DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπερα, εχω ξεκινησει εδω και μερες την κατασκευη αυτης της γλαστρας πηγαδι αλλα και μιας εξαγωνης. Μεχρι να κολλησουν η γωνιες στην εξαγωνη ασχοληθηκα με την γλαστρα πηγαδι, οποιος γνωριζει ας πει με ποιον τροπο γινεται η ψευδη πετρα; θελω να το επενδυσω με πετρα ψευδη αντι να φαινονται η παλετες. Υποψιν οτι στο κατω μερος θα ειναι πορτακι για αποθηκευση αντικειμενων.

υγ: αγνοηστε την ηλεκτρικη σκοτωστρα οσοι ωρα δουλευα την κατασκευη ειχα ενα ανεπιθυμητο επισκεπτη σερσεγκι και αναγκαστηκα να παρω τα αλλα εργαλεια που κανουν την σωστη δουλεια. :violent-smiley-030:

Οχι με το χερι θελω να το κανω, δεν υπαρχει τροπος εκτος το TEPOSTONE PANEL

Tα μικρα μαγνητακια ειναι για πολλες χρησεις.
Μια απο αυτες ειναι η στερεωση εξαρτηματων που ειναι απαραιτητα για ενα εργαλειο, οπως τα αλλενακια για το τσοκ ενος δραπανου και του ρουτερ της proxxon.

Eπειδη μια ζωη τα ψαχνω, αποφασισα να τα κολλησω πανω στο εργαλειο. Τα αλλεν δεν κουνιουνται απο την δονηση καθως ο μικρος μαγνητης ειναι παρα πολυ ισχυρος.

Στο μικρο κολωνατο
26420753041_1763e20c1c_c.jpg

Στο ρουτερ
26486866785_1d1c8f04b1_c.jpg

Φτηνη πηγη για μαγνητακια το banggood.

Η πιο κάτω κατασκευή (DIY εργαλειοθηκούλα ) μου κόστισε μόνο 4.50 ευρώ !!! 3 πλαστικά ραφάκια απο Jumbo με μόνο 1.50 το κάθε ένα. Το ξύλο το έκλεψα απο τα σκουπίδια του μαλάκα του γείτονα, το καθάρισα και το έκοψα!. 100% Δική μου σχεδίαση και εφαρμογή! Τις βίδες τις είχα.

S1360002_zpsfoicmklc.jpg

S1360005_zpsw1cjcfxv.jpg

S1360004_zps4a1av2fq.jpg

S1360007_zpsoozqef9i.jpg

S1360006_zpsudiwqien.jpg

S1360008_zpspzg4qd1c.jpg

S1360009_zpsgey1niqc.jpg

Ευχαριστώ φίλοι. Μόλις τώρα το τελείωσα. Πάω για κανένα σουβλάκι νομίζω, να το "γιορτάσω"....Χαχα....

Ωραίο! Θα το ακουμπήσεις σε τοίχο? Φοβάμαι πως έτσι θα πέσει προς τα πίσω κάποια στιγμή...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παρόλο που δεν διαπίστωσα κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες της κατασκευής, αποφάσισα να τηρήσω κατά γράμμα (και παραπάνω) τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ως προς τα ανοίγματα του αέρα κάτω και πάνω από την εστία. Προτείνει το άνοιγμα εξόδου να είναι τριπλάσιο σε σχέση με το κάτω. Εγώ το είχα στο διπλάσιο (έχοντας κατά νου να χρησιμοποιήσω 3 όμοιες περσίδες – μια για κάτω και δυο για πάνω). Εν τέλει άφησα το κάτω όπως ήταν και μεγάλωσα το πάνω άνοιγμα παραγγέλλοντας από μια εταιρία εδώ στην Θεσσαλονίκη συγκεκριμένες διαστάσεις.

Άνοιξα λοιπόν μεγαλύτερο άνοιγμα, στόκαρα, έβαλα τα πλαίσια-υποδοχείς για τις περσίδες και άφησα και τον αφυγραντήρα να δουλεύει για να στεγνώσει ο στόκος γρηγορότερα.

View attachment 111358

Αφού έβαψα και όλο το σπίτι, έβαψα και το τζάκι (αφού περάστηκαν και δυο χέρια αστάρι).

View attachment 111359

Περάστηκαν τα σοβατεπί και οι περσίδες, μπήκαν και κάποια διακοσμητικά και αυτή είναι η σημερινή του μορφή.

