DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να είσαι καλά! Επίσης αν δε τροχισεις το σπείρωμα στο κάτω κομμάτι και βρεις την κατάλληλη βίδα τότε θα έχεις ακόμη ένα σημείο στήριξης της βάσης. Θα γίνει εξαιρετικά στιβαρή!!!

Μιχάλη αν δεν σου ειναι κόπος κανε ενα review για την συγκεκριμένη βάση...κάποιες παραπάνω φωτό κτλ κτλ...
Ειναι απλή σαν ιδέα και σχέδιο...και απο ότι έχω δει στα βιντεακια λένε ότι ειναι και αρκετά ακρίβειας...εχεις πάρει τις φαλτσοκοπες κτλ κτλ...ή πηρες μόνο την βάση...???
Είδα στο σάιτ τους το συνολικό πακέτο ειναι αλμυρο...στα 140 ...

Γενικότερα αξίζει τα χρήματα???
Ειναι όντως ακρίβειας πηγή μπα...

Ευχαριστώ...

Κανενας κοπος, θα κανω ενα review απο τη βαση που την εχω βολευτει αφανταστα.
Το κοστος της, μαζι με το εξαρτημα για φαλτσοκοπες ηταν 78 ευρω με τα μεταφορικα απο amazon.de. Τα υπολοιπα εξαρτηματα, που ανεβαζουν το κοστος, δεν τα χρειαζομαι.

Η βαση με τον (πολυτιμο) βραχιονα στηριξης λαμας επιτρεπει ακριβεις κοπες ξυλου παχους 25μμ. Αν ρυθμισεις προσεκτικα τον οδηγο μπορεις να φτασεις στα 30μμ.
Σκεφτομαι να αγορασω τις ειδικες λαμες που πουλαει η εταιρεια, μεγεθους 130μμ που θα μου επιτρεπουν κοπες εως 45μμ. Αλλα νομιζω οτι ειναι too much τα 45μμ για σεγα, εκτος αν ειναι μαλακο το ξυλο.
Μπορεις να κοψεις φαλτσα με το εξαρτημα. Το εχω δοκιμασει με ξυλο παχους ~20μμ.

Κατα τη γνωμη μου η αξια της βασης εγκειται στην ελαφρια και γερη κατασκευη, στον βραχιονα/οδηγο λαμας και στο εξυπνο και ευκολο συστημα στηριξης σεγας απο κατω.
Πανω απ'ολα ομως με εχει βολεψει η φορητοτητα της. Την πας οπου θες.

Θα επανελθω αναλυτικα.

Φίλε μου κάτι τέτοιο εχεις στο μυαλό....???

απλά δεν ξέρω αν έχουν προίκα...!!! ;) :)

ΕΕΕ αφου ειναι ομορφες, νοικοκυρες και παρθ....ες !!!!!, τι να κανω θα συμβιβαστω για την προικα.:operator:

Βρηκα και ενα αλλο τυπο καβαλετου-βασης, αλλα αν κρινω απο τη χρηση του (υδραυλικα υψηλης πιεσης) θα ειναι ακριβοι.

http://www.athenshydrodynamic.gr/0010000088/%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%89%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9.html

Exει απο σημερα και για μια βδομαδα το eshop εναν μετρητη ενεργειας, πολυ φτηνο.

PER.754440.jpg

http://www.e-shop.gr/eaxus-energy-meter-with-lcd-p-PER.754440&sid=1

Exει απο σημερα και για μια βδομαδα το eshop εναν μετρητη ενεργειας, πολυ φτηνο.

PER.754440.jpg

http://www.e-shop.gr/eaxus-energy-meter-with-lcd-p-PER.754440&sid=1

Με 919 ευρω ΔΕΗ!!!!!(:furious3: ) καπου πρεπει να δω τι στο καλο γινεται!!!!!
Ελπιζω να μου δειξει....εγινε η παραγγελια....

