DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για πολυπαγκο δλδ παγκοπροιονο, σεγα και ρουτερ καθως και χρηση ως παγκος κανονικος....
ποια απο τις 2 παρακατω εκδοχες ειναι η σωστη... Α ή Β...???

Table Saw.jpg

Υποθέτω ότι μιλάμε για κάτοψη του πάγκου όπου εσύ θα στέκεσαι από την κάτω πλευρά (όπως το βλέπουμε στην οθόνη). Η πορτοκαλί γραμμή είναι φράχτης ή κανάλι? Αν είναι φράχτης, τότε η Α, αλλιώς η Β. Αλλά εξαρτάται και από το χώρο που έχεις γύρω από τον πάγκο (για να κουμαντάρεις τα μεγάλα κομμάτια πχ, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο).

Εχεις δικιο ηταν ελειπες το σχεδιο... Δειτε παρακατω...

Table Saw II.jpg

Παρεπιπτοντως τον ευατο μου τον πετυχα εντελως με αυτο το σχηματακι...!!! :)

ΣΕΞ απο κοντα.
Χαχαχαχαχα

Ευγενιε αυτη την φιλοσοφια εχω υλοποιησει στο δικο μου παγκο.

Θελω επισης να βαλω και δυο αυλακια γλυστρες και να φτιαξω συρομενο παγκο ο οποιος ειναι πιστευω εξαιρετικη βοηθεια για επεγεργασια και μικρων κομματιων και προσθετει και ασφαλεια!!!!

Ντροπη...!!! Κοκκινιζει η καραφλα μου με αυτα που λες...

Οσο για το sled εχεις δικιο αυτο ειναι πολυ χρησιμο...και ποιο ασφαλες...αλλα στα 80εκατοστα πιστευω οτι ενα αυλακι αρκει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σκεφτομαι με ενα απο τα τεμαχια 80χ50 που εχω να σκεπαζω την πανω επιφανεια ωστε να μπορω να το χρησιμοποιω σαν κανονικο παγκο...

Αυτο εξυπακουεται.

Στην θεση σου δεν θα χαραμιζα μασιφ ξυλο γιαυτο.

Εγω εχω ενα κομματι νοβοπαν του ποντου που βαζω για προστασια της επιφανειας.
Παμφθηνο ωστε οποτε θες να το αλλαξεις.

Στα 80*50 κοστιζει 2 ευρω

Εχεις δικιο ηταν ελειπες το σχεδιο... Δειτε παρακατω...

View attachment 121240

Παρεπιπτοντως τον ευατο μου τον πετυχα εντελως με αυτο το σχηματακι...!!! :)

Η λογική που θα ακολουθηθεί στο στήσιμο ειναι κάπως ετσι...
http://youtu.be/W1pab0cXY38

Πηγα χθες να κανω τις απαραιτητες μετρησεις κτλ για να δω πως θα οριοθετηθει ο παγκος...και με επιασε η ψυχη μου...
Εκανα 30λεπτα για την μετακινηση και την ευρεση/απελευθερωση εργαλειων (ρουτερ, Σεγα, Δισκοπροιονο)...μαμω την ελλειψη χωρου μου μεσα...ΑΝ θελεις τοση ωρα για ΝΑ ξεκηνησεις την δουλεια με τι κουραγια να συνεχισεις...

μαμω την ελλειψη χωρου μου μεσα...

Αστα Ευγενιε.
Παντως θα σου λυσει τα χερια φιλε.
Ειδικα στο ρουτερ θα δεις διαφορα αλλα και στο δισκοπριονο οπου θα μπορεις να εχει οσα πανομοιοτυπα τεμαχια θελεις σε χρονο μηδεν.

Πηγα χθες να κανω τις απαραιτητες μετρησεις κτλ για να δω πως θα οριοθετηθει ο παγκος...και με επιασε η ψυχη μου...
Εκανα 30λεπτα για την μετακινηση και την ευρεση/απελευθερωση εργαλειων (ρουτερ, Σεγα, Δισκοπροιονο)...μαμω την ελλειψη χωρου μου μεσα...ΑΝ θελεις τοση ωρα για ΝΑ ξεκηνησεις την δουλεια με τι κουραγια να συνεχισεις...

μαμω την ελλειψη χωρου μου μεσα...

Ετσι ειναι. Δεν σου κανεινορεξη να ξεκινησεις. Εγω εχω εργαστηριο και παγκο αλλα αν θελω να κανω μια δουλεια πρεπει να ξεπαρκαρω τουλαχιστον ενα αμαξι και να τραβηξω το παγκο στο χωρο. Ευτυχος για ελαφριες δουλειες και μικροκατασκευες τα καταφερνω με μονο με μερικες γρατζουνιες μεχρι στιγμης στο...αμαξι!:slapface:

Project : Τραπεζάκι για το σαλόνιι 60π x 103μ x 47υ και ραφάκια στο πλαινό του πάσο

Σχέδια :

trapezi saloni.png

rafia paso.png

Project είναι σε εξέλιξη : Τρίψιμο

Διαστασεις δεν εχουμε δει, νομιζω ποτε γιαννη στα σχεδια σου. Φανταζομαι οπως ειναι σωστα τα σχεδια σου ειναι και πληρη σε πληροφοριες.

Διαστασεις δεν εχουμε δει, νομιζω ποτε γιαννη στα σχεδια σου. Φανταζομαι οπως ειναι σωστα τα σχεδια σου ειναι και πληρη σε πληροφοριες.

Ντρεπεσαι να του τα ζητησεις? Δεν νομιζω να σου αρνηθει :)))