DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τελικά τό παλιό jig μέ τήν φαρδυά τομή δέν πήγε άκλαυτο,άν καί ο Μιχάλης (Χιώτης) μού δάνεισε wood filler τόν οποίο καί ευχαριστώ,προτίμησα να τήν κλείσω μέ τήν κλασική μέθοδο ξυλόκολλα μαζί μέ πριονίδι,τό αποτέλεσμα στήν δοκιμή άριστο.
Εκανα μιά άλλη δοκιμή σέ σέ ένα ρετάλι,έβαλα wood filler σέ μιά οπή από τρυπάνι καί τό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο-πιό γερό από ξυλόστοκο.

pr111.jpg

pr211.jpg

pr311.jpg

pr411.jpg

Τσαμπα βρε σου δανεισα το wood filler να δοκιμασεις?? :)))

Μήν στεναχωριέσαι,έκανα τίς δοκιμές μου σέ ρετάλια γιά τήν επόμενη φορά,ήθελα νά δώ τήν δύναμη σύσφιξης.

Δουλεια δεν ειχε ο διαβολος...:))

Τα παλια χειμωνιατικα μποτακια παιρνουν νεα ζωη πλεον σαν μοδατα, καλοκαιρινα μποτακια εργασιας και φοριουνται ανετα με τις καλτσες εργασιας του Lidl.

Ειναι το δευτερο ζευγαρι που μεταμορφωνω τα τελευταια χρονια. Το πρωτο χαριστηκε αφου σκορπισε απειρα δακρυα χαρας και γελωτος στην παρεα!!!

Αυτη την φορα η διαδικασια ηταν θεμα δευτερολεπτων με το μαγικο μινι τροχακι. Το πρωτο ζευγαρι το ειχα κοψει αργα με Dremel. To πετσι ειναι σκληρο.

42544477894_a427a652e5_c.jpg

Θελει πλεον λιγο φινιρισμα και θα ειναι ετοιμο το υποδημα για να τραβηξει πανω του ολα τα βλεμματα, καθως απαρατηρητο δεν περναει!

28393763407_a72822ed37_c.jpg

Μοναδικο στυλ, για σπεσιαλ εμφανισεις που θες να εντυπωσιασεις, και παρομοιο του δεν υπαρχει πουθενα:))

Aν πας χαλαρη βολτα η/και για καφεδακι ναι.
Για το εργαστηριο ομως συνισταται καλτσα εργασιας με ενισχυμενη μυτη.

Δουλεια δεν ειχε ο διαβολος...:))

Τα παλια χειμωνιατικα μποτακια παιρνουν νεα ζωη πλεον σαν μοδατα, καλοκαιρινα μποτακια εργασιας και φοριουνται ανετα με τις καλτσες εργασιας του Lidl.

Ειναι το δευτερο ζευγαρι που μεταμορφωνω τα τελευταια χρονια. Το πρωτο χαριστηκε αφου σκορπισε απειρα δακρυα χαρας και γελωτος στην παρεα!!!

Αυτη την φορα η διαδικασια ηταν θεμα δευτερολεπτων με το μαγικο μινι τροχακι. Το πρωτο ζευγαρι το ειχα κοψει αργα με Dremel. To πετσι ειναι σκληρο.

Θελει πλεον λιγο φινιρισμα και θα ειναι ετοιμο το υποδημα για να τραβηξει πανω του ολα τα βλεμματα, καθως απαρατηρητο δεν περναει!

[/IMG]

Μοναδικο στυλ, για σπεσιαλ εμφανισεις που θες να εντυπωσιασεις, και παρομοιο του δεν υπαρχει πουθενα:))

Mιχάλη όντως άπειρος καλοκαιρινός γέλωτας :flipout:,δέν τά λυπήθηκες τά έρημα όταν τά έκανες gabrio ?

Μιχαλη εχει μια βασικη παραλειψη η κατασκευη, χωρις την οποια δεν θα εχει ποτε τα επιπεδα προσφυσης που θα ειχε οταν αυξανονται τα πλευρικα g στα σλαλομ μεταξυ παγκου, καρεκλων και φραπεδιερας, επρεπε να προβλεψεις να μεινει μια λωριδα δερματος απο την πανω πλευρα, η οποια θα ραφτει λιγο πιο πισω απο τη μυτη του παπουτσιου στη σολα, προκειμενου να περναει αναμεσα στα δυο πρωτα δαχτυλα. Ετσι θα ειχες το πρωτο αρβυλο-διχαλο, συμβατο μονο με τις αντιστοιχες γνησιες ιαπωνικες καλτσες (αυτες που φορανε και οι ninja). Αλλα επιπεδα προσφυσης. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδες ευχαριστω για τα ευστοχα σχολια και τις παρατηρησεις σας:)

Νικο η ιδεα να στειλω την φωτογραφια σε γερμανικο εργοστασιο υποδηματοποιιας με χαροποιει αφανταστα, ιδιως για δω την απαντηση που θα λαβω :flipout:

Δημητρη δεν τα λυπηθηκα διοτι αφ'ενος ο πειραματισμος και η ερευνα ειναι πανω απ'ολα και αφετερου ο γελωτας στην ζωη μας ειναι ανεκτιμητος. Ηδη περιμενω παρεα και τα φοραω...

Κωστα, i respect your way of thinking, creative and out of the ordinary:)
Παρεμπιπτοντως το δεσιμο με τα κορδονια αποτρεπει καθε γλυστριμα ακομα και με μεταξενιες καλτσες.

Τώρα πού τό βλέπω Μιχάλη δέν θά ήταν κακό καί ένα κόψιμο στήν σουετίνα σάν παραθυράκι στό πίσω κάτω μέρος,νά μοιάζει ασορτί καί σάν πέδιλο,μέ τήν φτέρνα στήν απέξω νά αερίζεται. :grinning-smiley-043

Δυστυχως με μεγαλη μου θλιψη ανακοινωνω οτι ΔΕΝ ειμαι πρωτοπορος καθως μποτακια με τα δακτυλα εξω υπαρχουν ηδη στην αγορα. Μου εστειλαν και το λινκ.

3e5ad8af4e8fe301ecf2a55370dc49a8.jpg

Παμε για αλλες καινοτομες πατεντες :))

Δυστυχως με μεγαλη μου θλιψη ανακοινωνω οτι ΔΕΝ ειμαι πρωτοπορος καθως μποτακια με τα δακτυλα εξω υπαρχουν ηδη στην αγορα. Μου εστειλαν και το λινκ.

Μιχάλη κάνε αυτό πού σού είπα παραπάνω νά παίρνει αέρα η φτέρνα,αυτό δέν υπάρχει καί θά είναι πατέντα. :firstprize:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

3e5ad8af4e8fe301ecf2a55370dc49a8.jpg

Σοβαρα ρε Μιχαλη κυκλοφοραει τετοιο πραγμα?
Νομιζα πλακα κανετε...:ADFAD2:

Με τόσα εργαλεία που έχουμε θα ήταν καλύτερα ένα ξύλινο.
Αυτό νομίζω το έχουμε βγάλει σε όλες τις εκδόσεις του πλέον.