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Χιωτη...για ακομα μια φορα.

καλήμερα στην παρέα.

Μένω σε σπίτι με ενοίκιο και πριν μπω μέσα ο ιδιοκτήτης το "σουλούπωσε". αλλά δυστυχώς δεν ήταν παρών και αυτός που το ανέλαβε δεν τα έχει κάνει όλα καλά (επιεικώς).

Θέλω να φτιάξω την ένωση της μπανιέρας με τα πλακάκια γιατί έχει μαζευτεί πολύ μαυρίλα στο συγκεκριμένο σημείο. Αλλού είχε σιλικόνη και αλλού όχι. Σμάλτο πάντως δεν είδα. Το έξυσα και τώρα θέλω να περάσω ένα σωστό υλικό. Παρεμπιπτόντως το τι μαυρίλα ( μούχλα; ) είχε κάτω από την σιλικόνη δεν λέγετε.

Το ποιο εύκολο θα ήταν να χρησιμοποιήσω αυτές τις ταινίες για τους αρμούς αλλά δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο. Φαντάζομαι ότι θα περνά το νερό στον τοίχο.
Μπορεί κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία να μου πει τι υλικό να χρησιμοποιήσω και πως να το ζητήσω.

Αν έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα ζητώ συγνώμη προκαταβολικά, ας το μεταφέρει κάποιος mod.

Last edited:
Υπάρχει αντιμουχλική σιλικόνη και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. 14 χρόνια στο δικό μου μπάνιο και ακόμα είναι εκεί.

Από μάρκες διάφορες αλλά προσωπικά προτιμώ SIMSON

Ευχαριστώ.
Αυτό που εχω παρατηρήσει με τις σιλικόνες που εχω χρησιμοποιήσει, είναι ότι δεν κολλάνε καλά στις άκρες με αποτέλεσμα να κρατάνε νερά. Βέβαια είναι σιλικόνες του κιλού. Θα κοιτάξω να βρω αυτή που μου προτείνεις.

Μήπως πρέπει να βάλω πρώτα κανένα "αστάρι" πρώτα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο για σιλικόνες.

Καθαριζεις καλα την μπανιερα σου απο υπολειματα παλιας σιλικονης. Θυμαμαι οτι στα ενυδρεια περναγαμε με οινοπνευμα (το οποιο διαλυει τα λιπη) τα τζαμια πριν κολλησουμε με σιλικονη. Να εχεις υποψην σου οτι λιπος αφηνουν και τα χερια σου, ειναι φυσιολογικη λειτουργια του ανθρωπινου δερματος.
Νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο καθε 5 χρονια να ξεκολλαει λιγο στις ακρες, καλο ειναι να του κανεις μια συντηρηση.

Ευχαριστώ.
Αυτό που εχω παρατηρήσει με τις σιλικόνες που εχω χρησιμοποιήσει, είναι ότι δεν κολλάνε καλά στις άκρες με αποτέλεσμα να κρατάνε νερά. Βέβαια είναι σιλικόνες του κιλού. Θα κοιτάξω να βρω αυτή που μου προτείνεις.

Μήπως πρέπει να βάλω πρώτα κανένα "αστάρι" πρώτα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο για σιλικόνες.

Αυτες οι αντιμουχλικες σιλικονες δεν χρειαζονται ασταρι. Αν θες ομως μπορεις να χρησιμοποιησεις αντιμουχλικο υγρο για να καθαρισεις τους αρμους και οταν στεγνωσει βαζεις την σιλικονη. desalin νομιζω οτι λεγεται αυτο που χρησιμοποιω.
Την τελευταια φορα, επειδη βαρεθηκα την διαδικασια σιλικονης δοκιμασα στο μπανιο αυτες τις ειδικες ταινιες, αφου καθαρισα με βουρτσακι και αντιμουχλικο τον αρμο της μπανιερας με τον τοιχο.
Πολυ καλη εφαρμογη και εμφανιση η ταινια. Την εχω τοποθετησει εδω και 1-2 χρονια και δεν ξερω την πραγματικη αντοχη της στον χρονο. Μεχρι στιγμης ειναι μια χαρα.

