DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ξέρει κάποιος εάν υπάρχει μαγαζί που να πουλά φύλλα πλαστικού ABS?

Στον Πειραια πριν την πλατεια Ιπποδαμιας οπως κατεβαινεις για Λιμανι δεξια απο τον Λαμπριανιδη με τα λιπαντικα.
Απλα δε θυμαμαι το ονομα του γμτ.

Χμμ... Μήπως πουλάει γενικώς και άλλων ειδών πλαστικά? Αν ναι, τότε έχω αγοράσει πλάκες κοπής από αυτόν παλιότερα.

Λιώνης (Σεραφειμίδης Σταύρος), Πλαταιών 4. Αυτός είναι μάλλον ε?

Όπως είπα πριν, τον έχω χρειαστεί στο παρελθόν για πλάκες κοπής. Ευχαριστώ!

Εγώ ευχαριστώ! Χωρίς τη βοήθειά σου δε θα τον είχα θυμηθεί με τίποτα!

Ρημάδι Alzheimer's...

Απο οτι βλεπω ο μοναδικος διαθεσιμος χωρος που εχω ειναι ενα... μπαλκονι :)
Σχεδιασα σημερα αυτο, ελπιζω να κατασκευαστει συντομα.

workbench3_zpsbe0dd979.jpg

workbench4_zps6e917379.jpg

Εχει ελπιδα να αντεξει το κλασικο 2x4 πευκο σε βροχη; Τι βερνικι πρεπει να περαστει;

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απο οτι βλεπω ο μοναδικος διαθεσιμος χωρος που εχω ειναι ενα... μπαλκονι :)
Σχεδιασα σημερα αυτο, ελπιζω να κατασκευαστει συντομα.

workbench3_zpsbe0dd979.jpg

workbench4_zps6e917379.jpg

Εχει ελπιδα να αντεξει το κλασικο 2x4 πευκο σε βροχη; Τι βερνικι πρεπει να περαστει;

´

Το πεύκο να αντέξει σε βροχή δεν παίζει, μιας και η βροχή έχει μια τάση να το "ξεπλένει" το πεύκο. Το πεύκο θέλει την αρμύρα της θάλασσας για να συντηρηθεί, εξ´ ου και οι βάρκες ή τα ξύλινα καΐκια τα οποία είναι κατασκευασμένα από πεύκο σχεδόν εξ' ολοκλήρου... Πρέπει να βρεις το κατάλληλο υλικό να το βάψεις ώστε να το συντηρήσεις και να το προστατέψεις. Βερνίκι, αστάρι κ.α. κάνε μια έρευνα αγοράς ανάλογα με τι φινίρισμα, και τελική όψη θέλεις να του δώσεις.

Ο σκελετος ετοιμος. Δειχνει αρκετα στιβαρος. Μενει μονο το πανω μερος. Το σιγουρο ειναι οτι θα μπει ενα mdf 16χιλ και δεν ξερω τι αλλο, μαλλον κοντρα πλακε συμηδα 6χιλ που το εχω ηδη.
DSC09395Custom_zps1f2c1c5e.jpg

DSC09392Custom_zpsc0534747.jpg

DSC09399Custom_zpsecec5e1e.jpg

DSC09408Custom_zpsfa5be457.jpg

DSC09410Custom_zps542386d4.jpg

DSC09409Custom_zpsdc13035f.jpg

DSC09411Custom_zps3db1939b.jpg

DSC09414Custom_zps30ffad43.jpg

DSC09415Custom_zps6424e484.jpg

Mπραβο καλη και γερη δουλεια!
Αν θες να καλυψεις καποιες τρυπες, αναμιξε τα ροκανιδια με την ασπρη κολλα ξυλουργου και καλυψε τις. Οταν στεγνωσει, τριψε με γυαλοχαρτο

Αυτο εγινε απο χαζομαρα μου, δεν σκεφτηκα καθολου οτι αυτες οι βιδες θα συναντουσαν τις αλλες, καθως ολες οι βιδες μπηκαν σε συγκεκριμενες θεσεις με το χαρτινο προτυπο. Για την ωρα δεν το θεωρω κατι σημαντικο, αισθητικο προβλημα οι τρυπες. Ψαχνω για βερνικια που βαζουν στις περγκολες, το ιδιο ξυλο ειναι και βλεπω οτι αντεχουν εξαιρετικα σε βροχη και ηλιο.

