Diy καλωδια ηχειων & interconnect

Καποιοι υποστηριζουν οτι ενω η Kimber εχει πολυ καλο υλικο
στα καλωδια της η πλεξη ειναι αυτη που χαλαει τη συνταγη
και το τελικο αποτελεσμα σε ακουστικες επιδοσεις ειναι μετριο

Μπορει και να εχουν δικιο...!

Η συχνοτητα/πυκνοτητα του πλεξιματος παιζει κυριο λογο στο αποτελεσμα,κατα τον ιδιο τροπο και λογο που το τυλιγμα επηρεαζει το αποτελεσμα.Ειναι δε το τελικο αποτελεσμα ελεγχομενο καθως καθοριζεται απο την τελικη επιλογη "συνταγης" του LCR οπως σε ολα τα καλωδια.Ο πειραματισμος θα ανταμειψει -bye-

Ξεθάβω αυτό το νήμα για μια γρήγορη ερώτηση. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ καλώδια του "κιλού" σε ένα συστηματάκι με tripath ta2021/NAD801mm. Αν δεν κάνω καλωδίωση με πολλα UTP όπως έχετε κάνει οι περισσότεροι, αλλά χρησιμοποιήσω από ένα FTP CAT6 23 AWG με μοιρασμένα τα ζεύγη στα 2, ανά ηχείο, θα αξίζει τον κόπο η αλλαγή;;

Last edited:
Μιχαλη μιας και το utp υπαρχει με το κιλο και ειναι και ευκολη η κατασκευη θα σου ελεγα δοκιμασε το ετσι κι αλλιως.

Κι αν σου αρεσει το κρατας, αν οχι το κοβεις και φτιαχνεις δυο ωραιοτατα καλωδια ethernet.

ρε παιδες πια η διαφορα utp ftp
και πια η διαφορα cat5-cat6
και για ηχοσυστημα 60w ανα καναλι - στα 2μετρα καλωδιο ανα καναλι,, ποιος τυπος ειναι προτημοτερος ???

Last edited:
Το ftpειμαι θωρακισμένο. Όσον αφορά στις κατηγορίες 5,5e,6 κλπ, η διαφορά είναι στην ταχύτητα διαμεταγωγής data. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει διάφορα για τη χρήση που θέλουμε. Περισσότερο ρόλο θα παίξει η τιμή του AWG που όσο μικρότερη είναι αντιστοιχει τελικά σε περισσότερη ποσότητα χαλκού.

Να σημειώσω ότι το FTP έτυχε να το έχω λόγω δουλειάς, δεν το πήρα επειδή διαθέτει θωράκιση.

στα 60w ανα καναλι στα 3Ω 2μετρα (το πολυ) καλωδιο ανα καναλι
ποσα καλωδια cat6 ανα ηχειο πρεπει να βαλω ????
τα 60w ανα καναλι ειναι ονομαστικα αφου ολο το συστημα εχει καταναλωση 50w οποτε κανα 10-15w πραγματικα ανα καναλι υπολογιζω

Re: Απάντηση: Diy καλωδια ηχειων & interconnect

Κάποια πρόταση ;;;

Η αληθεια ειναι οτι πραγματικα δεν μπορει να απαντησει κανεις... δεν ειναι δα οτι θα καουν και τα καλωδια.

Μιας και το utp ειναι φτηνο και αν εχεις την απαιτουμενη ορεξη, εγω θα ελεγα το εξης.

Δοκιμασε με 1 καλωδιο στην αρχη, σου αρεσει; Μια χαρα.

Αν οχι δοκιμασε με δυο και μετα με τρια το πολυ, τα τρια δε καλο ειναι να τα "πλεξεις".

Επισης ειναι ευκολο να δοκιμασεις και τους τρεις συνδιασμους και να βρεις τι σου καθεται καλυτερα στο αυτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Diy καλωδια ηχειων & interconnect

στα 60w ανα καναλι στα 3Ω 2μετρα (το πολυ) καλωδιο ανα καναλι
ποσα καλωδια cat6 ανα ηχειο πρεπει να βαλω ????

Πόση ισχύ, σηκώνει το utp εξαρτάται από τη συνολική διατομή των καλωδίων. Να θυμάσαι ότι τα utp6 σηκώνουν λίγο περισσότερη ισχύ από τα utp5 επειδή έχουν λίγο παχύτερους αγωγούς (όπως σωστά έγραψε ο "Στέλιος Π" cat5 24-26 AWG και cat6 22-24 AWG).
Χοντρικά από ότι θυμάμαι, ένα καλώδιο utp5 για κανονικό μήκος κάτω των 3 μέτρων και για εμπέδηση εκεί στα 8 Ohm σηκώνει μέχρι και 30Wrms. Τώρα για χαμηλότερες εμπεδήσεις ή μεγαλύτερη ισχύ χρειάζεσαι μεγαλύτερο πάχος.
Κατά τη γνώμη μου, βάλε τουλάχιστον 3 αγωγούς σε πλέξη ή εφάρμοσε τη μέθοδο του TNT-audio με την υπέροχη πλέξη του TripleT (βγαίνει χοντρό το ξέρω) και θα είσαι ΟΚ.

δηλαδη 3 αγωγοι με τη μέθοδο του TNT ανα φαση (+ -) = 6 ανα ηχειο ετσι ????
ααααα και κατι αλλο τυχαια ειδα αυτο http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Speaker-cable-CASP-520-9m.aspx
σε συγκριση πιο απο τα δυο ειναι καλυτερο ??? το crystal μονό χωρις πλεξη
αλλα και με την αντιστοιχη τριπλη πλεξη TNT ανα φαση (+ -) το crystal τι θα γινοταν ???
δηλαδη ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη ??
sorry αλλα τωρα αρχιζω να ψαχνωμαι με τα καλωδια και δεν ξερω

Last edited: