DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πλεον με την ανακαινηση σπιτι μου δημιουργηθηκε η αναγκη για αγορα φωτιστικων..
Προκειται για τρια σημεια σε τοιχο με σκοπο να μπουν σποτ updown ή απλικες χαμηλου φωτισμου καθως και τρια οροφης για σποτ.
Σκεφτηκα μηπως θα μπορουσα να φτιαξω κατι απο ξυλο. Επειδη προκειται ομως για σαλονι και η γυναικα μου εχει υψηλα σχετικα στανταρ για το χωρο θα πρεπει να ειναι κατι ομορφο διακριτικο και με ακριβεια στη κατασκευη.
Εχω φτιαξει ενα τετραπλο σποτ φωτιστικο με καλο φωτιστικο αποτελεσμα αλλα στο μπαλκονι που μπηκε οι απαιτησεις ηταν υποδεεστερε.
Εχετε κατασκευασει, δει ή σκεφτει κατι τετοιο?

Σε τετοιο χωρο και εγω δεν θα σκεφτομουν να κατασκευασω κατι ο ιδιος ακριβως επειδη το ομορφο και διακριτικο -που αρμοζει στον χωρο- δεν μπορω να το πετυχω..

Πλεον με την ανακαινηση σπιτι μου δημιουργηθηκε η αναγκη για αγορα φωτιστικων..
Προκειται για τρια σημεια σε τοιχο με σκοπο να μπουν σποτ updown ή απλικες χαμηλου φωτισμου καθως και τρια οροφης για σποτ.
Σκεφτηκα μηπως θα μπορουσα να φτιαξω κατι απο ξυλο. Επειδη προκειται ομως για σαλονι και η γυναικα μου εχει υψηλα σχετικα στανταρ για το χωρο θα πρεπει να ειναι κατι ομορφο διακριτικο και με ακριβεια στη κατασκευη.
Εχω φτιαξει ενα τετραπλο σποτ φωτιστικο με καλο φωτιστικο αποτελεσμα αλλα στο μπαλκονι που μπηκε οι απαιτησεις ηταν υποδεεστερε.
Εχετε κατασκευασει, δει ή σκεφτει κατι τετοιο?

Στο χωριό σας πολλές απαιτήσεις έχετε μου φαίνεται... :P

Δίκιο έχει το κορίτσι ρε, πάρε ένα καλό φωτιστικό!!
Δεν είναι δύσκολο, πάνε στην τράπεζα πληκτρολόγησε το Pin και τελείωσες...

Στο χωριό σας πολλές απαιτήσεις έχετε μου φαίνεται... :P

Δίκιο έχει το κορίτσι ρε, πάρε ένα καλό φωτιστικό!!
Δεν είναι δύσκολο, πάνε στην τράπεζα πληκτρολόγησε το Pin και τελείωσες...
Οκ, δεν εχεις αδικο.
Ποτε να περασω να μου δωσεις τη καρτα σου?

Κωστη το μπουρι ειναι διπλου τοιχωματος;;Αν ναι (δυσκολο το βλεπω) μπορεις να βαλεις ευρεια γκαμα μονωτικων,με πιο απλο το τσιμεντοειδες.Αν δεν ειναι μονωμενο θες ειδικα πυραντοχα.Να πας στο μαγαζι στο Γιατρακη,εχει πυραντοχα υλικα.Αν θες μιλαω και με το τζακα που λεγαμε προ καιρου.Μην αγχωνεσαι,τωρα υπαρχουν υλικα που κανουν παπαδες.

ναι αλλα το μπουρι ειναι σημαντικο για την περισσοτερη ζεστη. Αν σε παιρνει μην το κλεινεις

Κωστη το μπουρι ειναι διπλου τοιχωματος;;Αν ναι (δυσκολο το βλεπω) μπορεις να βαλεις ευρεια γκαμα μονωτικων,με πιο απλο το τσιμεντοειδες.Αν δεν ειναι μονωμενο θες ειδικα πυραντοχα.Να πας στο μαγαζι στο Γιατρακη,εχει πυραντοχα υλικα.Αν θες μιλαω και με το τζακα που λεγαμε προ καιρου.Μην αγχωνεσαι,τωρα υπαρχουν υλικα που κανουν παπαδες.

