DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ όμορφο Κυριάκο!
Ωραίο σχέδιο και πολύ όμορφος χρωματισμός.
Κινήθηκες με κάποιο σχέδιο ή αυτοσχεδίασες;
Με το καλό η βάφτιση

Την επόμενη φορά βάλε μια φωνή να έρθω να πάρω λίγο... μάτι :p

• Like
Reactions: enduras1
Πηγα να το φτιαξω μονος μου αλλα εμεινα με τα εργαλεια στο χερι :)

Δυστυχως ομως δεν μπορεσα να ανοιξω το καπακι ενος αδιαβροχου ρολογιου (Citizen Promaster Diver's 200m).
Eδω τα συνεργα που ανοιγω ολα τα ρολογια, με ευκολια τις περισσοτερες φορες.

f4pRchOh.jpg

Και τα 3 συνεργα ειναι πολυτιμα. Ακομα και η πλαστικη μαλακη μπαλα, πολλες φορες εχει καταφερει να ανοιξει καπακι χωρις αλλο εργαλειο.

Το συγκεκριμενο καπακι του Citizen δεν ειχε τις εσοχες/εγκοπες για να γαντζωνει το εργαλειο αντικριστα, οπως συνηθως ειναι στα καπακια.
Οποτε δυσκολα θα μπορουσε να ανοιξει με την βοηθεια του κατα τα αλλα πολυ χρησιμου ρυθμιζομενου εργαλειου στα δεξια στη παραπανω φωτο.

Εδω η διαταξη των εγκοπων στο συγκεκριμενο ρολοϊ
q2SwhQJh.jpg

Οι εγκοπες θελουν αλλο εργαλειο που να ρυθμιζεται για να πιανει τις συγκεκριμενες που σχηματιζουν ισοσκελες τριγωνο. Αυτο:
T-119CL.png

To oποιο ηδη το παρηγγειλα απο το Amazon Αγγλιας για να τσεκαρω αν οντως χρεωνουν ΦΠΑ σε ολα τα πακετακια πλεον ανεξαρτητως τιμης :)

Εγω ρε παιδιά έχω ανοίξει ένα ρολόι και τώρα δεν μπορώ να κλείσω το καπάκι !
Αν είναι κουμπωτό θέλει ειδική πρέσα ρολογιών καμιά φορά.

Ναι, καμμια φορα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σωστα τις βολτες και να κλεισει.
Πρεσαριστό είναι και δεν μπορώ να το κλείσω με τίποτα με τα χέρια. Το ποιό πιθανό είναι αυτο που λέει ο φίλος, πρέσα ρολογιών (που δεν έχω φυσικά)

Aν ειναι πρεσσαριστο, να δοκιμασεις να το συμπιεσεις μεταξυ δυο τεμαχιων ξυλου με ενα πανακι απο τη μερια του τζαμιου.

Aν ειναι πρεσσαριστο, να δοκιμασεις να το συμπιεσεις μεταξυ δυο τεμαχιων ξυλου με ενα πανακι απο τη μερια του τζαμιου.
Πρεσαριστό είναι και δεν μπορώ να το κλείσω με τίποτα με τα χέρια. Το ποιό πιθανό είναι αυτο που λέει ο φίλος, πρέσα ρολογιών (που δεν έχω φυσικά)
Αν και δεν μου πολυαρέσει η μέθοδος (ειδικά αν μιλάμε για κάποιο καλό ρολόι) σωστός ο Moderator Δείτε εδώ

Υπάρχουν εκατονταδες παρόμοιας λειτουργιας κατασκευές στο youtube.
Τη συγκεκριμένη την έφτιαξα από άχρηστα κομάτια MDF, ενα ποδι καρεκλας
(για τα χερουλια), δυο κοματια fiberglass (βασεις για τα γυαλοχαρτα)
και δυο μαγνήτες απο σκληρό δίσκο. Αγορασα μονο την ξυλινη βεργα-οδηγο.
Δινει γωνιες ακονισματος απο 10 μεχρι 35, ανα 5 μοιρες.

enalQi9.jpg