DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να ψάχνεις προβολέα με 4000-5000k. Το 6000k είναι πολύ... κρύο και πιο κατο από 4000k είναι σαν δεν έχει δύναμη.

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Πολύ σωστή παρατήρηση τού Γιάννη (songless_bird)σχετικά μέ τίς γωνίες
Εχω ρούτερ αλλά μετά τήν υλοποίηση της κατασκευής φοβήθηκα νά τό βάλω μήν πετάξει καμμιά σκλήθρα όπως είπε ο φίλος Σωτήρης,έπρεπε νά τό έκανα στήν αρχή πρίν τό δέσω,απλά τό έτριψα μέ τό εξάρτημα τριβείου τού πολυεργαλείου όπως είπε σωστά ο φίλος Μιχάλης,αλλά μόνο μέ 80 άρι καί 120 αρι γυαλόχαρτο,καί γλύκαναν πολύ οι γωνίες.

Χρήστο μάλλον Τραβέρσες εννοείς,ναί γιά νά δέσει καλύτερα,καί τά πηχάκια τού δίνουν καί μιά ομορφιά περισσότερο.

Φίλε Δημήτρη Χελωνάκια καί έλεγα πλάνη τί νά τήν κάνω τήν πλάνη ? εφόσον τα ξύλα τά αγοράζω πλανισμένα,νά καί κάτι έξυπνο καί εύκολο πού κάνει η πλάνη νά τρώει τίς άκρες,(αλήθεια έχει δοκιμάσει κανείς μέ πλάνη νά τρίψει τίς γωνίες σέ επίπεδη επιφάνεια,είναι καλό τό αποτέλεσμα ?) αλλά επειδή θέλω καί σάκο σκόνης καί είμαι καί fun τής B&D ίσως νά είναι τό επόμενο gadget πού λέει καί ο Μιχάλης.

skamni30.jpg

skamni31.jpg

Τραβέρσες εννοούσα και έγραψα Δημήτρη, αλλά το autocorrect ειχε άλλη γνώμη. Συμφωνώ και για το αισθητικό αποτέλεσμα των πηχακίων (άμα θέλει ας το διορθώσει αυτο)

Παιδιά μήπως έχει κανένας καμία λύση για προβολέα φωτός που να είναι οικονομικός LED αλλά να βγάζει καλό spectrum του φωτός? Δηλάδή να νιώθεις σαν το φώς του ήλιου και όχι σαν της παπαρο-φλορέντζας.

γιατι δουελαι τον θες?
το λεω γιατι οι φακοι σηεμρα εχουν ξεφυγει απο αυτα που ξερει ο μεσος ανθρωπος, κια κονταρρουν τα φαναρια του αυτοκινητου.
Πολλοι βγαινουν και με neutral αποχρωση κοντα στα 4500Κ

Φίλε Δημήτρη πολύ ωραίο το σκαμνάκι σου. Προσεγμένη κατασκευή.

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Πολύ σωστή παρατήρηση τού Γιάννη (songless_bird)σχετικά μέ τίς γωνίες
Εχω ρούτερ αλλά μετά τήν υλοποίηση της κατασκευής φοβήθηκα νά τό βάλω μήν πετάξει καμμιά σκλήθρα όπως είπε ο φίλος Σωτήρης,έπρεπε νά τό έκανα στήν αρχή πρίν τό δέσω,απλά τό έτριψα μέ τό εξάρτημα τριβείου τού πολυεργαλείου όπως είπε σωστά ο φίλος Μιχάλης,αλλά μόνο μέ 80 άρι καί 120 αρι γυαλόχαρτο,καί γλύκαναν πολύ οι γωνίες.

Χρήστο μάλλον Τραβέρσες εννοείς,ναί γιά νά δέσει καλύτερα,καί τά πηχάκια τού δίνουν καί μιά ομορφιά περισσότερο.

