DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι εννοείς;
Πριν αυτή την βάση την έπιανα με νταβίδια στον πάγκο κα σε ένα ζόρισμα σίγουρα θα μετατοπιζόταν.
Ετσι όπως είναι τώρα, έγινε ακουνητη...
Γι αυτό λέω με ασφάλεια...

Δεν αμφιβάλω, αν εννοείς οτι είναι καλύτερα τώρα σίγουρα οι δεκάρες βίδες είναι πολύ πιο σταθερές και ασφαλείς απ’ τα νταβίδια.
Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για τη σταθερότητα ολόκληρου του πάγκου. Έχω τα συγκεκριμένα καβαλέτα της Stanley και είμαι σίγουρος οτι δεν μπορείς να στήσεις πάνω σ’αυτά ένα στιβαρό πάγκο σαν αυτό που απαιτεί μια μεγάλη μέγγενη.

Ετσι...τι θα κανεις θα παλευεις...;!!!
Παιδια η μεγγενη που εχει ο Διαμαντης ειναι μικρη...δεν εχει τοσο βαρος να δημιουργησει προβλημα....το λεω με την λογικη οτι δεν μπορει να δημιουργησει στον παγκο...
https://www.stanleycenter.gr/maxsteel-meggeni-gia-elafries-ergasies-100mm-stanley-1-83-065

Καλημερα σας. Είπα να ξεκινήσω να βάφω τα δολώματα ψαρεματος με αερογραφο και έφτιαξα ένα κομπρεσέρ με ένα παλιο μοτερ ψυγείου.

https://youtu.be/IqPQY3LesOQ

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Μάνο, το είδα και στο άλλο forum με τα σκάφη.

Το Project που είδατε προ ημερών, προχωρά προς το τέλος του. Το μαχαίρι είναι έτοιμο

Κύριοι, για το επόμενο μαχαίρι, αναζητώ λίμα (όχι κινέζικη) στο πάχος του εικονιζόμενου παραπάνω μαχαιριού (5mm) αλλά με μεγαλύτερο πλάτος ώστε να υπάρχει το περιθώριο για κατασκευαστεί μαχαίρι με ποιό πλατιά λάμα και φυσικά αρκετά μεγαλύτερο. Οποιος έχει κάποια τέτοια πλατιά λίμα, την αγοράζω ή εαν έχετε δει σε κάποιο μαγαζί κάποια καινούρια, πείτε μου

Last edited by a moderator:
Τι λίμα τη θές για το σχέδιο που κάνουν οι γραμμές ή για τη σκληρότητα του μετάλου;
Γιατί αν δεν σένδιαφέρουν οι γραμμές υπάρχουν μέταλλα φαρδιά εξαιρετικά σκληρά που μπορείς να βρείς.
π.χ. ένα κομμάτι από σπασμένη λάμα κοπής μαρμάρων.

Πανέμορφο είναι, τι να λέμε.... Κώστα έχεις σκεφτεί να δουλέψεις πρώτη ύλη, δηλαδή πρωτογενή ατσάλια; Το έχεις, είσαι πολύ μερακλής. Βέβαια χρειάζεται εξοπλισμός, καμίνια αμόνια κτλ.. Αλλά όπως το βλέπω θα κάνεις παπάδες.

Ευχαριστώ παιδια για τα σχόλια!

Καλά, το μαχαίρι Κώστα δεν υπάρχει! Θα φαω τον κόσμο να σου βρω λίμα για να τα ανταλλάξουμε! :)

Πανέμορφο πραγματικα , έτοιμο για το σκάφος (!) εκτός και αν ο προορισμός του είναι η κουζίνα σου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι λίμα τη θές για το σχέδιο που κάνουν οι γραμμές ή για τη σκληρότητα του μετάλου;
...
π.χ. ένα κομμάτι από σπασμένη λάμα κοπής μαρμάρων.

Ακριβώς αυτό. Η σκληρότητα είναι το 1ο ζητούμενο. Επίσης, οι γραμμές της λίμας είναι σημαντικές. Σταυρωτές ή μονές δίνουν πολύ καλό στοιχείο στην κατασκευή. Ιδανικά, μια λίμα πριονιού με τις γραμμώσεις 'ψαροκόκαλου' ή κεντρικής γραμμής-ακμής, θα έκαναν ένα μαχαίρι ακόμα ποιό εντυπωσιακό, πχ σε μαχαίρι-στιλέτο διπλής όψης!

Λάμα κοπής μαρμάρων ??? Τι'ν τούτο ?

Πολυ καλο το project Μανο και πολυ ωραιο το βιντεο, μπραβο :a0210:

Κωστα εχω μια πλατια ρασπα (οχι λιμα) που δεν χρειαζομαι και αν σου κανει, στην χαριζω :)
Mηκος 10", πλατος 1" και παχος 1/4".

Την ειχε ο πεθερος μου απο τα καραβια δεν γνωριζω προελευση.
Εχει μια μικρη σταμπα χτυπημενη στο χερουλι σαν το συμβολο της ραδιενεργειας και τους αριθμους 1-20, 0-65.

Μανο ωραιο το κομπρεσερ αερα αλλα εχω επιφυλαξεις για το δοχειο
τι δοχειο ειναι και ποσα bar αντεχει?

-----------

Κωστα το μαχαιρι τα σπαει :worshippy:
Την κοψη πως την διαμορφωσες, σε καθετη ταινια? ποσες μοιρες εχεις δωσει?
γιατι πρεπει να παρεις λιμα για να εχεις σκληροτητα? για μαχαιρι outdoor μπορεις να αγορασεις ετοιμη πλακα στη διασταση που θες, με σκληροτητα 65 13 και να της δωσεις το σχημα που θες

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο..εξαίρετη δουλειά...!!
Κι εγώ που ψάχνω αθόρυβο κομπρεσέρ...
Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις, τον κατάλληλο χώρο αλλά και τον χρόνο να φτιάξω κάτι αντίστοιχο...
Πιάνουν τα χέρια μου....είμαι όμως διαμερισματό...γατος