Νίκο ειναι ινοξ διπλού τοιχώματος!
Αρχικά θα ερθει αυτός που μου έκανε τη μόνωση(ο τζακας έρχεται απο πέρυσι) για να δούμε μην εχει σκάσει αλλου εκεί γύρο και να μου το ξανακλείσει. Μετά σκέφτομαι να το περάσω με ελαστομερες μονωτικό 4-5 χέρια για σιγουριά. Φοβάμαι ότι λόγο των θερμοκρασιών θα ξανακάνει συστοδιαστολες και θα ανοιξει ξανά! Και ίσως το ελαστομερες το κρατήσει!

δεν υπάρχει υλικό σαν το Hyperdesmo , τέρμα . Μόνωση σωστή κάνεις μόνο με ελαστομερή υλικά , τα ακρυλικά είναι της πλάκας . όταν στεγνώσει κάνει ολόκληρο στρώμα . Α, και για σωστή δουλειά πρώτα υπόστρωμα hyperdesmo δυο συστατικών , κλείσιμο ραφών , και μετά δύο χέρια σταυρωτά .
Μετά τη χρήση κουβάς και ρολό είναι φυσικά για πέταμα , οπότε χρησιμοποιείστε κάτι παλιό ή πολύ φτηνό .Για τον κουβά μιλάω , στο ρολό δεν κάνουμε ποτέ οικονομία .

Για ενα αρκετα μεγαλο πρότζεκτ χρειαζομαι ξυλο καρυδιάς σε μέγεθος 180εκ Χ 40εκ Χ 2εκ...

που μπορω να βρω και περίπου ποςο περιμένω να κοστίσει...???
Ειχε αναιβασει ενας φίλος παλιότερα κάπου στο φόρουμ κατι μεγάλα κομμάτια ξύλου αντίστοιχο με αυτο που ψάχνω τα είχα κάνει τραπέζι τελικά ή κατι τετοιο...
αν μπορει να βοηθήσει...
Ευχαριστώ...

Μετα απο ΠΑΡΑ πολυ ψάξιμο εντόπισα το μέλος που ειχε κάνει την αγορα του ξύλου...
Lyngas ακούει...??? την βοήθεια σου σε παρακαλώ... :)
ImageUploadedByTapatalk1443371101.047831.jpg

Μητσαρα βοηθα τον Ευγενιο!!!!
Ευγενιε τι ετοιμαζεις???
Μιτσαρα sos λεμε...!!!
Κυριακο κατι σχετικα απλο στα χαρτια...
Εναν μπουφε (αυτο ειναι το πλανο τουλαχιστον) για το σαλονι...κατι σχετικα απλο πχ ντουλαπια (τυπου κουζινας) και επενδυση με το παραπανω ξυλο...!!!
το δυσκολο ειναι να ταιριαξει με την αποχρωση της τραπεζαριας (γαλλικη Καρυδια τρομαρα μας)...

για αυτο θελω να κινηθω σε αντιστοιχο ξυλο...

Χμ....
Απλο στα χαρτια οντως.
Και επειδη τα υλικα ειναι πανακριβα δε μας παιρνει για λαθη...

Κοιτα μην φαναστεις οτι παω να γινω ξυλουργος...
ΙΚΕΑ Hack...περνεις ενα φτηνο σασι τυπου ΙΚΕΑ ...και προσθετεις/ντυνεις τα "ακριβα" ξυλα ωστε να ομορφηνει και να δειχνει σωστο για σαλονι...
ΔΕΝ θα εχει συρταρια κτλ...(ΙΚΕΑ Hack)

Χαχαχαχα!!!
Ετσι πες μου!
Επειδη τρομαξα και πιστευω θα τρομαξεις και εσυ οταν μαθεις την τιμη του κομματιου καρυδιας....
xaxaxaxaxaxa
κοιτα απο οτι ειχε πει ο Δημητρης ολα αυτα τα κομματια που ειχε παρει του ειχαν παει 90ευρω...και ειχε παρει και ποδια κτλ κτλ...
θελω να πιστευω οτι καπου εκει γυρω θα κινηθει...ΑΝ ειναι εξωπραγματικο κοστος τοτε βλεπουμε...

Ελα ρε.. Ευγενιε οι ινφο στη φωτο απο κατω. Αγιος Δημητριος ειναι, κοντα στη γυμναστικη ακαδημια.. Δαφνη δηλαδη.
Δεν μπηκα κανα 2 μερες..

Στο θεμα της τιμης το 1.80 χ 40 χ 2 δε μου φαινεται πολυ ακριβο.., αλλα μιλαμε για καρυδια..

tsirobill.jpg