DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δημήτρη μπράβο... :SFGSFGSF:
Όχι τόσο για το τραπέζι, που όντως είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά κυρίως γιατί, με τα λίγα που καταλαβαίνω, βλέπω οτι από κατασκευή σε κατασκευή βελτιώνεσαι συνεχώς. :grinning-smiley-043

Τώρα θα σου πω και μια διαφοροποίηση που θα έκανα εγώ σ´ αυτή τη κατασκευή.
Σιχαίνομαι αυτού του είδους τις μεταλικές γωνίες, τις χρησιμοποιώ μόνο σε προχειροκατασκευές και ξεπέτες, ή όπου δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό.
Θα προτιμούσα να κόψεις ξύλινες γωνιές "Δ" και να χρησιμοποιήσεις βίδες και κόλλα. Πιστεύω οτι, εκτός απ´ το αισθητικό αποτέλεςμα που ούτως ή άλλως είναι υποκειμενικό, θα είχες και καλύτερη στήριξη.

Δημήτρη όμορφη κ καθαρή δουλειά. Ίσως τα ποδαρικά να θέλουν κάποιο "δέσιμο" με αντιριδες για να είναι πιο σταθερό.

Mπραβο Δημητρη καλη δουλεια! Ποσο στοιχισαν τα ξυλα για το τραπεζακι?

Xαιρομαι που βλεπω το μικρο 4βολτο GSR σε δραση. Απιθανο εργαλειακι!
Αντε και συντομα σου ευχομαι και πολυεργαλειακι μπαταριας...:))

Ευχαριστώ Μπάμπη :a0210:
Μπράβο Δημήτρη, θα συμφωνήσω και εγώ με τον Μπάμπη για το "προχειροκατασκευές και ξεπέτες", δεν μου αρέσει στη ξυλοκατασκευή το μέταλλο εκτός και αν πρόκειται για κάτι διακοσμητικό.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όχι τόσο για το τραπέζι, που όντως είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά κυρίως γιατί, με τα λίγα που καταλαβαίνω, βλέπω οτι από κατασκευή σε κατασκευή βελτιώνεσαι συνεχώς. :grinning-smiley-043

Σιχαίνομαι αυτού του είδους τις μεταλικές γωνίες, τις χρησιμοποιώ μόνο σε προχειροκατασκευές και ξεπέτες, ή όπου δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό.
Θα προτιμούσα να κόψεις ξύλινες γωνιές "Δ" και να χρησιμοποιήσεις βίδες και κόλλα. Πιστεύω οτι, εκτός απ´ το αισθητικό αποτέλεςμα που ούτως ή άλλως είναι υποκειμενικό, θα είχες και καλύτερη στήριξη.

Eυχαριστώ Μπάμπη,απόλυτα καλοδεχούμενες όλες οί παρατηρήσεις,καί μένα οι μεταλλικές γωνίες δέν μού αρέσουν,μόνο πού δέν κατάλαβα τό Δ πού λές μπορείς άν δέν σε βάζω σέ κόπο νά κάνεις ένα πρόχειρο σκίτσο,η άν έχεις καμμιά φωτό από δική σου η ξένη κατασκευή,εγώ σκεφτόμουν νά βάλω δυό κομμάτια τετράγωνα δοκαράκι εκεί πού είναι οι μεταλλικές γωνίες καί να πιάνουν μέ κόλλα καί ξυλόβιδες από τήν μιά στό πλαίσιο καί από τήν άλλη στά πόδια,αλλά τό Δ πού λές ίσως είναι πιό ωραίο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mπραβο Δημητρη καλη δουλεια! Ποσο στοιχισαν τα ξυλα για το τραπεζακι?

Xαιρομαι που βλεπω το μικρο 4βολτο GSR σε δραση. Απιθανο εργαλειακι!
Αντε και συντομα σου ευχομαι και πολυεργαλειακι μπαταριας...:))

Ευχαριστώ Μιχάλη
Τά ξύλα στοίχισαν 35 ευρώ
Το μικρό GSR Mx 2 drive 3,6 volt είναι όπως καί εσένα τό αγαπημένο μου κατσαβίδι,μικρό,ελαφρύ,μανιτζέβελο,δυνατό γιά βίδες μέχρι 5 mm
To BOSCH - GOP 10,8 V-LI είναι ωραίο εργαλείο,αλλά έχω επενδύσει σέ όλα τά αναλωσιμα τού B&D,καί άν μπώ στόν χωρό τού GOP 10,8 V-LI μετά θά πρέπει νά αγοράζω πάλι όλα τα αναλώσιμα του,βέβαια ποτέ δέν λέω ποτέ -bye-

Δημήτρη όμορφη κ καθαρή δουλειά. Ίσως τα ποδαρικά να θέλουν κάποιο "δέσιμο" με αντιριδες για να είναι πιο σταθερό.