Last edited:
Τα ωραία του να έχεις δικό σου σπίτι...

Και να φτιαχνεις παγκο εργασιας για το μπαλκονι μηκους 1 μετρο, τελεια. Τουλαχιστον δεν εχεις να πληρωνεις ενοικια καθε μηνα. Ακομη ψαχνομαι που θα μπορουσα να βαλω το φαλτοπριονο :)

Και να φτιαχνεις παγκο εργασιας για το μπαλκονι μηκους 1 μετρο, τελεια. Τουλαχιστον δεν εχεις να πληρωνεις ενοικια καθε μηνα. Ακομη ψαχνομαι που θα μπορουσα να βαλω το φαλτοπριονο :)
Μπράβο, πολύ στιβαρή κατασκευή!
Εγώ το δισκοπρίονο θα το έβαζα τέρμα αριστερά, με το δίσκο παράλληλα με τη μικρή πλευρά του πάγκου. Ετσι έχεις το μέγιστο διαθέσιμο χώρο για το φραχτη/οδηγο.

Για να δούμε... :p
Project παιδικό δωμάτιο.
Γίνεται κατασκευή με φίλο για κρεβάτι κουκέτα ενωμένο με γραφείο και ντουλάπια.
Το κάτω κρεβάτι είναι κάθετα με το πάνω κολλημένο στον τοίχο.
Τα ξύλα είναι σημύδα - σουηδικό με ωραία νερά.
Το δωμάτιο όμως το έβαψα σε αποχρώσεις του μπλε και τεχνοτροπία ombre (ξεκινάει ψηλά με πολύ ανοιχτό και καταλήγει χαμηλά σε σκούρο μπλε).
Το ζητούμενο είναι να βαφτούν τα ξύλα, κυρίως σε λευκό χρώμα, αλλά να κρατήσουν τα νερά τους.
Μία φιλοσοφία είναι να τα περάσω ριπολίνη, να τα ξύσω μέχρι να εμφανιστούν τα νερά και να περάσω από πάνω βερνίκι, μιας και βερνίκι σε λευκό δεν βρήκα πουθενά...
Άλλη ιδέα;

Η ξυλοκατασκευή ως τώρα.
10624898_10204874745133537_360963946382303481_n.jpg

Βρε καλώς τον
Χθες το βράδυ (2 τα χαράματα δηλαδή) τελείωσα ένα επιπλάκι για το μπαλκόνι που έφτιαξα εφαρμόζοντας περίπου την τεχνική που θες να ακολουθήσεις, ήτοι:
  • 1ο χέρι με ριπολίνη
  • Αφού στεγνώσει, τρίψιμο έως ότου εμφανιστούν τα νερά του ξύλου
  • 2ο χέρι με βερνίκι εμποτισμού. Εδώ έπαιξα λίγο και με την τύχη μου. Δηλαδή:

1. το βερνίκι ήταν καφέ/κόκκινο (στο χρώμα του Παλίσανδρου, ο οποιος χρησιμοποιείται αρκετά και σε παραδοσιακά όργανα).
  2. το πέρασα με ένα πινέλο και ύστερα από κάνα 10λεπτο το απομάκρυνα σκουπίζοντας το έπιπλο με μια φανέλα.

Με αυτό τον τρόπο, τα σημεία που είχε εμφανιστεί το ξύλο σκούριναν αρκετά, ενώ τα σημεία όπου υπήρχε ακόμα η ριπολίνη απλά απέκτησαν έναν απλά έναν λίγο πιο σκούρο τόνο.
Ως ιδέα καλή ήταν αλλά με το αποτέλεσμα έμεινα 90% ικανοποιημένος μιας και μου έκανε 1-2 λεκέδες.

Στο Leroy Μerlin είχε στα βερνίκια κάποια δείγματα ξύλου εμποτισμένα με κάποια βερνίκια, μεταξύ άλλων και σε λευκό. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

Ερώτηση: γιατί θες να το περάσεις και με βερνίκι? Πιστεύω ότι αν σταματήσεις στο τρίψιμο της ριπολίνης το αποτέλεσμα θα σου αρέσει πολύ.