DIY ηχεια

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,014
Αθηνα
Υπαρχει ενα δικτυακο καταστημα το hifisound.de το οποιο στελνει σε κιτ ηχεια. Υπαρχει καποιος που εχει παρει κατι απο εκει να με πληροφορησει τι στελνει, και τι προκυπτει απο τα κιτ αυτα σαν ποιοτητα ηχειου?

Ορισμένα από αυτά τα ηχεία είναι αρκετά γνωστά σχέδια.
Κάποια είναι προτεινόμενα enclosures/συνδυασμοί και από τους ίδιους κατασκευαστές.
Γενικά υπάρχει πληθώρα ηχείων, για κάθε γούστα.

Σαν πακέτο ανάλογα με την επιλογή σου θα δεις τι περιέχετε, συνήθως οι μονάδες, υλικά για το crossover και ανά περίπτωση ηχοαπορροφητικά, σχέδια κ.ο.κ.

Τι ηχείο ψάχνεις Σταύρο?

Ειδα στο εν λογω site πολλα ενδιαφεροντα ηχεια σε πολυ καλες τιμες. Εκεινο που δεν ξερω ειναι ποσο ευκολη ειναι η σωστη συναρμογη και αν το τελικο αποτελεσμα αξιζει τον κοπο. Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι για κανενα full range που φανταζομαι οτι ειναι πιο ευκολο στην κατασκευη για να ταιριαξει με εναν μικρο λαμπατο 2Χ10 watt. Για παραδειγμα

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...7.78265910/E.J.JORDAN-THE-WALL---SPEAKER-KIT/

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...242ffb9.78426220/E.J.JORDAN-HORN-SPEAKER-KIT/

Σημειοτεον οτι δεν εχω ιδεα απο diy και δεν ξερω ποσο δυσκολο θα ειναι.

Last edited:
Από εκεί αγόρασα τον Απρίλιο του 06 τα Klipsch μου, αλλά από τα κιτ τους δεν ξέρω. Είναι πάντως αξιόπιστοι και συνεννοήσιμοι. Τιμές πολύ καλές, παλιά στις αγορές πάνω από 1000 ευρώ είχαν δωρεάν τα μεταφορικά. Εμένα μου ήρθε παλέτα 100 κιλά μέσα σε λίγες ημέρες, στην πόρτα μου.

Σταύρο, για το Jordan… η φήμη τους είναι πολύ καλή, και σχετικά σχέδια υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Η συναρμογή έχει πάντα μεγάλη σημασία. Είναι πάντα δύσκολη δουλειά…. Όσο κόπο δώσεις τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Όσο καλύτερα εργαλεία έχεις… ‛ο μάστορας φαίνεται από τα εργαλεία του’. Όσο καλύτερο θές το φινίρισμα… και πάει λέγοντας.

Γενικά πάντως, εάν έχεις όρεξη, μια πρώτη καμπίνα βγαίνει σχετικά εύκολα.
Το να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα, μπορεί να είναι και έργο ζωής για κάποιους.

(Υ.Γ. τα δέκα βατ δεν πρέπει να είναι αρκετά για το συγκεκριμένο).

bro , αποφάσισε τι μέγεθος ηχείου θέλεις,εάν θα έχει οπή, εάν θα είναι τύπου κόρνας ή ότι άλλο

μετά βάσει αυτών θα διαλέξεις ένα ωραίο μεγαφωνάκι

και τέλος ένα ωραίο σχεδιάκι

θα σου κοστίσει λιγότερο και θα το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις´

ρίξε και μια ματιά στα fostex, εκτός εάν θέλεις να πας σε πιο ακριβές Fr μονάδες οπότε το συζητάμε

bro , αποφάσισε τι μέγεθος ηχείου θέλεις,εάν θα έχει οπή, εάν θα είναι τύπου κόρνας ή ότι άλλο

μετά βάσει αυτών θα διαλέξεις ένα ωραίο μεγαφωνάκι

και τέλος ένα ωραίο σχεδιάκι

θα σου κοστίσει λιγότερο και θα το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις´

ρίξε και μια ματιά στα fostex, εκτός εάν θέλεις να πας σε πιο ακριβές Fr μονάδες οπότε το συζητάμε

Βρες σχεδια, υλικα κλπ για να φτιαξουμε κατι σαν κιαυτο

banner_affascinate1.jpg

Σαν κιαυτο ετσι γιατι το συγκεκριμενο εχει 37000 ευρω. Αν βρεις απο που θα παρουμε τα σχετικα θα παραγγειλω ολα τα σχετικα για δυο ζευγη θα σου κανω δωρο το ενα ζευγαρι (και μιλαμε για φινιρισμα σε ειδικο ετσι..)

Μαζεψε υλικα τιμες οτι χρειαζεται θα βρεθουμε να κανονισουμε την παραγγελια. Αν ειναι 2000 μεσα...προχωραμε.

Σταυρό σε βλέπω δυνατό…
Όσο για τα πρώτα 2000 ευρώ… να τα κάνουμε 2009 εν όψη πρωτοχρονιάς?

Βρες σχεδια, υλικα κλπ για να φτιαξουμε κατι σαν κιαυτο

banner_affascinate1.jpg

Σαν κιαυτο ετσι γιατι το συγκεκριμενο εχει 37000 ευρω. Αν βρεις απο που θα παρουμε τα σχετικα θα παραγγειλω ολα τα σχετικα για δυο ζευγη θα σου κανω δωρο το ενα ζευγαρι (και μιλαμε για φινιρισμα σε ειδικο ετσι..)

Ενα σετακι και για μενα, παρακαλω.

Σε κρεμ χρωμα αν ειναι δυνατον, για να κομποζαρει με τα σεμεδακια της γυναικας μου:grinning-smiley-043