DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

αυτό που θέλει να πει ο Νεκ είναι ότι η βάση με το velkro έχει μία διαφορά με ένα ξύλινο δίσκο για παράδειγμα στην ακαμψία της.
φ125 είναι νομίζω.

Σωτηρη στραβη είπε ειναι. Νεκταριε μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος τι εννοεις; Εχει προβλημα η δικη σου η βαση ή ολες οι βασεις τετοιου τυπου δεν κανουν για αναλογη κατασκευη;

Ε τι να σας πω αλλο

Δειτε εδω

http://www.acs.psu.edu/drussell/Demos/MembraneCircle/circle11.gif
Η βαση ειναι απο μαλακο πλαστικο. Επισης τουλαχιστον η δικια μου δεν ειναι επιπεδη. Καπου σηκωνεται καπου βαθουλωνει. Οποτε δημιουργηται μια παλινδρομικη μπρος-πισω κινηση κατα τη περιστροφη.
Ισως δεν εχει μεγαλη σημασια πταν περιστρεφεται ομως γιατι το προς τριβη αντικειμενο βρισκει στη 'κορυφη' ενω στς βαθουλωματς ειτε δεν βρισκει ειτε δεχεται λιγοτερη πιεση.

Αυτές οι βάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για χρήση σε σταθερή κατάσταση όπως στην πολύ όμορφη βάση που έφτιαξες Νεκτάριε. Επίτηδες έχουν ελαστικότητα γιατί αν δεν είχαν, θα έσπαγαν με το παραμικρό από την πίεση κατά τη χρήση, όταν δηλαδή πιέζεις με το δράπανο το ξύλο κατά το γυαλοχάρτισμα.

σ ευχαριστω Νεκταριε με γλιτωσες απο χασιμο χρονου και χρημα .. φτιαχνω μ ενα φιλο το ιδιο τριβειο απο spare μοτερ κ ηθελα να βαλω την ιδια βαση..

Κοιταξτε, εμενα χθες και σημερα που εκανα καποιες δουλιτσες με βοηθησε. Σιγουρα θα μπορουσε να ειναι και καλυτερα αλλα απο το τιποτα.
Τωρα μου ηρθε φλασια να φτιαξω ενα ξυλινο κυκλο και να βαλω σκρατς, αλλα θα πρεπει να ειναι αριστα ζυγισμενος. Οποτε δεν προβλεπεται ο ευκολο.

Βρηκα αυτο το βιντεο και το βαζω για εσας που κανετε "περιεργες" συνδεσεις με ξυλο. Βεβαια θα μου πειτε οτι ο τυπος εχει διπλο δισκο, αλλα φανταζομαι μπορει να γινει και με ρουτερ.
Μονο που εχει πολυ μπλα-μπλα στην αρχη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τωρα μου ηρθε φλασια να φτιαξω ενα ξυλινο κυκλο και να βαλω σκρατς, αλλα θα πρεπει να ειναι αριστα ζυγισμενος. Οποτε δεν προβλεπεται ο ευκολο.

αφου εχεις φτασει εως εδω, νομιζω οτι ειναι ευκολο να τον κανεις, με την βοηθεια της ιδιας της βασης.
Τρυπησε και κοψε με μια σεγα με καλη ακριβεια. Βαλε τον δισκο πανω στη τη βαση και σημαδεψε με μολυβι εναν νεο κυκλο πολυ κοντα στην περιφερεια.
ξανακοψε αν χρειαστει, και μετα ξαανφορα τον δισκο και γυαλοχαρταρισε καθως θα γυρνα.
(επισης προσοχη χρειαζεται στην κεντιρκη τρυπα που δεν θα πρεπει να εχει μποσικα)

Βρε παιδια τι σεγα και πειραματα με κυκλο στον κυκλο; Ρουτερ. Και η τρυπα θα ειναι στο κεντρο και ο κυκλος...κυκλος...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1ον εχει ρουτερ?
2ον τετοιο μικρο μεγεθος μπορει να κοπει με ρουτερ?

