DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και εγω πιστευω πως το γκαζον θα ειναι πολυ καλυτερο και αισθητικα και για τον σκυλακο!!

Γκαζον υπαρχει (αλλου), στο συγκεκριμενο χωρο ομως λογω δεντρων δεν φτουραει...

για τα αγριοχορτα σιγουρα.

Δεν θελω κατω απο το ντεκ να γινει φωλια για τιποτε φιδια και τετοια...

Δεν νομίζω ότι αυτο μπορείς να το αποκλίσεις με κάποιον τροπο...

Χμμμμμμ.... αυτά τα ξύλα δεν έχουν και τόσο καλή ποιότητα... (προσωπικά, ούτε σε οπτικό επίπεδο μου αρέσουν).

Κι αν μιλάμε για κήπο (άρα είναι εκτεθειμένα στον καιρό), η φθορά είναι ακόμα μεγαλύτερη.. Στη θέση σου θα έβλεπα κάποιο εμποτισμένο ξύλο (πχ. ελατάκι) ή κάτι σαν δοκάρι (υπάρχουν πολλές επιλογές).

Επί της ερώτησης, για την απομάκρυνση μπετού κτλ., καλύτερα να γίνει με συρματόβουρτσα χειρός (κι ούχι με δράπανο), με κανά σίδερο σιγά-σιγά, ώστε να έχει τις λιγότερες φθορές.

Υπάρχει ένα κομό, δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, αλλά το ειχε προίκα η μάνα μου και τωρα που θα μείνει διπλα μου και το χρειάζεται, θέλω να το σουλουπώσω λίγο.
Εχει χαθεί το ένα πορτάκι και το άλλο το βλέπεται στη φωτογραφία. Εχει πηχάκια 1,5 χ 4,5 της πλάκας για σκελετό και στη μέση ένα πραμα με ενα αποτύπωμα πάνω. Καπλαμάς ειναι αυτό;
Δεν νομιζω να ειναι μεγάλο ζήτημα να φτιαξω δυο πορτακια, και να του δώσω και φρεσκαρισμα με ένα γυαλισματάκι.
Υπάρχει περίπτωση να βρω τιποτα παρόμοιο με σχέδιο;

IMG_20140424_124350.jpg

Παιδες, oσοι εχετε τον πλαστικο πινακα τοιχου εργαλειων του lidl και θελετε περισσοτερα γαντζακια, δεν χρειαζεται πλεον να αγορασετε επιπλεον σετ για τα εξτρα γαντζακια (οπως εγω...) γιατι νομιζω οτι βρηκα τη λυση!!

Αυριο θα την τσεκαρω πιο διεξοδικα και θα ανεβασω φωτο αν τελικα κατσει καλα οπως νομιζω :))

Ουπα για τον Πινακα Εργαλειων του Lidl

Tεσταρισμενο και δουλευει!

Αν σας λειπουν γαντζακια για τον πινακα εργαλειων τοιχου του Lidl μπορειτε να χρησιμοποιησετε ουπα!!

Οι εγκοπες στο σωμα του ουπα γλυστρανε και κουμπωνουν σφιχτα στα ανοιγματα του πινακα και το κρατανε σταθερο.
Αν θελετε μπορειτε να χαραξετε την ακρη του ουπα για να μην γλυστραει το εργαλειο η να το ταπωσετε απο μπροστα με κατι που να εξεχει η οτιδηποτε αλλο.
14066001743_a4ae09f352_z.jpg

Τα μεγεθη που μπορουν να σφηνωσουν με ασφαλεια ειναι το 6 και το 7.
Το πρωτο, το 6αρι, για πιο ελαφρια εργαλεια και το δευτερο, το 7αρι, για μεγαλυτερα εργαλεια μεχρι και μισο κιλο!!
14045978545_e61eef64d9.jpg

Τα ουπα πρεπει να ειναι τα 'σκληρα'. Τα μαλακα, οπως αυτα που ειχε προσφατα το Lidl, δεν κανουν.
Επισης στα ουπα μπορουν να μπουν διαφορων τυπων γαντζοι αναλογα με τις αναγκες σας. Προσωπικα θα τα χρησιμοποιησω σκετα

14045978115_3d30e7c527_z.jpg

:worshippy:
Αυτό σκεφτόμουν χθες. Μια πατέντα με γάντζους για αυτό το πλαίσιο.
Θα το τεστάρω άμεσα να δούμε και τι βάρος κρατά.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν με ικανοποιεί δυστυχώς..