Last edited:
Εχετε δει το shopdog;
Ειναι ενας παγκος αναδιπλουμενος για καθε εργαστηριο. Σε στυλ καβαλετου. Κατασκευαζεται απο δοκαρια 45Χ95.
https://www.youtube.com/watch?v=GkqhJh2wSgM

Υπαρχουν διαθεσιμα σχεδια για αγορα (δεν πουλαω εγω, δεν εχω τα σχεδια) αλλα για οποιον θελει μπορει να δοκιμασει με τις παρακατω οδηγιες.
http://www.oneprojectcloser.com/how-to-build-sawhorses/
http://www.ehow.com/how_5498679_make-folding-sawhorse.html

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Ωραιος φιλε εντουρα! αρα θα εχεις ιδεα απο αξιοπιστα εργαλεια , και ακρες να ψωνισω.. :D

Χθες παρελαβα και μια ηλεκτροκολληση αλλα μην τα βαλω μονοκοπανια.. :D

AWELCO BIT6000 INVERTER Ρεύμα 5-180 A, Μεγ. Ηλεκτρόδιο(Φmm) 4 + Ηλεκτρονική Μάσκα.

combo_bit6000.jpg

Δημητρη καλοδουλευτη να ειναι!!!

Και ακρες θα βρουμε για τα παντα φιλε!

Η μασκα ειναι ολα τα λεφτα παντως. Ειναι απιστευτη ευκολια να εχεις και τα δυο χερια ελευθερα και να κρατας και να κολλας και το κυριοτερο να βλεπεις ξεκουραστα!!!!

Εγω εχω την IMPERIA MEGA 180 και ειμαι ευχαριστημενος.

121411203220_A.jpg

Και την μασκα της IMPERIA 65625

IMPERIA_65625010214191709.jpg

Ευχαριστω φιλε! χθες κολλησα ηδη ενα λαμακι που ελειπε στα καγκελα (χεχε.. βεβαια δεν ειναι πολυ εμφανισιμη η κολληση, φευγει και λιγο το λαμακι προς τα πανω, αλλα απο αντοχη δεν μασαει.. :D).

Πολυ καλη αγορα η imperia.. και στα 180Α κολαει μεχρι και Φ4 ηλεκτροδιο ανετα.. (αν πας να δουλεψεις σε ναυπηγιο! :D)

Photo-0011.jpg

χαχα, ωραιος, ετσι καπως μου εβγαιναν οι συγκολλησεις κα μενα στα καγκελα!! Μπραβο σου ομως γιατι η δουλεια εγινε, αυτο εχει σημασια.

Βρηκα τροπο ομως αλλο τροπο κολλησης για τα στρογγυλα καγκελα του φραχτη, θα ανεβασω φωτο αργοτερα...:)))

Θα μεταφερω τα σχετικα ποστς στο "DIY καντο μονο σου" , για να μη χαθουν εδω στο 'τι παραλαβαμε'.
Εχει ενδιαφερον το θεμα της ηλεκτροσυγκολλησης, μπορει να ξαναζωντανεψω και τη δικη μου μπακατελα !!

Last edited:
Μα λεω και γω τι δια, εγω το ειχα ποσταρει το μηνυμα τι εγινε..? τρελαθηκα..! :ridinghorse:

Φτιαξε ρε Χιωτη ενα Θρεντ " Εργαλεια Μεταλου - μεταλικες κατασκευες (ανοιξαμε και σας περιμενουμε πχ κλπ! :D :cool: ) " να τα ριξουμε μεσα και να εχουμε εκει ολα τα σχετικα με τα σιδερα τα σιδεροεργαλεια και τις σιδεροδουλειες !