View attachment 111360

Αν και δεν έχω καταλήξει, μάλλον θα χρησιμοποιήσω και το ξύλο που είχε το αρχικό τζάκι για να δημιουργήσω μια μικρότερη εταζέρα. Λόγω της κλίσης της φούσκας στο σημείο που θα τοποθετηθεί χρειαζόμουν δισκοπρίονο που μόλις απέκτησα (ναι, ναι Parkside!). Φοβήθηκα να το επιχειρήσω με σέγα, που λόγω του πάχους του ξύλου (6εκ) ίσως λύγιζε και δεν είχα έτσι κάθετη κοπή υπό γωνία. Για την στήριξή της σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κάποια από τις ειδικές κόλλες που κυκλοφορούν όπως η No nails της Pattex. Πιστεύω θα κάνει δουλειά, τι λένε και οι εμπειρότεροι;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγγνώμη αν σας κούρασα! Αν νομίζουν οι διαχειριστές ότι λόγω μεγέθους/ενδιαφέροντος αξίζει να μεταφερθεί σε δικό του νήμα... be my guest!

ευχαριστώ με βοήθησες πολύ!
Ο πετροβάμβακας σου φέρνει τίποτα οσμές μέσα?

Η μόνη οσμή που έχω είναι από το μέταλλο του σκελετού της γυψοσανίδας με το πρώτο άναμμα (επειδή το τζάκι λειτουργεί κυρίως ΠΣΚ). Και αυτήν την μυρωδιά πάλι μόνο εγώ την καταλαβαίνω, οι δικοί μου δεν μυρίζουν τίποτα. Μετά δεν ξαναμυρίζει κάτι, αν και το αφήνω να σβήσει το βράδυ και ανάβω πάλι το πρωί. Ο πετροβάμβακας που έβαλα είναι ειδικός για τέτοιες κατασκευές. Δεν είναι σαν τον απλό με φύλλο αλουμινίου. Είναι πιο λεπτός, αλλά και πιο πυκνός, δεν λυγίζει/κουλουριάζεται δηλαδή.

Από ότι είδα στις φώτο, ο πετροβάμβακάς σου έχει και αυτός ένα φύλλο αλουμινίου στον οποίο επικολλάτε....η μυρωδιά προκύπτει από την κόλλα που το φύλλο αλουμινίου κολλιέται στον πετροβάμβακα και μόνο εάν το τζάκι αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες εξόδου.

Ναι έχει εννοείται για ανάκλαση θερμότητας και για να προστατεύει τον ίδιο τον πετροβάμβακα. Η μυρωδιά που προκύπτει ξεκινάει με το άναμμα σχεδόν και δεν είναι αυτή η "γλυκιά" μυρωδιά που βγάζει η κόλλα του πετροβάμβακα, αλλά αυτή που θα πάρεις αν ζεστάνεις την λαμαρίνα των γυψοσανίδων. Διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά και δεν ξαναενοχλεί.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η σύζυγος ήθελε να τις φτιάξω μια βάση για κολλιέ,βραχιόλια,κ.τ.λ
Είχα κάτι ρετάλια κόντρα πλακέ σημύδα,για την βάση χρησιμοποίησα 18 mm πάχος και για το πάνω μέρος 15 mm,,έκοψα με ποτηροτρύπανο 121 mm την βάση, και το πάνω μέρος με ποτυροτρύπανο 102 mm,ξεχείλωσα τις τρύπες από τά 10 mm του κεντραδόρου του ποτηροτρύπανου σε 16 mm με τρυπάνι φτερού,και τά δύο στρογγυλά κομμάτια έβαλα ξυλλόκολα σε καβίλια 16 mm και τά ένωσα.Στήν κορυφή γύρω - γύρω έβαλα γωνίες με μικρό στριφώνι 3,5 mm για να στερεώνονται τα κολλιέ,και στην κάθετη καβίλια έβαλα και εκεί μερικές θηλιές με μικρό στριφώνι για να κρεμάει και κάτι άλλο αν θέλει.Τρίφτηκε και περάστηκε 2 χέρια βερνίκι νερού καρυδιά.Είχα μια αμφιβολία το κατά πόσο θα ήταν σταθερό,και σκεφτόμουν να βάλω κάτι ωραίο και βαρύ στήν βάση σαν αντίβαρο,αλλά δεν χρειάστηκε στην πράξη. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες

vasi110.jpg

vasi210.jpg

vasi310.jpg

vasi410.jpg

vasi510.jpg

vasi610.jpg

vasi710.jpg