DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ανακαινιζω ενα ισογειο γκαρσονιερακι και θελω να το βαψω με ενεργειακο χρωμα για προστασια απο υγρασια θερμοκρασιες κλπ.

Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα το Κραφτ energy save interior

Mου προτειναν ομως κατι αλλο, το nanofos surfaspaint thermodry.

Εχει κανεις αποψη για το nanophos? Merci!

Μιχάλη βάψαμε το σαλόνι του εξοχικού με αυτό το καλοκαίρι.
Τοίχους και ταβάνι και διάφορα στην θερμοκρασία ήταν αίσθητη!!!
Ένα παραπάνω που είναι ένας όροφος με την πλάκα στον ήλιο.

μαστορια ς.ο.ς εχω 2 κολωνες 220 επι 30 δεξια και αριστερα στην εξωπορτα της αυλης εριξα τον παλιο σοβα και ψαχνω ιδεες πως να τις επενδυσω εχω σκεφτη τα παρακατω

1.πλακακι με οψη πετρας μιας και ο υπολοιπος φραχτης θα ειναι πετρα πλεον

2. να τις ντυσω με mdf με δυο σποτακια πανω.

3.να σοβαντισω ξανα και να τις βαψω.

4. καμμια αλλη ιδεα;;;;;

μαστορια ς.ο.ς εχω 2 κολωνες 220 επι 30 δεξια και αριστερα στην εξωπορτα της αυλης εριξα τον παλιο σοβα και ψαχνω ιδεες πως να τις επενδυσω εχω σκεφτη τα παρακατω

1.πλακακι με οψη πετρας μιας και ο υπολοιπος φραχτης θα ειναι πετρα πλεον

2. να τις ντυσω με mdf με δυο σποτακια πανω.

3.να σοβαντισω ξανα και να τις βαψω.

4. καμμια αλλη ιδεα;;;;;

Σπατουλαρισμα με μεγάλη σπάτουλα με κόλλα πλακιδιων έτσι όμως ώστε να γίνει "κυματιστο" (το "χωριάτικο" στυλ ας πούμε), μπορείς να του δώσεις ότι μορφή θέλεις (μπορείς να βάλεις και λίγο ρεβινεξ μέσα για να αποκτήσει σκληραδα) Και επειδή αν καταλαβαίνω καλά τρώει αρκετή βροχή, να το βαψεις (μετά το ασταρωμα, ίσως με ασταρι νεφτιου) με ελαστομερες κάθετων επιφανειών στην απόχρωση που θες.

Το πλακάκι θα σου έρθει πιο ακριβό και το mdf νομίζω ότι είναι παράτολμο λόγω της βροχής. Ο σοβας είναι πιο χρονοβορος όσον αφορά την κατασκευη. Η κόλλα πλακιδιων είναι καλή λύση...

Επειδη αν δεν ειναι επιπεδες το πλακακι θα σε παιδεψει δοκιμασε να τις επενδυσεις με μαρμαρο επενδυσεων αυτο που βγαινει σε λωριδες 40 επι 10 και ειναι ανισοπεδα τα κομματια.
Με αυτο εντυσα το τζακι μου και ειναι πανεμορφο.
ε ξερω βεβαια ποσο θα κοστισει καθως ειναι ακριβουτσικο ανα τετραγωνικο.

Η αλήθεια είναι ότι το πλακάκι και το μάρμαρο είναι αρκετά "βαρύ" και "παγωμένο" για επένδυση σε εξωτερικό χώρο. Για το γούστο μου βέβαια... Εκτός και ταιριάζει με το όλο σύνολο.

Νομιζω οτι λεπτη πλακα καρυστου θα εδενε μια χαρα με τον πετρινο φρακτη.
Εκει πρεπει να δωσεις ενα μεροκαματακι σε καποιον καλο πετροχτιστα

Ωραία η Καρύστου αλλά θέλει καλό μάστορα γιατί αν είναι και κάθετες οι επιφανειες και δεν τα τοποθετήσει και στοκαρει Καλά θα εμφανιστούν προβλήματα σύντομα. Την εχω πατησει ...