Φίλε Δημήτρη Χελωνάκια καί έλεγα πλάνη τί νά τήν κάνω τήν πλάνη ? εφόσον τα ξύλα τά αγοράζω πλανισμένα,νά καί κάτι έξυπνο καί εύκολο πού κάνει η πλάνη νά τρώει τίς άκρες,(αλήθεια έχει δοκιμάσει κανείς μέ πλάνη νά τρίψει τίς γωνίες σέ επίπεδη επιφάνεια,είναι καλό τό αποτέλεσμα ?) αλλά επειδή θέλω καί σάκο σκόνης καί είμαι καί fun τής B&D ίσως νά είναι τό επόμενο gadget πού λέει καί ο Μιχάλης.

skamni30.jpg

skamni31.jpg

Πολύ όμορφη κατασκευή. Απλά να αποφεύγεις να τρίβεις αιχμές γιατί ψιλό χαλάει η πλάκα του τριβειου. Ρουτερ ροκανι πλάνη για την γωνια και αν σου λείπει οτιδήποτε να περνάς να δανειζεσαι

Φίλε Παναγιώτη καί Νίκο ευχαριστώ
Νίκο σκέφτομαι νά μήν τό βάψω,νά τό αφήσω στό φυσικό του.

Δημητρη εαν δεν βαφτει το κοντραπλακε μπορει να κανει περιεργες αποχρωσεις απο ιδρωτα, εκει που πιανεται, που τριβεται....ισως λινελαιο, ισως καφε με κανελλα η τσαι;

Εχεις δίκιο φίλε Δημήτρη,καί τό σκέφτομαι νά το περάσω βερνίκι νερού καρυδιά όπως ο Νίκος.
Φίλε Νίκο καρέκλες καί τραπέζια πάντα χρειάζονται καί ειδικά άν έχεις ταβέρνα απαραίτητα.

Να ψάχνεις προβολέα με 4000-5000k. Το 6000k είναι πολύ... κρύο και πιο κατο από 4000k είναι σαν δεν έχει δύναμη.

Ευχαριστώ φίλε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, παιδιά μου περίσσεψε πολύ πολυστερίνη τύπου Styrofoam εξηλασμένη, την οποία σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω για DIY θηκούλες για ελαφροεργαλεία, κατσαβιδια, μύτες, κτλ. Το πρόβλημα μου είναι ότι θα έχω τις κατασκευές αυτές με την πολυστερίνη μέσα στο διαμέρισμα και η πολυστερίνη είναι πολύ εύφλεκτο υλικό.

Έχει κανείς καμιά λύση π.χ κάποια μπογιά ή επίστρωση που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εξουδετερώσω αυτήν την ιδιότητα της πολυστερίνης και να μειώσω την περίπτωση ατυχήματος με πυρκαγιά?

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ φίλε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, παιδιά μου περίσσεψε πολύ πολυστερίνη τύπου Styrofoam εξηλασμένη, την οποία σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω για DIY θηκούλες για ελαφροεργαλεία, κατσαβιδια, μύτες, κτλ. Το πρόβλημα μου είναι ότι θα έχω τις κατασκευές αυτές με την πολυστερίνη μέσα στο διαμέρισμα και η πολυστερίνη είναι πολύ εύφλεκτο υλικό.

Έχει κανείς καμιά λύση π.χ κάποια μπογιά ή επίστρωση που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εξουδετερώσω αυτήν την ιδιότητα της πολυστερίνης και να μειώσω την περίπτωση ατυχήματος με πυρκαγιά?

Ευχαριστώ

αν τη περασεις ενα χερι κολλα πλακιδιων και μετα τη σοβατισεις αφαιρεις την ιδιοτητα αυτη. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

αν τη περασεις ενα χερι κολλα πλακιδιων και μετα τη σοβατισεις αφαιρεις την ιδιοτητα αυτη. :flipout:

Δεν υπάρχει τίποτα σε σπρέϊ να πούμε? Για να αποφύγουμε το σοβάτισμα δηλαδή που δεν υπάρχει λόγος να γίνει.

Για παράδειγμα ό τύπος στο πιο κάτω βίντεο προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ένα μπογιατισμένο χαρτόνι με φλόγιστρο και δεν παίρνει. Πώς τα καταφέρνει? Έχει ιδέα κανείς ???

https://www.youtube.com/watch?v=9__Ty0VkN3M

Στον τίτλο ανάφέρει για πυριμαχη μπογιά. Είμαι από κινητό και δεν είδα το βιντεο

Στον τίτλο ανάφέρει για πυριμαχη μπογιά. Είμαι από κινητό και δεν είδα το βιντεο

To θέμα είναι πία πυρίμαχη μπογιά και κατά πόσο μπορούμε να την προμηθευτούμε απο κάπου. Αλλιώς η λύση με το σοβάτισμα και την κόλλα είναι αναπόφευκτη.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τό πες για αστείο αλλά είναι η μόνη λύση ρε φίλε !. Σοβάτισμα με το πινέλο απλά για να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα γύρω απο την πολυστερίνη.