DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έλα...!!! αυτήν την στιγμή πίνω βότκα με ξυνο. Είναι το ίδιο δηλαδή? Όσο ζεις μαθαίνεις...Το χρησιμοποιώ καθημερινά και δεν ξέρω την επιστημονική του ονομασία...

Λοιπόν το Ξυνο περιέχει και κιτρικο οξύ, όπως είδα στην ετικέτα του. Μάλλον δεν είναι αυτό που λέει ο Νίκος (οσατοσα)

Πολύ καλά κάνεις και τα επισημαίνεις,εννοείται!Εγώ πάλι νόμιζα πως ο εμποτισμός γίνεται σε όλον τον όγκο του ξύλου και πως επιφανειακά γίνεται εμβαπτισμός..

Εγώ πάλι ξέρω ότι η εμποτισμένη ξυλεία είναι όλη εμποτισμένη και όχι μόνο ένα μέρος της λόγω της ειδικής διαδικασίας που υφίσταται.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε πολύ απλά δεν είναι εμποτισμένη.

Ενα Motip ασταρι που εχω λεει οτι κανει και για ξυλο, δεν το εχω δοκιμασει ομως.
Για τα παρτερια εαν μιλαμε για εμποτισμενη ξυλεια τοτε ΟΧΙ να μην πλανισεις τιποτα, ειναι ηδη πλανισμενα, μην περιμενεις τελειο φινιρισμα αλλα για παρτερι-φρακτη-εξωτερικη κατασκευη ειναι επαρκες. Εαν τα πλανισεις θα αφαιρεσεις την εμποτισμενη επιφανεια. Για να καταλαβεις καλυτερα αυτο που σου λεω το πρωτο καδρονακι που θα κοψεις δες την τομη του, το σοκορο, ποσο μεσα ειναι πρασινο το ξυλο. Θα δεις οτι δεν ειναι και παρα πολυ.
Υποψην επισης οτι η εμποτισμενη ξυλεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για επιπλα που ερχονται σε αμεση επαφη με τον ανθρωπο πχ τραπεζια, καρεκλες. Για περγκολες, παρτερια, φρακτες ειναι οκ.

Εαν κατι απο αυτα που γραφω τα ξερεις ζητω συγνωμη, εαν καπου καποιος διαφωνει θα διαβασω την διαφωνια με προσοχη.

Παναγιώτη στο χρώμα που αναφέρεσαι (είτε μπλε ειναι, είτε πράσινο) στις περισσότερες εταιρίες ειναι απλα ενα χρώμα-μαρκάρισμα για τον λόγο που αναφέρεις της ακαταλληλοτητας . Το φάρμακο ειναι διαφανο , δεν φαίνεται . Σε άλλες εταιρίες ακόμα και το χρώμα εχει φάρμακο . Αλλα γενικα ειναι για μαρκάρισμα .

Κανενα ξυλο δεν μπορει να εμποτιστει ολοκληρο. Δεν γινετε.
Ο μεγιστος εμποτισμος γινετε με vacuum αλλα ποτε δε φτανει μεχρι μεσα. Εκτος και αν γινει σε δυνατο εμποτιστηριο και το ξυλο ειναι λεπτο.

Κανενα ξυλο δεν μπορει να εμποτιστει ολοκληρο. Δεν γινετε.
Ο μεγιστος εμποτισμος γινετε με vacuum αλλα ποτε δε φτανει μεχρι μεσα. Εκτος και αν γινει σε δυνατο εμποτιστηριο και το ξυλο ειναι λεπτο.

Νεκτάριε αυτό πραγματικά δεν το ήξερα...
Νόμιζα γίνεται σε όλο το ξύλο. Παίζει βέβαια να έχουν και ποιότητες και αυτά...

Εσένα βλέπω πρώτο! Εχω το Παπαματθαιακη στα 20 μέτρα από το σπιτι μου και δεν εχω πάει ακόμη!

Μα η μαγεία ειναι να το κανεις μόνος για να χρησιμοποιείς και τα εργαλεία!

Εχεις υπολογίσει ποσά κομμάτια θα χρειαστείς για αυτο που θα κανεις;

Επειδη εχουμε αντικρουομενες αποψεις μπορειτε στην επομενη κατασκευη σας με εμποτισμενη ξυλεια (μιλαω για την καλυτερη δυνατη περιπτωση οπου μπαινει το ξυλο σε κλιβανο με πιεση-υποπιεση) να δειτε μεχρι ποσο βαθια ειναι το χρωμα που εχει το ξυλο στο πρωτο κοψιμο που θα κανετε. Δεν ξερω εαν το πρασινο ειναι το χρωμα του βορικου αλατος η ειναι χρωστικη. Δοκιμαστε το ιδιο πραγμα με ξυλεια εμποτισμενη με βερνικη εμποτισμου εμποριου και γελαστε οσον αφορα τον "εμποτισμο" του ξυλου.

Τυπμακι; Εχω κανει αλματα στο Τυμπακι με την ΜΑΛ :)

Μην σκατε για το 1,5ευρω διαφορα, δειτε ποιος ειναι πιο φιλικος εμπορος, ποιος αφηνει να επιλεξετε τα ξυλα, ποιος εχει λιγοτερο σπασμενους εργατες (σιγουρα ολοι οι εργατες ειναι σπασμενοι, ειναι παγκοσμιο γεγονος). Εαν ο φτηνοτερος ειναι καλυτερος αυτο ειναι τελειο.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα η τομή αυτή.

Το πράσινο είναι εμποτισμένο με υδατοδιαλυτά άλατα (ανθυγροσκοπικές ουσίες).