DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιδιά ψάχνω καβίλιες 15mm πάχος

Ξύλινες ή αλουμινίου. Καμιά ιδέα που μπορεί να βρώ?

Μια σκέψη είναι να πάρω σωλήνα, αλλά θα προτιμούσα να είναι συμπαγής.

Καμβιλια ξυλινη εχουν τα Praktiker και Leroy, το πρωτο ουτε απο εξω, το δευτερο εχει πολυ καλυτερες τιμες. Ειναι καμβιλιες μετρου, εχει και την ραβδωτη.
Εαν συζητας για γαλβανιζε σωληνα εχω βρει εναν τυπο στον Πειραια που δινει 6μετρους σωληνες και μαλιστα μου φανηκε πολυ καλη τιμη.
Θα μας δωσεις καμια ιδεα τι θες να κανεις;

Τελευταία κατασκευή, ένα τραπέζι για την αυλή, 2χ1μ.
Τα χιαστί πόδια από δοκάρι 7χ14, η τραβερσα 9χ9 και η επιφάνεια από δοκαρακια 5χ10.

uploadfromtaptalk1405429976536.jpg

Τελευταία κατασκευή, ένα τραπέζι για την αυλή, 2χ1μ.
Τα χιαστί πόδια από δοκάρι 7χ14, η τραβερσα 9χ9 και η επιφάνεια από δοκαρακια 5χ10.

View attachment 105477

Πλάκα κάνεις....εξαιρετικό!!
Μα ούτε μια έξτρα φωτό από την κατασκευή,από την σύνδεση των κομματιών κτλ κτλ ?? Δώσε κανένα στοιχείο,κόστος,εργαλεία ...

Δυστυχώς, δεν έχω αντιπροσωπευτικες της διαδικασίας.
Οι εγκοπές για τη σύνδεση των ποδιών έγιναν με διαδοχικά περάσματα στο φαλτσοπριονο.
Οι τρύπες για την τραβερσα με τρυπάνι και σκαρπελο.
Οι σφήνες είναι από κόντρα πλακέ.
Κόστος ξύλων περί τα 120 αν θυμάμαι καλα.
Το αρχικό σχέδιο ήταν να μπουν μαδερια στην επιφάνεια (4 κομμάτια των 25εκ) αλλά ήταν τόσο πιτσικαρισμενα αυτά που πήρα από το Leroy, που μόλις βιδωνονταν στη βάση, στράβωνε όλο το τραπέζι! Έτσι, μπήκαν τελικά πλανισμενα δοκάρια.

Τι να πω...πολλά μπράβο!!
Η βάση είναι σαν τετράγωνο πλαίσιο ας πούμε?

Καμβιλια ξυλινη εχουν τα Praktiker και Leroy, το πρωτο ουτε απο εξω, το δευτερο εχει πολυ καλυτερες τιμες. Ειναι καμβιλιες μετρου, εχει και την ραβδωτη.
Εαν συζητας για γαλβανιζε σωληνα εχω βρει εναν τυπο στον Πειραια που δινει 6μετρους σωληνες και μαλιστα μου φανηκε πολυ καλη τιμη.
Θα μας δωσεις καμια ιδεα τι θες να κανεις;

Θέλω να αλλάξω το μοτέρ και τη βάση του CD στο CD player μου.
Η τρύπα του CD είναι 15mm :)

Τη βάση θα την κόψω από έβενο με ποτηροτρύπανο

Επόμενο project, συνοδευτικό παγκάκι για το παραπάνω τραπέζι. Θα γίνει κάπως έτσι...

bench.jpg

Νασο εξαιρετικη δουλεια. Μπορεις να μας πεις με τι το περασες στο τελος για βερνικι;

Νασο εξαιρετικη δουλεια. Μπορεις να μας πεις με τι το περασες στο τελος για βερνικι;

Thanks!

10557220_10153078717059152_1510404404597272249_n.jpg

Πρώτα το από πάνω (εμποτισμού που περιέχει και βερνίκι) και μετά το από κάτω (βερνίκι πολυουρεθάνης). Ενδιάμεσα ένα ελαφρύ τρίψιμο με 240άρι γυαλόχαρτο.

Καλημερα,

Θα ηθελα τα φωτα σας σε κατι επειδη βλεπω οτι εχετε πολλες (παρα πολλες) γνωσεις.

Εχω ενα σκαμπο ξυλινο το οποιο εχει ...διαλυθει απο ολες τις ενωσεις του.
Απο τα ποδια που μπαινουν στο καθισμα μεχρι και τα ξυλα που εχει στα ποδια μεταξυ τους για να κρατανε τις αποστασεις μεταξυ τους (αυτα που ακουμπαμε τα ποδια πανω τους για να μην τα εχουμε κατω στο πατωμα).

Το θεμα ειναι οτι εχει μεινει σε ολα ξυλοκολα που ειχαν χρεισιμοποιεισει οι δικοι μου , προφανος απο καποια παλια τους εργασια.

Εχω Dremel και θα ηθελα να το χρεισιμοποιησω για το καθαρισμα των ξυλων απο τις κολλες καθως και απο τις εσοχες τους, και δεν ξερω με ποιο εργαλειο της dremel να χρεισιμοποιησω καθως και τι "κολπο" να κανω ετσι ωστε να μην ξανανοιξει το σκαμπο και βρεθει αυτος που θα καθεται....στο πατωμα.

Δεν ξερω εαν σας εδωσα να καταλάβετε το θεμα αλλα ελπιζω πως ναι...

Ειναι ευκολο να με βοηθησετε ?

Σας ευχαριστω και περιμενω εαν θελετε απαντηση σας.

επειδη το εχω κανει,,,,ο καλος καθαρισμος ειναι σημαντικος και για την καλη κολληση αλλα και στο να πανε "βαθια" στις φωλιες τα κομματια.
θες κατι σαν αυτο σε χαμηλη ταχυτητα (αλλιως λιωβει πανω στο εξαρτημα η κολλα)
http://www.dremeleurope.com/gr/el/κ...d=6CE83BFB40A7B8D6DB05FAAC5859EA51.sl076-vm_1

επισης βοηθα μια ματσολα στην συναρμογη και ενα "τουρνικε" με σχοινι/αρτανη να τα κρατα ενωμενα μεχρι να ξεραθει η κολλα

για να μην ξανανοιξει σκεψου για ξυλοβιδες αλλα θα φαινονται

επειδη το εχω κανει,,,,ο καλος καθαρισμος ειναι σημαντικος και για την καλη κολληση αλλα και στο να πανε "βαθια" στις φωλιες τα κομματια.
θες κατι σαν αυτο σε χαμηλη ταχυτητα (αλλιως λιωβει πανω στο εξαρτημα η κολλα)
http://www.dremeleurope.com/gr/el/κ...d=6CE83BFB40A7B8D6DB05FAAC5859EA51.sl076-vm_1

επισης βοηθα μια ματσολα στην συναρμογη και ενα "τουρνικε" με σχοινι/αρτανη να τα κρατα ενωμενα μεχρι να ξεραθει η κολλα

Σε ευχαριστω πολυ για ολα αυτα.
Μια ακομη ερωτηση.
Τι κολλα να χρεισιμοποιησω?τι πρεπει να προσεξω και απο που μπορω να την βρω?

τι ειναι το τουρνικε...?