DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ΣΩραιος...
αφησε μικροβιο ο παππους...
η αληθεια ειναι οτι και εγω το μικροβιο το πηρα απο προ-παππου, παππου και πατερα...οικογενεια οικοδομων γαρ...βασικα οπως λεμε στην οικογενεια "μεγαλωσαμε στην οικοδομη"...

Εύγε, πολύ καλή δουλειά.

Σου εφιστώ την προσοχή στη στερέωση του ραφιού με NoNails πάνω στη γυψοσανίδα. Ενδέχεται λόγω βάρους/πίεσης να ξεκολλήσει το ράφι, μαζί με την κόλλα, τη μπογιά και το αστάρι, παίρνοντας μαζί μέρος της γυψοσανίδας. Προσωπικά θα προτιμούσα το ράφι να στερεωθεί με βίδες σε κάποιο οριζόντιο στέλεχος του σκελετού πίσω από τη γυψοσανίδα, αλλά τώρα που έχεις ολοκληρώσει την κατασκευή είναι μεγάλο μερεμέτι. Βρες λοιπόν καλά ούπατ γυψοσανίδας και βάλε κάμποσα!

Αυτό είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου. Στην αρχή -προτού ανακαλύψω την ύπαρξη τέτοιου είδους κόλλας- είχα στο νου να βιδώσω με μπόλικες αυτοδιάτρητες βίδες γυψοσανίδας ένα πηχάκι πλάτους 3-4 εκατοστών πάχους ενός εκ. και αρκετού μήκους (μερικά εκατοστά κοντύτερο από το μήκος της εταζέρας). Υπάρχει ακριβώς πίσω μεταλλικός σκελετός για να πιάσει σε σημείο που όπως το έχω στο μυαλό μου βολεύει. Με ένα ρούτερ (που δεν έχω ακόμα) να σκάψω την πίσω -κεκλιμένη- πλευρά της εταζέρας σε ανάλογο πάχος και κατόπιν να κολλήσω τα δυο ξύλινα μέρη με ξυλόκολλα.

IMAG0242.jpg Μετά από αναβολές , τελείωσα το συρτάρι για τα εργαλεία. Το άσχημο είναι οτι κ αυτό θα αναβάλλει την αγορά εργαλειοφόρου...:bigcry:

Είχα δει κ στα πρακτικερ έναν μπλε που έκανε λιγότερο από τα Γερμανικά κλειδεια μου. Καλύτερα να τα φυλάς σε κουτιά από παπούτσια! Δυστυχώς , ο,ΤΙ πληρώνεις παίρνεις..
Εμένα οι οι ζημιές που μου έκανε μια κασετίνα με κλειδιά τύπου lidl μου κόστισαν περισσότερα από τα facom!

Απάντηση: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

PB140006.jpgPB140007.jpgPB140009.jpg επισκευη της πορτας στην αποθηκη μου.

τωρα μενει στοκαρισμα ,τριψιμο βαψιμο.

ευχαριστω!!

ναι την βιδωσα περα ως περα, σκεφτηκα να κανω κατι σαν χελιδονοουρα αλλα δεν το εκανα .το κομματι που αφαιρεσα το ειχε φαει το σαρακι.

θα ανεβασω φωτο μετα το στοκαρισμα ,τριψιμο,βαψιμο.
στον συγκεκριμενο χωρο θα στηθει το οικιακο μου εργαστηριο.

Εάν σκεφτείς κάποτε να αλλάξεις την πόρτα μην τη πετάξεις. Κοίταξε διάφορες ιδέες / κατασκευές με ξύλινα κουφώματα - πόρτες - πατζούρια. Ειναι πάρα πολύ ωραία.

Εν ετη 1999, ημουν 3ετης φοιτητης μακρυα απο τον τοπο κατοικιας μου. Επιασα ενα διαρακι οπου ο οδιοκτητης μολις ειχε αντικαταστησει τις ξυλινες πορτες κ παραθυρα με αλουμινιου. Τα παλια τα ειχε παρατησει πισω στο οικοπεδο. Τον ρωτησα αν τα θελει και μου ειπε οχι.
Εφτιαξα με αυτα καναπε, τραπεζι, παγκακι τραπεζιου, γραφειο, βιβλιοθηκη, κρεβατι και καδρα. Οταν εφυγα, τα αφησα εκει μηπως τα ηθελε ο επομενος. Προσφατα πετυχα κατα τυχη τον ιδιοκτητη του σπιτιου και μου ειπε οτι ειναι ακομα εκει.

Μήπως ξέρει κάποιος πως θα τερμάτισω η που θα μου το τερματίσουν το καλώδιο

Cat 7 plus s-stp

Που έχω ?
Ευχαριστω εκ των προτέρων !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

θέλω να επενδύσω ενα πλαστικό μέρος στο σώμα ενος λάπτοπ με σκοπό να το ενισχύσω.

Επειδή αυτο το κομμάτι στο λάπτοπ είναι αρκετά λεπτό και ευκολο να σπάσει αρχικά σκεφτόμουν να το επενδύσω με κάποια ταινία αλουμινίου σε σκουρο χρώμα .
Μετά σκέφτηκα κάποιο υγρό το οποίο να γίνει κρούστα πάνω απο το πλαστικό. Μπορεί να είναι και υγρό σε αλουμίνιο ή κάποιου είδους βερνίκι για τέτοιες δουλειές. Η επάλειψη λογο του λεπτού σημείου καλύτερο θα ηταν να γίνει με κάποιο πινελάκι.

Εχετε καμια ιδέα ετσι ώστε να έχω σωστό αποτέλεσμα;

Last edited: