DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Mήπως είχατε δεί οι παλαιοί τό έργο " Ο κόκκινος κουρσάρος" μέ τόν Μπαρτ Λάνκαστερ καί τόν Νικ Κράβατ (μουγγός) ,τέτοια όμορφα σκουλαρίκια φόραγαν :flipout:
Πέρα από τό πείραγμα Κώστα καλοφόρετα να είναι στίς παραλήπτριες.

Εφτιαξα νέο καλύτερο βίντεο γιά τό Band saw circle cutting jig

https://www.youtube.com/watch?v=t62aPhG8R5g&feature=youtu.be

Last edited:
Συναδελφοι ας κανουμε μια προσπαθεια να περιορισουμε το 'chat' στο χωρο του καφενειου και οχι στα κυριως νηματα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εφτιαξα νέο καλύτερο βίντεο γιά τό Band saw circle cutting jig

ιδεα μου ειναι; γιατι στο κατω μερος του στρογγυλου εχει κατι ξεφτια. εχεις τσεκαρει την καθετοτητα της κοπης;

Η κατω πλευρα του υλικου που κοβεται δεν βγαινει ποτε καθαρη σαν την πανω, ειτε καθετα κοβεις με την πριονοκορδελα ειτε υπο γωνια.
Δεν νομιζω δηλαδη να παιζει ρολο η καθετοτητα.

Eτσι ακριβώς όπως τά λέει ο Μιχάλης,η καθετότητα ελέγχεται κατά διαστήματα νά είναι στίς 90 μοίρες.

Η καθετότητα δεν έχει καμία σχέση.
Πιο πολυ έχει να κάνει με το είδος της κορδέλας, πόσο πυκνή οδόντωση έχει και αν είναι τσαπραζωμένη.

Η καθετότητα δεν έχει καμία σχέση.
Πιο πολυ έχει να κάνει με το είδος της κορδέλας, πόσο πυκνή οδόντωση έχει και αν είναι τσαπραζωμένη.

+1

Καθώς & η χειροκίνητη ταχύτητα περιστροφής του κομματιού κατά την κοπή & το είδος - φύση του ξύλου.
Η σημμύδα πάντα έχει "ξεφλουδιστικές" τάσεις !

Ημέρα χαράς η χθεσινή, μιας και παντρεύτηκε η αδερφούλα μου. Φυσικά κάτι έπρεπε να κατασκευάσω! :) Ένα πολύχρωμο κουτάκι λοιπόν με την ημ/νία και τα ονόματα του ζεύγους. Εγώ ανέλαβα το κατασκευαστικό και ηλεκτρολογικό κομμάτι και ο καλός φίλος και μέλος του φόρουμ μας pkoukian με το homemade cnc του ανέλαβε να δώσει ζωή στην ιδέα μου, τροποποιώντας κιόλας τη γραμματοσειρά για να μπορέσει να κάνει τις κοπές το cnc!

Στο φαλτσοπρίονο metabo κόπηκε κ/π οκουμέ 18άρι

01.jpg

Με το μικρό makita trimmer έγιναν οι εγκοπές για φώλιασμα κ/π 4 και 6 χιλιοστών, περισσεύματα από την παλιότερη κατασκευή κουκλοθέατρου

02.jpg

Κολλήθηκε ο σκελετός με τη χρήση γωνιακών σφιγκτήρων wolfcraft, αλλά και των νεοαποκτηθέντων σκανδάλης

03.jpg

Βάφτηκε με λευκό κρεμ βερνίκι baufix και περάστηκαν τα ηλεκτρολογικά

04.jpg

Για να ομορφύνει λιγάκι η κατασκευή και να σπάσει η μονοχρωμία μπήκαν μεταλλικές γωνίες που είχα από banggood. Στην μικρή καρδούλα αριστερά, διακρίνεται ο δέκτης υπερύθρων για την ταινία LED

05.jpg

Και μια κοντινή λεπτομέρεια

06.jpg

Αναμμένο σε μερικά στατικά χρώματα

07.jpg

08.jpg

09.jpg

Και ένα βιντεάκι σε δράση σε ένα από τα πολλά modes φωτισμού
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μια ερώτηση έχω βέβαια. Το πίσω καπάκι το έκλεισα προσωρινά με θερμόκολλα, η οποία βέβαια από τα ρεσό του τραπεζιού άνοιξε σε μια γωνία. Θέλω να βάλω κουμπώματα, σαν εκείνα που έχουν μερικά καδράκια από πίσω για να συγκρατούν την πλάτη της φωτογραφίας. Που μπορώ να βρω; Banggood που συνήθως έχει τέτοια πράγματα δεν βρήκα. Δεν ξέρω και πως λέγονται.

Γιάννη
Να ζήσουν τα παιδιά. Βίον ανθόσπαρτο κ καλούς απογόνους.

Όμορφη η κατασκευή σου (σας).

Κουμπώματα θα βρεις κ στην Ελλάδα στα καταστήματα με είδη Χόμπυ.
Κάποτε που μου έλειπαν 2 είχα φτιάξει με το λαμαρινοψαλιδο από κουτί κονσέρβας!

Ωραίο το τραγούδι στο βίντεο με πολύ νόημα!

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να σας ζήσουν, καλοστέριωτοι. Άψογη η κατασκευή σου !

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Γιάννη καταρχάς πρώτα θά δώσω τίς ευχές μου στά παιδιά νά ζήσουν,να ευτυχήσουν,καί καλούς απογόνους,καί μετά σέ εσένα γιά τήν τόσο ωραία καί πρωτότυπη κατασκευή. :SFGSFGSF:

Να σας ζήσουν, καλοστέριωτοι. Άψογη η κατασκευή σου !

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραιο το φωτεινο κουτι! Να σας ζησουν!

Mπραβο Γιαννη πολυ ομορφο και ιδιαιτερο δωρο εφτιαξες! Να σας ζησουν παντα ευτυχισμενοι!!

Γιάννη καταρχάς πρώτα θά δώσω τίς ευχές μου στά παιδιά νά ζήσουν,να ευτυχήσουν,καί καλούς απογόνους,καί μετά σέ εσένα γιά τήν τόσο ωραία καί πρωτότυπη κατασκευή. :SFGSFGSF:

Να σου ζήσουν Γιάννη πάντα ευτυχισμένοι πολύ ωραίο το δώρο σου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Η αλήθεια είναι ότι τράβηξε τα βλέμματα και μάλιστα η αδερφή μου που δεν το ήξερε, νόμισε ότι το βάζουν από το κέντρο!