παιδια ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις! καλη η ιδεα με την κολλα πλακιδιων αν και μου ηρθε η ιδεα για παρετινα μιας και σπατουλαρετε πιο ευκολα.

Πλάκες καρύστου ή πηλίου δεν παλεύονται...
Έχω χτίσει σχεδόν το σπίτι μου.
Πάντα έβλεπα πως δούλευε ο μάστορας και μετά το πάλευα.
Όταν είδα θείο της γυναίκας μου να στήνει πλάκες, ήταν το μοναδικό που είπα "αυτό δεν παίζει να το κάνεις". :p
Το να τις ρίξεις και όπως κάτσουν κάτι γίνεται.
Αλλά το να βγάλεις αρμό είναι επιστήμη!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όταν είδα θείο της γυναίκας μου να στήνει πλάκες, ήταν το μοναδικό που είπα "αυτό δεν παίζει να το κάνεις". :p

σωστα ειδικα σε καθετη επιφανεια ειναι τεχνη.

παιδια ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις! καλη η ιδεα με την κολλα πλακιδιων αν και μου ηρθε η ιδεα για παρετινα μιας και σπατουλαρετε πιο ευκολα.

Και η κόλλα δουλευεται εύκολα. Η παρετινα είναι πιο επιφοβη στις δυνατές βροχές μια και μιλάμε για εξωτερικές και εκτεθειμενες στις διάφορες καιρικές συνθήκες, επιφανειες. Γνώμη μου πως ότι και να βάλεις χρησιμοποίησε και ρεβινεξ (άλλωστε ρωτάς και τον διπλανό σου χρωματοπωλη)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρμός? Πακέτο και ειδικα σε οριζόντιες επιφανειες που πατιουνται και δέχονται ταλαιπωρία. Έλα να δεις στο σπίτι μου...Δυστυχώς θέλουν περιποίηση συνεχώς οι Καρύστου για να δείχνουν άψογα. Αλλά είναι ωραίες και αν και πέτρα δίνει "ζεστό" αποτέλεσμα.

Οπως ακριβως το λες!!
Γιαυτο εγραψα οτι χρειαζεται μεροκαματο και εναν καλο τεχνιτη.... δεν ειναι για DIY...

Ερασιτεχνικά και χωρίς βοήθεια άντε να πας μέχρι το πλακάκι και πολύ είναι...
Και σαν θεωρία να το δεις, ότι η ίδια πέτρα έχει κομμάτια Α Β και Γ διαλογής και για να βγει σωστά η δουλειά πρέπει να την χωρίσεις, πας σε χωράφια που χρειάζονται πολύ εμπειρία.
Άσε που τα λάθη πληρώνονται ακριβά.
Όταν θα δεις πόση πέτρα θα καταστρέψεις και τι δουλειά θα βγει θα εύχεσαι να είχες πληρώσει μάστορα. :smile:

Μια κατασκευή που είχα κάνει και εγώ πρίν λίγους μήνες!! Μια μέρα που δεν είχα δουλειά, είπα να κάνω ένα πακγάκι κάμπινγκ για όταν μαζευόμαστε για μαγκαλάκια!!
CAM00547.jpgCAM00549.jpgCAM00552.jpgCAM00553.jpgCAM00569.jpgCAM00570.jpg

Thanks παιδες.. Το πρόβλημα είναι οτι ενώ το έιχα κάνει να το έχω έξω στην αυλή ή να το φορτώνουμε για καμιά προτομαγιά, ακόμα το έχω στο μπαλκόνι, λυπάμε να το βγάλω έξω στη βροχή!! Σε λίγο καιρό όμως που λέω να κάνω τραπέζι με καρέκλες για το μπαλκόνι αναγκαστικά θα το κατεβάσω κάτω!! Καμία ιδέα για κατασκευή καρεκλών; Τραπέζι έχω σκεφτεί πως θα το κάνω αλλά για καρέκλες δεν ξέρω ακόμα.. Θέλω να είναι με μπράτσα και δεν έχω ξανακάνει καρέκλες!!!