυσεων) πας σε ρυθμιστη πιστονιου μεταλλικο,και παλι ομως το καλυτερο ειναι να πας σε ψαγμενο μαγαζι με αυτοματισμους η σε μηχανολογο οπως εγραψα πριν..

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θα ηθελα την βοηθεια σας,
ψαχνω εναν ρυθμιστη πιεσης αερα (με 1/4 υποδοχες αν γινεται) αλλα να ειναι οσο γινεται αξιοπιστος, να αντεχει σε θερμοκρασιες περιπου 100 βαθμους και αν γινεται και ακριβης στην ρυθμιση του.
Προκειται να το χρησιμοποιησω σε μια πατεντα που θελω να κανω και η πιεση που θα διαχειριζεται ο ρυθμιστης δεν θα ξεπερνα τα 2 μπαρ..
Απο αυτα ποιο να ειναι καταλληλο αραγε? http://www.lindiridis.gr/?page_id=2055 αλλα βλεπω οτι εχουν μικρο ευρος θερμοκρασιων..
Βρισκω και το DEVILBISS HAV-501-B αλλα δεν ξερω ποσο αντοχης ειναι..

Καλησπερα.
Το παρακάτω κατάστημα βλέπω ότι έχει ρυθμιστές με φίλτρα που αντέχουν σε θερμοκρασία λειτουργίας έως τους 70°C.
Δες στο:Τεχνικά στοιχεία 1 pdf

http://www.chryssafidis.gr/list.660

Ακόμα και να μην σου κάνουν αυτοί μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο και να ρωτήσεις γιατί έχουν και εξαρτήματα για συστήματα ατμού.

Ευχαριστω για τις προτασεις σας!
Προς το παρον κανω δοκιμη με εναν φθηνο ρυθμιστη και δειχνει να αντεχει αλλα θα φανει σε βαθος χρονου..
Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν εχει απολυτα σταθερη πιεση, δηλαδη ενω θελω 1,5 μπαρ πιεση, μετα απο λιγη ωρα παιζει στο 1,47 με 1,52...
Αραγε με εναν ακριβοτερο θα ηταν πιο σταθερη η πιεση?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ψαχνωντας βρηκα και με πιστονι http://www.lam.gr/products.php?cat=4&sub=23 (το δευτερο, E/15/2)..ισως ειναι πιο ακριβες απο τα άλλα..

Παίδες καλησπέρα.

Στο δωμάτιο της μικρής θέλω να της κάνω το ταβάνι σαν ουρανό.
Το έβαψα όλο γαλάζιο και έχω κόψει κομμάτια από φελιζόλ σα σύννεφα και τα έβαψα λευκά ώστε να τα κολήσω επάνω. Το ίδιο θα κάνω με τον ήλιο εκτός και αν της τον φτιάξω σα φωτιστικό.

Υπάρχει καμιά ιδέα με τι να κολήσω τα φελιζόλ στο ταβάνι?

Θες να κολλησεις το φελιζολ απευθειας στο ταβανι ή να κρέμεται απο καμια κλωστη ξερω γω οταν δημιουργείται καποιο ρευμα αερα να κουνανε κιολας και να μοιάζει πιο ρεαλιστικο?

Σαν τροποι μου ερχεται η θερμη σιλικονη για απευθειας κολλημα και η 3Μ διπλης οψεως. Ετσι και αλλιως το φελιζολ δεν εχει βαρος.
Αν θες με κλωστη τοτε μια βιδοθηλια ειναι οτι πρεπει

Οταν ειναι να τα βγαλεις βγαινουν με πετονια. Αναλογα τη δυναμη της κολλας θελει και την αναλογη πετονια βεβαια. (Οσο το σκεφτομαι οτι πρεπει να ξηλωσω κατι καναλια καλωδιων καπου 15 μετρα βαριεμαι)

Αλλα για το βαρος που θελει και μπλου τακ του κανει.

Έχω ακούσει ότι το φελιζόλ κολλάει με ξυλόκολλα ...δεν το έχω δοκιμάσει όμως ... κανε μια δοκιμή κάπου να δεις.

Παίδες καλησπέρα.

Στο δωμάτιο της μικρής θέλω να της κάνω το ταβάνι σαν ουρανό.
Το έβαψα όλο γαλάζιο και έχω κόψει κομμάτια από φελιζόλ σα σύννεφα και τα έβαψα λευκά ώστε να τα κολήσω επάνω. Το ίδιο θα κάνω με τον ήλιο εκτός και αν της τον φτιάξω σα φωτιστικό.

Υπάρχει καμιά ιδέα με τι να κολήσω τα φελιζόλ στο ταβάνι?

Υπάρχει ειδική κόλλα που κολλάει τα αφρωδη διακοςμητικα πλαστικά στο ταβάνι που ουςιαςτικα αντικαθιστούν τα γύψινα.
Ειναι σε σωληνάριο πιστολιού και τα βρίσκεις πχ στο πρακτικερ μαζί με τα διακοσμητικά.

Συνάδελφοι γιά κόλλημα φελιζόλ η κόλλα δέν πρέπει νά περιεχει διαλύτες γιατί θά κάψει και θα ξεκολήσει τό φελιζόλ,γιαυτό τόν σκοπό έχει βγάλει μιά κόλλα η Bison montage kit postyrene
Exω κολλήσει φελιζόλ μέ άριστα αποτελέσματα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Να πω ότι το ταβάνι της το έκανα γυψοσανίδα. Παίζει ρόλο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ ωραια ιδεα! Να ρωτησω πως εβαψες τα φελιζολ?

Απλό πλαστικό χρώμα.