Ευχαριστώ Κώστα,δέν έβαλα τραβέρσες γιατί αφενός είναι μικρό καί αφετέρου οι τραβέρσες δένουν μέν τό τραπέζι αλλά εμποδίζουν τούς συνδαιτημόνες,βέβαια άν είναι πιό μεγάλο είναι απαραίτητες.

Ευχαριστώ Μπάμπη :a0210:
Μπράβο Δημήτρη, θα συμφωνήσω και εγώ με τον Μπάμπη για το "προχειροκατασκευές και ξεπέτες", δεν μου αρέσει στη ξυλοκατασκευή το μέταλλο εκτός και αν πρόκειται για κάτι διακοσμητικό.

Ευχαριστώ Παναγιώτη,έχεις δίκιο.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

+1000

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Eυχαριστώ Μπάμπη,απόλυτα καλοδεχούμενες όλες οί παρατηρήσεις,καί μένα οι μεταλλικές γωνίες δέν μού αρέσουν,μόνο πού δέν κατάλαβα τό Δ πού λές μπορείς άν δέν σε βάζω σέ κόπο νά κάνεις ένα πρόχειρο σκίτσο...

Κάτι πολύ απλό και πολύ γρήγορο Δημήτρη, αυτά τα τριγωνάκια εννοώ.
Αν θες βέβαια αντί για δυο ξεχωριστά τρίγωνα κάνεις μια μονοκόμματη κατασκευή, θα έιναι πιο δεμένη αλλά λίγο πιο δύσκολη στην κατασκευή.
Κα τα καδρονάκια που σκέφτηκες παρόμοια λύση είνα, απλά δυσκολεύεσαι να βάλεις βίδα απ´ την πλευρά του ποδαριού, μόνο λοξά μπαίνει.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    153.3 KB · Views: 283
Eυχαριστώ Νίκο

Σήμερα έβγαλα τίς μεταλλικές γωνίες καί έκανα 8 φάλτσο Δ καί έβαλα από δύο σέ κάθε πόδι,όπως έχει τό σχέδιο ο Μπάμπης,καί έγινε καί οπτικά καλύτερο,καί έδεσε καλύτερα.Μπάμπη να σαι καλά καί ευχαριστώ γιά τήν ιδέα :SFGSFGSF::ernaehrung004:

Τό μόνο πού θά πρέπει νά πάρω φαλτσοπρίονο γιατί τό νά κόβεις 8 κομμάτια Δ από δοκαράκι 4,5 χ 4,5 στό φαλτσοκούτι είναι πρωινή γυμναστική.

trapez20.jpg

trapez21.jpg

trapez22.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Eυχαριστώ Νίκο

Σήμερα έβγαλα τίς μεταλλικές γωνίες καί έκανα 8 φάλτσο Δ καί έβαλα από δύο σέ κάθε πόδι,όπως έχει τό σχέδιο ο Μπάμπης,καί έγινε καί οπτικά καλύτερο,καί έδεσε καλύτερα.Μπάμπη να σαι καλά καί ευχαριστώ γιά τήν ιδέα :SFGSFGSF::ernaehrung004::flipout:

Τό μόνο πού θά πρέπει νά πάρω φαλτσοπρίονο γιατί τό νά κόβεις 8 κομμάτια Δ από δοκαράκι 4,5 χ 4,5 στό φαλτσοκούτι είναι πρωινή γυμναστική.

trapez20.jpg

trapez21.jpg

trapez22.jpg

Απλά άρχοντας.... -bye-

Και την κόλλα με οικονομία....

Ωραιος Δημητρη! Ο μικρος παγκος εργασιας ειναι φοβερο βοηθημα για τα παντα.
Αντι φαλτσοπριονου που λες, μια μικρη πριονοκορδελα θα εκανε την ιδια δουλεια και πολλα περισσοτερα...:))

weather1967 Ωραια η κατασκευη αλλα μια ερωτηση ,ειναι σταθερο ετσι με τις γωνιες που εβαλες? δεν "παιζει" το τραπεζι δεξια αριστερα?? Ρωταω ωστε να δοκιμασω να κανω κατι παρομοιο.

Πολύ πιο ωραίο Δημήτρη και σίγουρα νιώθεις μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά για το έργο σου.:a0210:

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απλά άρχοντας.... -bye-

Και την κόλλα με οικονομία....

