DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απ´ τη μια λέω "τρελός είναι ο άνθρωπος..."
Απ´ την άλλη, με τόσες κατασκευές, κι αυτά λίγα μου φαίνονται... :flipout:

Καλοδούλευτα μάστορα!
Αφού ο γιατρός του είπε " μια κατασκευή την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα".

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πατέντα στο πολυεργαλείο Parkside για τρίψιμο με γυαλόχαρτο σε σημείο που δεν χωρούσε λόγω πάχους το παρελκόμενο με το εργαλείο εξάρτημα δηλαδή σε γρίλιες ξύλινων παραθύρων.

Είχα αγοράσει ένα σετάκι με εξαρτήματα για πλακάκια και αρμούς. Ένα από τα εξαρτήματα ήταν μεταλλικό τριγωνικό με επικάλυψη καρβιδίου επάνω. Αφού τρίφτικε όσο επαιρνε στον τροχό για να στρώσει λίγο η επιφάνεια κολλήθηκε με εποξική βέλκρο επάνω για να "πιάνουν" τα τριγωνικά γυαλόχαρτα που ώς συνήθως εγώ αγοράζω αρκετά από τα γνωστά (ξέρετε ποιά) όταν είναι σε προσφορά.
Εδώ είναι η κατάσταση του μετά από το τρίψημο σε γρίλιες δύο μπαλκονόπορτων.

IMG_1369.jpg

IMG_1370.jpg

Το πάχος με το γυαλόχαρτο είναι πολύ μικρό και χωράει παντού.

IMG_1371.JPG

Το πόσο θα κρατήσει ....θα δείξει -bye-
Πάντως τα γυαλόχαρτα παλ´όλο που όλοι τα βγάζετε άχρηστα ...εμένα δεν μου χαλάνε εύκολα .... δεν ξέρω ίσως είναι και θέμα χεριού :flipout::flipout:

ωραιος
ποια μαρκα ειναι αυτα τα super γυαλοχαρτα, δεν τα ξερω δεν καταλαβα :flipout:
εγω εχω φτιαξει κατι αντιστοιχο με ισιο φαρδυ εξαρτημα

Κορόϊδο είμαι να πω ... να έχω λόξυγκα μετά :flipout::flipout:
Υπάρχει καλή ποιότητα βέλκρο ??? αυτό το πήρα απο μαγαζί που πουλάει κουμπιά και δεν δείχνει τόσο ανθεκτικό.

Ναι υπαρχει καλη ποιοτητα velcro ... αγορασε ενα τριβειο dewalt βγαλε το velcro και μετα χαρισε το μηχανημα :flipout:
χωρις πλακα μηπως κανενας τεντας ή ταπετσερης εχει κατι καλο

Ετσι μπραβο με τις πατεντες, δεν υπαρχει πιο ωραιο πραμα στα μαστορεματα!

Ταινια velcro σιγουρα χρειαζεται heavy duty και οχι τις απλες.
Μπορεις να βρεις και στο Leroy σε οτι διασταση θες.

Το έχεις δει αυτό Μιχάλη ?? είναι καλό ??? αν είναι να παραγγείλω. Έχει διαφορά από αυτές τις ταινίες που βγάζει το Lidl γιατί στην αρχή έβαλα τέτοιες αυτοκόλλητες και έφυγαν αμέσως.

Εμείς είμαστε η τελευταία γενιά της πατέντας ... τόσα χρόνια με πατέντες δουλεύαμε στα δύσκολα ...σήμερα υπάρχει ή Κίνα που δίνει εύκολη λύση σε όλα -bye-

Nαι το εχω δοκιμασει και ειναι καλο, να το παραγγειλεις.

Να σου πω την μαυρη αληθεια, οποτε βρισκω την ευκολη λυση στην κινα η αλλου τις παραταω τις σκεψεις και τις πατεντες!
Παντα ομως υπαρχει κατι που δεν μπορεις να το βρεις ετοιμο :))

Ερώτηση παίδες..

