DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπαμπη οικονομικα μιλωντας παντα ειναι υπερβολη να παρεις ινοξ για να το βαψεις μετα. μπορεις να παρεις γαλβανιζε και με ενα υποστρωμα εποξικου δυο συστατικων να μη σου παθει τπτ για 50 χρονια. ασε που οπως ειπαν κ πριν το ινοξ ειναι ιδιαιτερη επιφανεια κ δυσκολη στην προετοιμασια για βαφη, ενω το σιδερο ευκολοδουλευτη (κολλας, στοκαρεις κλπ)

Ναι, κατάλαβα.
Νομίζω οτι, επειδή το τραπέζι ηα δείχνει, και θα είναι, βαριά κατασκευή, νομίζω οτι η πρώτη λύση ταιριάζει περισσότερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπαμπη οικονομικα μιλωντας παντα ειναι υπερβολη να παρεις ινοξ για να το βαψεις μετα. μπορεις να παρεις γαλβανιζε και με ενα υποστρωμα εποξικου δυο συστατικων να μη σου παθει τπτ για 50 χρονια. ασε που οπως ειπαν κ πριν το ινοξ ειναι ιδιαιτερη επιφανεια κ δυσκολη στην προετοιμασια για βαφη, ενω το σιδερο ευκολοδουλευτη (κολλας, στοκαρεις κλπ)

Λάθος δικό μου, όταν λέω ανοξείδωτο εννοώ γαλβανιζέ. Το inox είναι απαγορευτικό.

Ναι, κατάλαβα.
Νομίζω οτι, επειδή το τραπέζι ηα δείχνει, και θα είναι, βαριά κατασκευή, νομίζω οτι η πρώτη λύση ταιριάζει περισσότερο.

Αυτή εννοείς ...

ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽβ€”ΓŽΒ£_ΓŽΒ€ΓŽΒ‘ΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽβ€’ΓŽβ€“ΓŽβ„’_03.png

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

...
...

1.Αφήνω κενά μεταξύ των ταβλων για να στεγνωλνει ή όχι; Υπ´ όψιν οτι, αν κολήσουνε, θα υπάρχει ελαφρύ λουκάκι σε κάθω ένωση, οι τάβλες έχουν μια ελαφριά στρογγυλάδα στις ακμές.

...
...

Το "λουκάκι" μόνο οπτικά είναι το μόνο αρνητικό ....

Το "λουκάκι" μόνο οπτικά είναι το μόνο αρνητικό ....

Θα το δω Γιάννη...
Αν δεν μ´αρέσει με τον ξεχονδριστήρα θα το εξαφανίσω. Έτσι θα λεπτύνει κι άλλο το ξύλο βέβαια...

Θα το δω Γιάννη...
Αν δεν μ´αρέσει με τον ξεχονδριστήρα θα το εξαφανίσω. Έτσι θα λεπτύνει κι άλλο το ξύλο βέβαια...

Εξαφάνισέ το κατά πάχος όχι κατά πλάτος ...

Είδες που δεν διαβάζεις; (Τα λέει ο Γιάννης).
Ειδικά ηλεκτρόδια έχω αλλά δεν θα κάνω εγώ τα κολλήματα. Γί αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι άσσος κι εγώ δεν είμαι ούτε βαλές. :p
Σε κατηγόρησε κάνεις πως δε τα ξεχωρίζεις????
Αναφέρω το μαύρο που βαφεται όμορφα σε αντιπαράθεση με το ινοξ που αναφέρεις και την δυσκολία του να βαφει και να κολληθει.
Τη δυσκολία δλδ που στη βαφή είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Άλλο Ινοξ και άλλο γαλβανιζε αλλά και τα δύο ΞΑΝΑλεω θέλουν μυστήρια ασταρια για να βαφτουν.
Εγώ θα έλεγα να πάρεις μαύρα και καλές μπογιές Μπάμπη.

