DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο ΜΑΣΤΡΟ-Δημήτρη.
Με κεφαλαία οχι οτι κι οτι.
Ωραίο συρταράκι

Είδες Δημήτρη, ανεβαίνεις...:firstprize:

Ωραίο Δημήτρη!
μία ερώτηση και μία παρατήρηση
ερώτηση= ο οδηγός για καβίλιες που έχεις απαιτεί και την χρήση των καρφιών σημαδέματος? γιατί νόμιζα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις εγκοπές που έχει για να τρυπήσεις και το άλλο κομμάτι απόλυτα ευθύγραμμα με το πρώτο.
παρατήρηση = το μπροστινό φύλλο εγώ θα το έκανα να μην προεξέχει από τα πόδια, θα έκοβα τους οδηγούς κατά όσο είναι το πάχος του μπροστινού ξύλου και έτσι θα ερχότανε πρόσωπο με τα πόδια, επίσης από την κάτω μεριά θα το έκανα να είναι μέχρι σχεδόν κάτω, 3-5χιλ πιο πάνω από το δάπεδο να μην φαίνεται από κάτω κενό.

Ευχαριστώ Χρήστο,Αντώνη,Σωτήρη,και Κώστα

Σωτήρη ο οδηγός γιά καβίλιες δέν απαιτεί τήν χρήση καρφιών,αλλά γιά πιό γρήγορα έβαλα τά καρφιά γιά νά μήν κάθομαι νά μετράω,νά γυρίζω ανάποδα τόν οδηγό,καί σύν ότι ήταν αρκετές οι καβίλιες και όχι συνεχόμενες σέ ευθεία,έβαλα τά καρφιά τό γύρισα και τό ταίριαξα τό κομμάτι και μετά μέ τό χέρι πίεσα και τό κοπάνησα μέ τήν ματσόλα,βγήκαν τά σημάδια από τήν άλλη και εκει άνοιξα τρύπες και έτοιμο,ενώ μέ τόν οδηγό θά έτρωγα παραπάνω χρόνο.

Όσο γιά τό συρτάρι δέν τό έχω τελειώσει ακόμα θά τό κλείσω περιμετρικά και από κάτω από τό συρτάρι να μήν φαίνονται οι οδηγοί.

Μπράβο Δημήτρη !!!!
Εγώ λέω να το αφήσεις όπως είναι ...ούτε να το κλείσεις γύρω γύρω ούτε τίποτα . Αφού τα ξύλα είναι πλανισμένα και η κατασκευή προορίζεται για το εργαστήριο.

Skil-ί μαύρο ο μάστορας... Σαν το avatar του Νίκου... :grandpa:
Μπράβο ρε Μήτσο, ήταν να μη πάρεις φόρα...

Ευχαριστώ Νίκο καί Μπάμπη
Νίκο δέν είναι γιά τό εργαστήριο σέ μιά γωνιά τού σπιτιού θά προσαρμοστεί γιαυτό θά τό κλείσω.

Νά σαι καλά Πάνο (panos1) ευχαριστώ,αλλά μπροστά σέ αυτά πού φτιάχνεις εσύ εγώ ούτε τό 1/10 δέν φτιάχνω,μού έδωσαν τόν τίτλο μαστροΔημήτρης τιμής ένεκεν,όπως έλεγαν κάποτε τούς Κόντε στά Ιόνια νησιά,άσχετα άν ο Κόντε άν τόν γύριζες ανάποδα δέν έπεφτε ούτε κέρμα από τήν τσέπη,απλά είχε τόν τίτλο :flipout:

:flipout: Κώστα τού πάει γάντι τό Makita εκεί τί νά σού πω.
Θά μπάζει σκόνη μέσα μέ τήν τρύπα γιά χερούλι,τού πήρα ένα πόμολο στό 0,60 ευρώ γάντι.

Σήμερα πήρα κόντρα-πλακέ 6 mm τό έκοψα καί τό έντυσα γύρω-γύρω μέ τό καρφωτικό,άφησα ένα κενό νά φαίνονται λίγο τά ποδια του από κάτω .
Αποφάσισα νά τό στοκάρω νά μήν φαίνονται οι βίδες,καί τώρα μένει τρίψιμο και μετά πέρασμα βερνίκι νερού καρυδιά.

trapez60.jpg

trapez61.jpg

trapez58.jpg

trapez63.jpg

trapez65.jpg

trapez62.jpg

Πολυ ωραιο. Εδεσε και το πομολο.
Μονο που το στοκαρισμα να ρωτησω πως το εκανες?
Γιατι θυμαμαι σε αρχαιο ερωτημα μου, μου ειχαν-ειπατε πως στοκος ξυλου πανω σε μεταλλο "σκαει". Οπως και εσκασε σε μενα.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολυ ωραιο. Εδεσε και το πομολο.
Μονο που το στοκαρισμα να ρωτησω πως το εκανες?
Γιατι θυμαμαι σε αρχαιο ερωτημα μου, μου ειχαν-ειπατε πως στοκος ξυλου πανω σε μεταλλο "σκαει". Οπως και εσκασε σε μενα.

Ακρυλική μαστίχη έβαλα σέ πιστόλι .
Γράφει καί σέ μέταλλο και σέ ξύλο πού μάς ενδιαφέρει,τώρα θά δείξει άν θά σκάσει.