Σκεφτόμουν κάποια στιγμή να προχωρήσω σε αγορά ηλεκτρικού πιστολιού βαφης. Κυρίως για ξύλα προκειμένου να φτάσω σε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα και πιο κοντά σε λάκα.
Ξέρω ότι θα μου προτείνετε αέρος, αλλά Απ’οτι είδα ξεφεύγει πολύ το κόστος.
Είδα κάποια πιστόλια στο Skroutz και κάποια από αυτά τα έψαξα περισσότερο με αξιολογήσεις κλπ.
Έχετε να μου προτείνετε κάτι από προσωπική εμπειρία; Επειδή δεν έχω καμία επαφή με κάτι ανάλογο (όπως και στα υπόλοιπα με τα οποία έχω ασχοληθεί, είμαι αυτοδίδακτος και youtuμποδιδακτος) θα ήθελα να μου πείτε τι θα πρέπει να προσέξω. Δοχεία; Χωρητικότητα; Watts; Ανταλλακτικά; Αξιοπιστία μάρκας;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εφτιαξα την μυτη του αγαπημενου μου στυλο που ειχε σπασει και ειχε χαθει ενα κομματι πλαστικου μπροστα.

Η αληθεια ειναι οτι αναρτω αυτο το ποστ για να τονισω αλλη μια φορα την χρησιμοτητα του εποξικου στοκου δυο συστατικων, που πέρα απο το να κολλά αντικειμενα μπορει να αναδημιουργει (σπασμενα) πραγματα, οπως και οτι ακριβως μπορει να κανει η πλαστελινη.

42359298921_a5c373d05b_c.jpg

Ο συγκεκριμενος στοκος ειναι ο milliput και η μιξη των δυο υλικων γινεται και με γυμνο χερι, αν δεν υπαρχει καποια ευαισθησια. Πλαθεται σαν την πλαστελινη μεχρι τα δυο υλικα να αποκτησουν ενιαιο χρωμα και οταν στεγνωσει σε καποιες ωρες μπορει να τριφτει και να βαφτει.
Οι χρησεις του εποξικου στοκου ειναι απεριοριστες.

Στην φωτο χρησιμοποιησα ενα φτηνο κινεζικο μαρκαδορακι του ενος ευρω σε μεταλλικο χρωμα που ταιριαζε στο στυλο βιδα.

Είχα φτιάξει πρίν μερικά χρόνια σέ ένα φίλο πού έχει μιά μικρή λιμνούλα ένα απλό συντριβάνι μέ βυθιζόμενη αντλία,η οποία καί χάλασε καί τήν αντικατέστησα,φάσκιωσα καί δυό στρώσεις σίτα γιά τά κουνούπια στό κάτω μέρος τής αντλίας γιά φίλτρο.Εδεσα σέ ψηλή κατακόρυφη μόνιμη θέση τό φλοτέρ γιά νά μένει πάντα ανοιχτό τό κύκλωμα.
Τό σχέδιο έχει ώς εξής,σωλήνα ποτίσματος 1 ίντζα στήν έξοδο τής αντλίας πού πάει σέ ένα τάφ,καί εκεί μέ συστολές βγάζω δυό σωλήνες μισής ίντζας.
Είχα πάρει μιά μεταλλική βάση καί έβαλα επάνω ένα μικρό πυθάρι,στήν τρύπα τού πυθαριού από κάτω είχα περάσει τήν σωλήνα μισής ίντζας καί τήν είχα βάλει μέσα 10 cm,καί γύρω γύρω στό διάκενο έβαλα σιλικόνη,έτσι η τεχνική είναι γεμίζει τό πυθάρι μέ νερό καί συμμετρικά πέφτει στήν λιμνούλα από τήν κορυφή του.
Η άλλη έξοδος είχα πάρει μιά γούρνα πού τήν στερέωσα λίγο ψηλά καί έτσι γεμίζει η γούρνα νερό καί πέφτει στήν λιμνούλα

Ακολουθουν μερικές φωτογραφίες καί ένα βίντεο.
Αφιερωμένο τό βίντεο τού φένγ σούι σέ όσους δουλεύουν σέ εσωτερικούς χώρους,γραφεία-καταστήματα κ.τ.λ,γιά νά πάρουν θετική ενέργεια.-bye-

moter110.jpg

moter112.jpg

moter111.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=xd8v9CSUISo&feature=youtu.be

Last edited:
Ωραιοτατο!!!
Μπραβο Δημητρη!
Στο πατρικο μου στον κήπο που εχουμε χωρο εφτιαξα και εγω 2.
Ενα μικρο και ενα μεγαλο με 3 επιπεδα πτωσης του νερου!
Ειναι πραγματικη χαλαρωση να τα βλεπεις και να τα ακους!

Ωραιο Δημητρη, παντα μου αρεσαν αυτες οι λιμνουλες με συντριβανακια, καταραχτες και ρυακια αλλα δεν τολμησα ποτε να κανω καποιο λογω των κουνουπιων...

Οσο για τη βιδα του Μιχαλη! Εγω κοιταγα το μαρκαδωρο και λεω τι στο καλο εφτιαξε...