weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Νεκτάριε γιά τόν φυσητήρα λές,η γιά κάτι άλλο ? γιατί skil είναι μόνο ο φυσητήρας πού βλέπεις κάτω.
Νεκτάριε γιά τόν φυσητήρα λές,η γιά κάτι άλλο ? γιατί skil είναι μόνο ο φυσητήρας πού βλέπεις κάτω.
Καλημέρα. Βλέπω ότι έβαλες στριφόνια στην στερέωση της βάσης του δραπάνου μα το ξύλο. Θα σου πρότεινα να βάλεις κοχλιοτομημένη βίδα εξάγωνου κεφαλιού με παξιμάδι ασφαλείας, και αντίστοιχα φαρδίες ροδέλες... (Μ10 ή Μ12 αν σε παίρνουν οι τρύπες της βάσης του δραπάνου θα ήταν ιδανικές.....) :antlers:
Μπραβο Δημητρη, πολυ καλα εκανες -και ενας σφιγκτηρας αρκετος θα ειναι νομιζω για το βαρυ δραπανο.
Το ιδιο εχω κανει σε πολλα εργαλεια παγκου που πρεπει να ειναι στερεωμενα για πιο ασφαλη χρηση.
Γιατί δεν το βιδώνεις κατ ευθείαν επάνω στη βάση....αφού γι αυτή την δουλειά την έφτιαξες, χωρίς πρόσθετες βάσεις.
Ροδάκια και σε μια άκρη.
Αφού έχεις πάρει το "κολλάει" σε τέτοιες κατασκευές αν χρειαστείς για κάτι άλλο ....φτιάξε άλλη.![]()
Πιστέυω ότι πρέπεινα τον ξαναδείς Δημήτρη τον τρόπο στερέωσης!
1. Τα παξιμάδια προβάλουν πάνω από το επίπεδο της βάσης διατρησης
2. Τα στριφόνια δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος τρόπος σε βάθος χρόνου για τη στήριξη πάνω σε τόσο μικρό πάχος ξύλου!
3. Η μονοπάντη στήριξη με του σφιγκτήρες μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκής.
Ίσως θα ήταν καλύτερο:
1. Να βάλεις φρεζάτες μετρικές βίδες που θα έρουν πρόσωπο με τη βάση.
2, ΑΥτές θα βιδώσουν σε φυτευτά πάσα (αυτά με τα τρία "αγκαθάκια") που θα μπούν στην κάτω πλευρά του πρόσθετου κόντρα πλακέ και θα χτυπηθούν να "χωνέψουν" μέσα σε αυτό για να μην εμποδίζουν στο πάτημά του πάνω στο τραπεζάκι.
3. Το ένα από τους δυο σφιγκτήρες μεταφερέτον πίσω και διαγώνια με τον εμπρός και άνοιξε ένα μικρό παραθυράκι στο πίσω πλαϊνό έτσι ώστε αυτός μπαίνοντας ανάποδα (με τη μανέλα πρός τα επάνω) να σου δίνει χέρι να τον σφίξεις.
Βεβαίως λύσεις υπάρχουν αρκετές, αλλά η πιο δόκιμη και εύκολη είναι το βίδωμα πάνω σε φυτευτά μεταλικά πάσα .
Δέν ήθελα νά τρυπήσω διαμπερές τό κόντρα πλακέ γιά νά βάλω κοχλιοτομημένη[
Μα την επιφάνεια την έχεις ήδη τρπήσει θέλοντας και μη, και ας μην είναι η τρύπα διαμπερής με τα στριψώνια....... :chinscratch:
Tότε δέν κατάλαβα καλά τί θέλεις νά πείς,ναι τήν πρώτη επιφάνεια τήν έχω τρυπήσει,μπορεις να μου το πεις πιο απλά ?
Η μηπως αναφέρεσε σέ φυτευτά πάσα όπως λέει ο Στέλιος ?
Στέλιο πολύ σωστά τά αναφέρεις καί ευχαριστώ
Νά ξεκινήσω από τό 3. όπως προανέφερα στόν Μιχάλη ότι καί μέ τούς δύο σφιγκτήρες δέν κουνιέται κάν,λογο βάρους,πράγμα πού καί εγώ είχα ενδιασμούς τό κατά πόσο θά σφίξει γερά μέ μόνο 2 σφιγκτήρες.
Στό 1. καί στό 2. Εδώ πού λένε υποκλίνομαι δέν τό σκέφτηκα καί μού αρέσει η ιδέα μέ τά φυτευτά πάσα.
Πάντος έσφιξαν καλά τά στριφώνια (στό 18 mm κόντρα πλακέ σημύδα τό καλό μέ τά πολλά και λεπτά στρώματα κάι όχι τό Κινέζικο πού είναι αφράτο μέ χοντρά καί όχι πολλά καί τόσο γερά στρώματα),καί είναι βράχος δείχνει,έτσι καί αλλιώς το κέντρο βάρους πατάει καλά στήν βάση,δέν θά έχουν πολλά ζόρια,αλλά θέλω νά αγοράσω νά έχω φυτευτά πάσα σε περιπτωση πού δώ μέ τόν καιρό ότι έχει τζόγους.
Νά ρωτήσω γιατί μετρική φρεζάτη καί όχι μετρική πολύγωνο ? εφόσον η βάση του κολονάτου δέν έχει φρεζάτη οπή.
Ξέρεις πού βρίσκουμε στήν Αθήνα φυτευτά πάσα ? και έχουν διάφορα ύψη σέ mm ? και διάφορες εσωτερικές διατομές σπειρώματος π.χ 8 mm ?
Και εγώ σαν αυτό που έβαλες τελευταίο χρησιμοποιώ πάντα Δημήτρη για τέτοιες δουλειές ...νομίζω ότι αντέχουν περισσότερο από τα άλλα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.