DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Οταν κυκλοφορησει και η νεα κορδελα της Proxxon με πλατος 1.5μμ, θα κοβουμε κυκλους με διαμετρο 1 εκατοστο και λιγοτερο :))

Ωραίος ο Δημήτρης, και στην κατασκευή, και στο φωτορομάντζο !!

Σέ ευχαριστώ Νίκο.

Οταν κυκλοφορησει και η νεα κορδελα της Proxxon με πλατος 1.5μμ, θα κοβουμε κυκλους με διαμετρο 1 εκατοστο και λιγοτερο :))

:a0210:

Ωραια παρουσίαση και πατέντα. Άψογος ο μάστορας !

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραια παρουσίαση και πατέντα. Άψογος ο μάστορας !

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο ρε Δημητριε!

Σάς ευχαριστώ Κώστα καί Κυριάκο -bye-

Πιστεύω ότι όταν παρουσιάζουμε μιά κατασκευή καλό είναι να υπάρχουν περισσότερες από μιά φωτογραφία γιά να καταλαβαίνουν εύκολα οι συμφορουμίτες τό πώς τό φτιάχνουμε-λεπτομέρειες οπτικές κ.τ.λ,μιάς πού είμαστε τεχνικό φόρουμ,τό να βάζω μόνο μιά φωτογραφία μού θυμίζει βιτρίνα e-shop.

Last edited:
Εφτιαξα άλλο ένα Band saw circle cutting jig
Γιατί παρατήρησα ότι σέ χοντρά κομμάτια έκανε λίγο δόντι στό σημείο πού τελείωνε η κοπή,καί αυτό οφειλόταν σέ δικό μου λάθος τό οποίο ήταν τό εξής,όταν τό έσυρα στό τραπέζι τής πριονοκορδέλας έκανε τήν τομή μέχρι τήν μέση τού κοντρα πλακέ,καί λέω γιά να μήν μπαίνει η πριονολάμα τής κορδέλας μέσα-έξω δύσκολα δέν κάνω λίγο τήν τομή πιό φαρδυά καί έτσι πέρασα τήν τομή στό παγκοπρίονο καί τήν φάρδυνα λίγο,αυτό όμως είχε σάν αποτέλεσμα σέ χοντρά κομμάτια πού ζοριζότανε η πριονολάμα τής κορδέλας λόγο φαρδυάς τομής νά λυγίζει ελαφρός καί έτσι στά ζόρια να κάνει λίγο δόντι στό τελείωμα,καί έτσι έφτιαξα άλλο ένα μόνο μέ τήν τομή τής πριονοκορδέλας,και άνοιξα πιό πολλές τρύπες γιά τόν κεντραδόρο καί έτσι καί σέ χοντρά κομμάτια δέν κάνει δόντι,τό αναφέρω μήπως τό φτιάξει κάποιος συνάδελφος,νά μήν φαρδύνει τήν τομή πέραν τής λάμας τής πριονοκορδέλας.

circle22.jpg

circle21.jpg

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο Dim Diresta.

Κώστα ο Diresta δίνει ρέστα,εγώ θεωρώ τό εαυτό μου μαθητευόμενο στα ξυλουργικά,σέ ευχαριστώ πάντος.

Καί μιάς πού τό έφερε η κουβέντα ξέρεις άν υπάρχει τρόπος να σμικρύνω τήν τομή στό παλιό κόντρα πλακέ ? νά βάλω ξύλο τσόντα,κάτω η πάνω δέν πάει πάντος γιατί θα ενοχλεί κάτω τό τραπέζι,καί επάνω τόν κεντραδόρο,μόνο κανα φιλετάκι σκέφτηκα 1 mm ίσως καί λιγότερο καί μέ κόλλα να μειώσω τήν τομή στό μέσον,αλλα δέν ξέρω άν θα τό πετύχω.

Γιατί έγινε "μεγάλη" η τομή? Αν έγινε από το πλάτος της κορδέλας ή το παίξιμο της θα ξαναγίνει.
Αν έγινε από λάθος φτιάξε ένα καινούργιο λιγότερο θα βασανιστείς. Αν πάλι κάτι δεν έχω καταλάβει καλά βάλε φωτο με ένα βελάκι να το "πιάσω" καλύτερα.

Γιατί έγινε "μεγάλη" η τομή? Αν έγινε από το πλάτος της κορδέλας ή το παίξιμο της θα ξαναγίνει.
Αν έγινε από λάθος φτιάξε ένα καινούργιο λιγότερο θα βασανιστείς. Αν πάλι κάτι δεν έχω καταλάβει καλά βάλε φωτο με ένα βελάκι να το "πιάσω" καλύτερα.

Τήν τομή εγώ τήν έκανα στό παγκοπρίονο μεγάλη επίτηδες γιά να μπαινοβγαίνει ο λάμα τής πριονοκορδέλας ευκολα όταν βάζω-βγάζω τό jig.
Καινούργιο έφτιαξα σήμερα είναι στήν πρώτη φωτό αριστερά,λέω τό παλιό επάνω δεξιά φωτογραφία άν σουλουπώνεται να μικρύνει η τομή.

Για μπλέξιμο το βλέπω. Φτιάξε ένα καινούργιο καλύτερα για μένα.

Εμ αυτό έκανα σήμερα έφτιαξα καινούργιο αριστερά.(μπά σε καλό μας,μαζί μιλάμε καί χώρια καταλαβαινόμαστε σήμερα,δέν συντονιζόμαστε καθόλου) :flipout::ernaehrung004:

circle22.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κώστα ο Diresta δίνει ρέστα,εγώ θεωρώ τό εαυτό μου μαθητευόμενο στα ξυλουργικά,σέ ευχαριστώ πάντος.

Καί μιάς πού τό έφερε η κουβέντα ξέρεις άν υπάρχει τρόπος να σμικρύνω τήν τομή στό παλιό κόντρα πλακέ ? νά βάλω ξύλο τσόντα,κάτω η πάνω δέν πάει πάντος γιατί θα ενοχλεί κάτω τό τραπέζι,καί επάνω τόν κεντραδόρο,μόνο κανα φιλετάκι σκέφτηκα 1 mm ίσως καί λιγότερο καί μέ κόλλα να μειώσω τήν τομή στό μέσον,αλλα δέν ξέρω άν θα τό πετύχω.

Γειά σου ρε Μήτσο μάστορα...
Λές να φτιάξω κι εγώ ένα πιο μεγάλο για τη Metabo;

Κλείσε τη σχισμή με εποξικό στόκο και φτιάξε καινούρια.

Μωρέ να χαλάσει το στόκο κ γυαλοχαρτα για το τρίψιμο.
Σιγά το κόστος του ξύλου. Ένα (ακόμη) καινούργιο θα φτιάξει να ησυχάσει.

Δημήτριε ....πέταξε το πρώτο να ησυχάσεις :flipout::flipout:-bye-

Νικόλα θα το κάνω σκουλαρίκια,σάν αυτά πού φτιάχνει ο Κώστας (φοριέται καί στό δεξί σάν κόσμημα) :flipout:-bye-

"Το τρολάρειν εστί φιλοσοφείν".

Εγώ (& ας με πειράζετε :flipout:) προχωράω κανονικά σε ......μαζική παραγωγή λόγω πολλών "παραγγελιών".

Άλλα 3 ζευγάρια σκουλαρίκια ετοιμάστηκαν χθες το απόγευμα.