1ον εχει ρουτερ?
2ον τετοιο μικρο μεγεθος μπορει να κοπει με ρουτερ?
1 Αν δεν εχει καποια στιγμη θα πρεπει να παρει. Ολες οι αλλες λυσεις για τελειο κυκλο ειναι ημιμετρα και θελουν περισσοτερη δουλεια.
2 Αναλογα την βαση του ρουτερ. Νομιζω με το parkside ο μικροτερος κυκλος που εκοψα ειχε διαμετρο 15cm. Μαλιστα τωρα μου μπηκαν ιδεες να φτιαξω ενα 250mm που ειδα το θεμα ξανα , για το δικο μου τριβειο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σωτηρη στραβη είπε ειναι. Νεκταριε μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος τι εννοεις; Εχει προβλημα η δικη σου η βαση ή ολες οι βασεις τετοιου τυπου δεν κανουν για αναλογη κατασκευη;
Δεν είναι στραβή, είναι ευκαμπτη, την χρησιμοποιώ έτσι πάνω από 6 μήνες και την έχω τσεκάρει με πολλούς τρόπους.
σ ευχαριστω Νεκταριε με γλιτωσες απο χασιμο χρονου και χρημα .. φτιαχνω μ ενα φιλο το ιδιο τριβειο απο spare μοτερ κ ηθελα να βαλω την ιδια βαση..
το καλύτερο είναι να φτιάξεις έναν ξύλινο δίσκο στο οποίο θα κολλάς το γυαλόχαρτο με βενζινόκολλα (ξεκολλάει εύκολα με ένα πιστόλι θερμού αέρα), έτσι θα έχεις και μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής αφού θα κάνεις τον δίσκο μεγαλύτερο από φ125 και το μοτέρ που θα χρησιμοποιήσεις είναι και πιο κατάλληλο για τέτοια χρήση.
στην θέση σου θα έφτιαχνα 2 δίσκους με διαφορετικής κόκκωσης γυαλόχαρτα για περισσότερη ευελιξία.

Τελικά ο δίδυμος τροχός που πήρα από τα λιντλ μεταλλάχθηκε.

View attachment 126102View attachment 126103View attachment 126104

Κόντραπλακέ θαλάσσης 9χιλ και ο σχεδιασμός όλος στο μάτι, κόψιμο στην επιτρ. σέγα κόλλημα και βίδωμα. Η πλάτη είναι από mdf 6χιλ η βίδα κετραρισμένη και παράλληλα όταν βιδώθηκε πάνω στον τροχό πλανίστηκε στα πλάγια και η εκκεντρότητα είναι πια ελάχιστη και όταν φτάνει πλήρεις στροφές ανύπαρκτη. Δουλεύει άψογα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος καθώς το ολοκλήρωσα σε μόλις μισή ώρα. Τον πάτο τον έφτιαξα για να το μεταφέρω όπου θέλω και με ένα σφιγκτήρα το σφίγγω και δεν πάει πουθενά.

Attachments

• 20160329_112306.jpg
    20160329_112306.jpg
    125.1 KB · Views: 237
  • 20160329_112256.jpg
    20160329_112256.jpg
    71.8 KB · Views: 230
  • 20160329_112237.jpg
    20160329_112237.jpg
    130.7 KB · Views: 235
Πολυ ωραια πατεντα!
Αν επαιρνα το διδυμο θα το εφτιαχνα και γω.
Απο δυναμη πως παει, αντεχει το κοντραρισμα στο ξυλο?
Κραδασμους το εφερες σχεδον στο αριστο. Ετσι πρεπει γιατι αλλιως δεν θα αντεχεται.

Και ναι, κατινπρεπει να κανω με τη δικη μου πατεντα.
Αλλα πρεπει να μεινω στα 125μμ, για να δουλευω τα γυαλοχαρτα που εχω ηδη.

Καλή η πατέντα αλλά εγώ νομίζω ότι 240 Watt είναι πολύ λίγα για περιστροφικό τριβείο.
Σε σκληρά ξύλα δεν γονατίζει εύκολα?