Μάλλον θα σ´ ακούσω...
Σκέφτομαι οτι ο φίλος μου, στο σπίτι του οποίου βάφαμε και τους κιλοδοκούς, έχει στην αυλή του μαύρα, αλλά σωστά βαμένα και συντηρημένα, και δεν έχουν ψεγάδι εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια.

Εξαφάνισέ το κατά πάχος όχι κατά πλάτος ...

Αυτό θα κάνω. Θα καταλήξει κάπου στους 4,5 πόντους πάχος απ´ ότι υπολογίζω.

Σε κατηγόρησε κάνεις πως δε τα ξεχωρίζεις????
Αναφέρω το μαύρο που βαφεται όμορφα σε αντιπαράθεση με το ινοξ που αναφέρεις και την δυσκολία του να βαφει και να κολληθει.
Τη δυσκολία δλδ που στη βαφή είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Δεν ενέφερα πουθενά inox. Είπα ανοξείδωτο εννοώντας γαλβανιζέ.
Όλα μου τα κάγκελα στο χωριό είναι στρατζαριστά γαλβανιζέ βαμένα στο χρώμα του ξύλου και είναι τέλεια.

με το νερό που θα μένει στο λουκάκι δεν υπάρχει πρόβλημα?

Θα υπάρχει. Επιπλέον όμως ισως υπάρχει και αθσθητικο, γί αυτό συζητάμε να το απαλέιψουμε πλανίζοντάς το.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μάλλον θα σ´ ακούσω...
Σκέφτομαι οτι ο φίλος μου, στο σπίτι του οποίου βάφαμε και τους κιλοδοκούς, έχει στην αυλή του μαύρα, αλλά σωστά βαμένα και συντηρημένα, και δεν έχουν ψεγάδι εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια.

Αυτό θα κάνω. Θα καταλήξει κάπου στους 4,5 πόντους πάχος απ´ ότι υπολογίζω.

Είπα κατά πάχος έτσι ώστε να μικρύνει το πλάτος και όχι να λεπτύνει όπως ανέφερες, 15 εκ. μείον το λουκάκι επί δύο = Τελικό πλάτος τάβλας.

Εάν χρειάζονται 5 χιλιοστά για να εξαφανιστεί το λουκάκι τότε 7 τάβλες επί 2 λουκάκια επί 5 χιλιοστά =7 εκατοστά μικρότερο πλάτος τραπεζιού αντί 105 εκ. 98 στην χειρότερη περίπτωση.

Καλέ μου Μπάμπη όταν λέμε ανοξείδωτο είναι το inox άσχετα από το τι θέλει να εννοεί ο καθένας.

Για να κάνεις ωραία δουλειά με τα στρατζαριστα και να κάνεις 45 μοίρες γωνίες στις ενώσεις ώστε να μην χρειαστείς και ταπες ίσως χρειαστείς την βοήθεια της Αγάπης με το νέο της φαλτσοπριονο!

Λάθος κατάλαβα...
Αν είναι έτσι θα χρειαστώ μια τάβλα ακόμα. Το 2X1.10 είναι πολύ πιο συμμετρικό απ´ το 2X1.98 που, φοβάμαι οτι, θα δείχνει πολύ στενόμακρο.

Γιατί δε φτιάχνεις τη βάση με κλίση ώστε να μη μένει το νερό επάνω? Έτσι δε θα αγχώνεσαι για τα λουκάκια.

Προφανώς αστειεύομαι! ;)

Λοιπον,φτιαξαμε περισυ στο φροντιστηριο ενα τραπεζι απο μαυρο κοιλοδοκο (τα ποδια) με μια πολυ ενδιαφερουσα τεχνοτροπια.Τα ποδια τριφτηκαν με τροχο σε τυχαια μοτιβα,και στη συνεχεια ολη η κατασκευη περαστηκε με βερνικι.Το αποτελεσμα ειναι απαιχτο,θα ανεβασω φωτο πιο απογευμα να δειτε τι εννοω,μπορει να σας ενδιαφερει!