Δεν ειναι ολα τα ουπα τα ιδια. Ισως αυτα που εχεις να ειναι πιο μαλακα και να μην σφηνωνουν καλα.
Εγω δοκιμασα 3 διαφορετικες ποιοτητες και η μια μου εκατσε τελεια. Και το 6αρι και το 7αρι.

Η βιδα με το σπειρωμα και το παξιμαδι σε περιοριζει καθως πρεπει να τοποθετηθει πριν βιδωθει ο πινακας στον τοιχο γιατι μετα δεν αλλαζει η διαταξη των εργαλειων.
Ομως αν ξερεις εκ των προτερων τι εργαλεια θελεις να βαλεις, και οτι θα παραμεινουν εκει που τα τοποθετησεις χωρις αλλαγες, ειναι καλη ιδεα.

Re: Ουπα για τον Πινακα Εργαλειων του Lidl

Φιλε nutsis, απλα διευκρινιζω οτι τα ουπα δεν μπαινουν στις μικρες τρυπες. Μπαινουν στις μεγαλες και πιεζονται προς τα κατω.
Ειμαι σιγουρος οτι αν βρεις το καταλληλο ουπα, θα μπορεις να κρεμασεις αρκετα μεγαλο βαρος και ανετα μεχρι 400-500 γραμμαρια. Και το ουπα να μενει απολυτως ακινητο!

Last edited:
Αυτά ψάχνεις Μιχάλη ??

εδώ θα τα βρείτε..

Τα παρήγγειλα προχθές και τα περιμένω.. η διαφορά τους είναι στο κομμάτι που πιάνει στην πλάτη, αυτά έχουν στρογγυλή βάση ενώ του lidl τετράγωνη

61bk3RCkHfL._SL1181_.jpg

Δημήτρη με λένε επί την ευκαιρία.
Το δοκίμασα με πολλά ούπα. Κάποια σφήνωναν καλά, αλλά δεν με ικανοποιεί. Δοκίμασα κα βιδα με σπέιρωμα 5,5 χιλ και ειναι καλύτερα. Δεν ειναι αναγκαία η ροδέλα απο τη μέσα μεριά για ένα γαλλικό η μια τσιμπίδα μεγάλη του κιλού.
Για τωρα ειμαι εντάξει, οπότε θα ψάξω κάτι σαν αυτα:
41jo3kdQX1L._SY450_.jpg

Τωρα παιδευομαι με ενα θερμοσίφωνα να τον καθαρίσω. Το παράλογο με τις τιμές εδω δεν έχει τελειωμό. Ενας θερμοσίφωνας 80 λίτρα, 90-95 ευρω στην Αθήνα, 140 εδώ (ιδια μάρκα και τύπος).
Πάμε γερά.

Αυτά ψάχνεις Μιχάλη ??

εδώ θα τα βρείτε..

Τα παρήγγειλα προχθές και τα περιμένω.. η διαφορά τους είναι στο κομμάτι που πιάνει στην πλάτη, αυτά έχουν στρογγυλή βάση ενώ του lidl τετράγωνη

61bk3RCkHfL._SL1181_.jpg

Ναι αυτα ψαχνω. Τα εχω δει και γω στο amazon.uk αλλα ειναι ακριβοτερα απο οτι ολοκληρο το σετ του lidl. Oποτε πηρα το σετ του lidl, τοτε πριν κανα διμηνο και χρησιμοποιησα μονο τα γαντζακια του.

Αν κανουν ομως στον πινακα του lidl, οταν τα παραλαβεις, γραψε δυο γραμμες για να ξερουμε και σιγουρα. Ευχαριστω Αντωνη!

Μήπως σας ενδιαφέρει ? Αν ναι σήμερα λήγει η δήλωση συμμετοχών...

http://www.athens-workshops.gr/

μπορεις να δωσεις καμια λεπτομερεια παραπανω...πχ κοστος
Δυστηχως δεν μου εμφανιζει την σελιδα σωστα και ΙΣΩΣ το γραφει και δεν μπορω να το δω...

Προσωπικά δεν ξέρω τίποτα παραπάνω από ότι λέει στο site, δεν έχω καμιά σχέση με την υπόθεση... κάπου το πέτυχα και είπα να σας το κοινοποιήσω...

Πάντως στο site λέει :

Επικοινωνία - Κρατήσεις
Τηλ: 6978848320
E-mail: [email protected]