DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απουσία Εργαστηρίου στο σπίτι έχω φτιάξει ντουλάπια πάνω από το γραφείο ...

DSC_4589.JPG

... και από πίσω το γραφείο μια ντουλάπα.

DSC_4567.JPG

Τα ντουλάπια πάνω από το γραφείο αποτελούνται από εννέα κομμάτια και η ντουλάπα πίσω από αυτό από τέσσερα κομμάτια.

Μελέτη, σχεδίαση, συναρμολόγηση και τοποθέτηση από εμένα, κοπή και PVC σε κατάστημα/ξυλουργείο.

Και φυσικά μέσα σε αυτά έχω τοποθετήσει όλα τα "Εργαλεία"

DSC_4575.JPG

DSC_4580.JPG

Πολύ ωραίος.. Βλέπω οτι έχεις πολύ "μπλέ" πράγμα (Bosch Professional) μεσα !!

Μου έδωσες ιδέα για να βολέψω τα (λίγα) δικά μου εργαλεία μιας και δεν εχω δυνατότητα για εργαστήρι στο σπίτι ...

Εγώ αφού είχα γράψει ότι δε θα ξαναμπώ στο φόρουμ... γιατί το έκανα πάλι?

Πολύ ωραίες κατασκευές παιδιά.

Πολύ ωραίος.. Βλέπω οτι έχεις πολύ "μπλέ" πράγμα (Bosch Professional) μεσα !!

Μου έδωσες ιδέα για να βολέψω τα (λίγα) δικά μου εργαλεία μιας και δεν εχω δυνατότητα για εργαστήρι στο σπίτι ...

Ναι έχω αρκετά "προβληματικά" μπλε Bosch Proffesional ... ...

View attachment 112483

View attachment 112482

Τα ντουλάπια πάνω από το γραφείο αποτελούνται από εννέα κομμάτια και η ντουλάπα πίσω από αυτό από τέσσερα κομμάτια.

Μελέτη, σχεδίαση, συναρμολόγηση και τοποθέτηση από εμένα, κοπή και PVC σε κατάστημα/ξυλουργείο.

View attachment 112484

View attachment 112485

Όσο μου αρέσει να τα βλέπω τόσο τακτοποιημένα άλλο τόσο δύσκολο μου είναι να τα τακτοποιώ.
Δεν θα γίνω νοικοκύρης ποτέ.........

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

View attachment 112483

View attachment 112482

View attachment 112484

View attachment 112485

Άψογος!!!!
:a0210:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

View attachment 112483

View attachment 112482

View attachment 112484

View attachment 112485

Πολυυυυυυυυυυυυυυυυύ ωραίος.......

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ωραία και νοικοκυρεμένα...

δεν ερχετε να φτιαξη την δικη μου αποθηκη ,μαλον οχι θα τραβαει τα μαλια του .............ωραια και ομορφα αλλα δεν τοχω

Αφού ο SM με κυνηγάει τόσο καιρό και αφού το υποσχέθηκα σε άλλο νήμα...
Είναι ένα project με το οποίο ασχολήθηκα το καλοκαίρι.

Ήρθε η ώρα να βγει ο μικρός από τη κούνια και να αποκτήσει η μεγάλη γραφείο και κάπως έπρεπε να στηθούν στο δωμάτιο.

Οι επιλογές ήταν, η κλασσική, αγορά κρεβατιού και γραφείου και πιάσιμο αρκετού χώρου μαζί με το υπάρχων ή ανασκούμπωμα και κατασκευές.
Επειδή σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί και ο μικρός δικό του γραφείο, αποφασίστηκε η δεύτερη λύση...
Ευκαιρία έψαχνα βέβαια να κάνω το σπίτι... αχέμ... :p

Μετά από καλλιτεχνικό βάψιμο (ombre) μιας και δύσκολα θα ξαναγίνει κάτι δύσκολο σε βάψιμο, ξεκίνησε η κατασκευή με σχέδιο από το 0 ενώ κάπου πήγαινα στο "βλέποντας και κάνοντας".

Έτσι, στήθηκε για αρχή ένας πάγκος - γραφείο 1.5 x 1 μ που μπορεί να λειτουργήσει τελικά σαν 2 γραφεία (για να μην πω 3) αν μπει διαχωριστικό και πέρασαν τα πόδια της τάβλας που θα στηθεί το κρεβάτι από πάνω, μέσα από τον πάγκο.

1.jpg

Η τάβλα στηρίχτηκε στον τοίχο με μαδέρι από το ίδιο ξύλο που φτιάχτηκαν και τα πόδια.
(κρεβάτι και γραφείο από κόντρα πλακέ 2.5cm, πόδια και στηρίγματα από σουηδικό 14x7cm).

Στη μέση και κάτι παντόφλες γιατί σε κάποια φάση γλιστρούσα στα πριονίδια. :flipout:

2.jpg

Μία γενική άποψη της όλης κατασκευής.

3.jpg

Όλες οι γωνίες στρογγυλεύτηκαν ή αμβλύνθηκαν με ρούτερ (αυτή με σέγα από το χέρι του αρχιμάστορα που βοήθησε πολύ αλλά θέλει να μείνει ανώνυμος) :p

4.jpg

Μπήκαν μετόπες για τη στήριξη του στρώματος, στήθηκαν νεύρα υπό τη μορφή ραφιών και μετρήθηκε η σκάλα έτσι ώστε να μπαίνει εκτός από κάτω από το γραφείο και στο πλάι.
Με τη φιλοσοφία ότι πρέπει να εξαφανίζεται στα παιδικά πάρτι αλλά και να μεταμορφώνεται σε κάθισμα.

6.jpg

Εδώ η σκάλα στην κλασσική θέση της και ένα ακόμη σκαλοπάτι που εκτελεί χρέη μίνι βιβλιοθήκης.
Πλέον βαμμένο αν και έχω μετανιώσει που το έκανα με διαφανές λούστρο για να φαίνονται τα νερά.
Μαύρο έπρεπε να τους το βάψω!

7.jpg

Εδώ στημένο με τα πράγματα στη θέση τους.
Το έβγαλα φωτογραφία γιατί παίζει να είναι η μοναδική φορά που το γραφείο είναι σχετικά συγυρισμένο. :flipout:

8.jpg

Από την άλλη πλευρά και με το δεύτερο κρεβάτι στημένο...

9.jpg

Για να μην φύγει κανένα πιτσιρίκι από το πάνω κρεβάτι, μπήκε δίχτυ που τεντώθηκε με ιστιοπλοϊκό σχοινί και καρφώθηκε στο ταβάνι και στη τάβλα του κρεβατιού με γάντζους - κρίκους στήριξης αιώρας.
Το δίχτυ εκτελεί και χρέη καμβά διακόσμησης ανάλογα με την εποχή. :p

10.jpg

εξαιρετική κατασκευή, είχα την ευκαιρία να τη δω από κοντά..

Ε, οι πρίζες ίσιωσαν (όσο έπαιρναν) και τα καλώδια μαζεύτηκαν, αλλά όχι τις ημέρες που απολάμβανα δικαιωματικά αποχή από εργαλεία! :p