Nα σαι καλά αρχηγέ,η αλήθεια είναι ότι είμαι γαλαντόμος μέ τήν ξυλόκολλα -bye-

Ωραιος Δημητρη! Ο μικρος παγκος εργασιας ειναι φοβερο βοηθημα για τα παντα.
Αντι φαλτσοπριονου που λες, μια μικρη πριονοκορδελα θα εκανε την ιδια δουλεια και πολλα περισσοτερα...:))

Μού έχει λύση τά χέρια Μιχάλη ο μικρός πάγκος εργασίας καί είναι στήν σκέψη νά πάρω άλλον έναν.
Εχεις δίκιο γιά τήν πριονοκορδέλα,αλλά καί λόγο χώρου,αλλά καί λόγο καθαριότητας δέν θέλω νά κόβω τίποτα μέσα στό εργαστήριο,(εδώ καί στό φαλτσοκούτι έξω τά έκοψα) ότι κόβει βγαίνει έξω από το εργαστήριο καί έτσι πού να σηκώνω μέσα έξω 20 + κιλά,σκέφτομαι γιά τό φαλτσοπρίονο πού είναι πιό ελαφρύ άν έβγαζαν καμμιά πριονοκορδέλα κάτω από τά 15 κιλά τό σκέφτομαι,γιαυτό μού αρέσει η επιτραπέζια σέγα Worx.

weather1967 Ωραια η κατασκευη αλλα μια ερωτηση ,ειναι σταθερο ετσι με τις γωνιες που εβαλες? δεν "παιζει" το τραπεζι δεξια αριστερα?? Ρωταω ωστε να δοκιμασω να κανω κατι παρομοιο.

Δοκίμασε τό άφοβα φίλε μου,βράχος είναι,και νά τό κουνάς μέ τό χέρι δέν καταλαβαίνει τίποτα,άν "έπαιζε" θά τού έβαζα τραβέρσες οπωσδήποτε

Πολύ πιο ωραίο Δημήτρη και σίγουρα νιώθεις μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά για το έργο σου.:a0210:

+1
Ακριβώς έτσι Παναγιώτη,να σαι καλά. -bye-

Βασικά χρειάζεσαι άλλο πριονι, πάρε ένα τέτοιο και θα καταλάβεις γιατί όλοι οι επαγγελματίες το έχουν στην εργαλειοθηκη τους. https://toolshouse.gr/εργαλεια/εργαλεία-χειρός/tajima-82a-gnp300-πριόνι-μελαμίνης-300mm/

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Και άμα βαριέσαι να κόβεις τριγωνακια μπορείς να το κάνεις και έτσι https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3f/65/3b/3f653b89e8c9b4ce10683669fb4cf5b4.jpg

Βασικά χρειάζεσαι άλλο πριονι, πάρε ένα τέτοιο και θα καταλάβεις γιατί όλοι οι επαγγελματίες το έχουν στην εργαλειοθηκη τους. https://toolshouse.gr/εργαλεια/εργαλεία-χειρός/tajima-82a-gnp300-πριόνι-μελαμίνης-300mm/

Και άμα βαριέσαι να κόβεις τριγωνακια μπορείς να το κάνεις και έτσι https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3f/65/3b/3f653b89e8c9b4ce10683669fb4cf5b4.jpg

H αλήθεια είναι ότι έχω χειροπρίονο Benman μέ τριπλή οδόντωση καί κόβει πολύ πιό καλά καί γρήγορα από τό Stanley,αλλά δέν θέλω νά τό βάζω στό φαλτσοκούτι γιατί δέν έχει στό πάνω μέρος τήν λάμα,ούτως ώστε στό τελείωμα τού κοψίματος νά βρίσκουν τά δόντια στό πλαστικό καί αργά η γρήγορα νά μειωθεί η καλή ικανότητα κοπής του.
Ετσι γιαυτό τόν λόγο αγόρασα τό χειροπρίονο γιά φαλτσοκούτι Stanley,αλλά είναι μόνο γιά κανα πηχάκι μικρό γιά κορνίζες.

Eδώ βλέπω καί τά Shogun - Τopman ,σκέφτομαι νά αγοράσω τό Tajima πού έβαλες στό λίνκ γιά δοκιμή,αλλά δέν ξέρω μήπως είναι τό ίδιο μέ τό Benman πού έχω,γιατί καί το Benman έχει Ιαπωνική λάμα,καί είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Και γενικά οι γνώστες άς μού πούν ποιά είναι η σειρά κατάταξης τών καλύτερων χειροπρίονων π.χ Tajima - shogun - topman - Benman ?