DIY καλωδίων ηχείων

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

14 July 2006
257
Καλησπέρα, σκέφτομαι να ξεκινήσω την πρώτη μου προσπάθεια σε κάτι σχετικό με το ηχητικό μου σύστημα το οποίο btw αποτελείται απο:

Ηχεία ATC SCM11
Προ: VTL
Τελικό : digital NewClassD 2x200
Πηγή : Creek cd53

Το σύστημα αυτό το απολαμβάνω απο το 2006 χωρίς καμία απολύτως αλλαγή με καλώδια που όταν πήρα τα ηχεία απο τον εδώ αντιπρόσωπο του είπα βάλε μου και 6 μέτρα απο ότι πιο φτηνό έχεις. Και όντως πήρα με 2 ευρώ το μετρό αν θυμάμαι καλά ή κάπου εκεί.
Λέω λοιπόν τώρα μιας που βρήκα κάτι κουλούρες με χάλκινο πολυκλωνο καλώδιο που περίσεψαν απο την καλωδίωση του σπιτιού όταν φτιάχνονταν το 1986, να κάνω μια απόπειρα.
Καταρχάς το καλώδιο είναι αρκετά χοντρό, πάνω απο 3-4 χιλιοστά όταν πλέξεις και τους 7 κλωνους.

Έχω δει κάποια clips στο ΝΕΤ σχετικά αλλά θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Την λεγόμενη κάλτσα για την επένδυση που την βρίσκω και πόσο περίπου κοστίζει?
2. Το θερμόσυρικνωμενο που μπαίνει στο τελειωμό που το βρίσκω και αυτό?
3. Να βάλω μπανάνες ή διχάλα στο τελειωμα ?
4. αν μπουν μπανάνες πειράζει να είναι βιδωτες ? γιατί κολλητήρι δεν έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου ( παράξενο, γιατί ηλεκτροκολληση δουλεύω άψογα!....)
5. Τους 7 κλωνους απλά τους περιστρέφω μεταξύ τους στο τελειωμα ή,πρεπει και εδώ να βάλω κολλητήρι?

Αυτά για αρχή και ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποία βοήθεια/αποψη

Last edited:

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Κάλτσα για καλώδια θα βρείς είτε στον Αθανασιάδη στην πλατεία Κοραή στο κέντρο είτε στο ebay ώς Braided Sleeving, Θερμοσυστελόμενο θα βρείς σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού (ΣΕΗΛΕ, Κωσταντακάτος κλπ) συμπεριλαμβανομένου και του Αθανασιάδη. Τερμάτισε το καλώδιο κατα πώς σε βολεύει, καλύτερα το τερμάτισμε είτε μπανάνες είτε δίχαλο να το αφήσεις βιδωτό.

Ερώτηση, το καλώδιο είναι μονόκλωνο ή εύκαμπτο;

14 July 2006
257
Κάλτσα για καλώδια θα βρείς είτε στον Αθανασιάδη στην πλατεία Κοραή στο κέντρο είτε στο ebay ώς Braided Sleeving, Θερμοσυστελόμενο θα βρείς σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού (ΣΕΗΛΕ, Κωσταντακάτος κλπ) συμπεριλαμβανομένου και του Αθανασιάδη. Τερμάτισε το καλώδιο κατα πώς σε βολεύει, καλύτερα το τερμάτισμε είτε μπανάνες είτε δίχαλο να το αφήσεις βιδωτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση . Το καλώδιο είναι αρκετά σκληρό και δυσκαμπτο, αλλά δεν είναι ένας κλωνος αλλά επτά στο εσωτερικό του.

14 July 2006
257

τοσο δυσεύρετη είναι αυτή η καλτσα, δεν θελω να μπλεξω με ebay και για αυτό. Άλλωστε θα με εξυπηρετούσε να μπορούσα να εχω μαζι μου και ενα δειγμα του καλωδίου ώστε να είμαι σιγουρος οτι θα χωραεί ακριβώς και δεν θα πλεει μεσα του. Οπότε ενα μαγαζι στην Αθήνα θα βόλευε.

14 July 2006
257

Είναι σιγουρα αυτο το ονομα του μαγαζιου γιατι ψα´χνω στο νετ και δεν βρισκω τίποτα. μήπως εχεις ακριβή διεύθυνση ή τηλέφωνο? ευχαριστώ

ford focus

Senior Member
2 February 2009
655
Καλλιθέα
Απάντηση: Re: DIY καλωδίων ηχείων

Πέτρο μήπως έχεις κάνει λάθος και ήθελες να πείς για τον Ασημακόπουλο στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας;
Το λέω αυτό γιατί έψαξα και 'γώ σε διάφορα καταστήματα στην Αθήνα και ο μόνος που πουλάει ''κάλτσα'' καλωδίων με το μέτρο είναι ο συγκεκριμένος.

Φιλικά πάντα.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Πάρε την καλύτερη πιότητα επιχρυσωμένων που θα βρείς σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών*. Μην ξεχνας οτι πρόκειται για πείραμα... Αν σου βγεί "αποκάλυψη" τότε ψάχνεσαι και για ακροδέκτες "μάρκες" αν σου κάνει κέφι. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά, αρκεί τα έξοδα να είναι μαζεμένα..

*Υπάρχει και το Ράδιο Κατουμά δύο λεπτά δρόμμο με τα πόδια απο τον Ασημακόπουλο.

14 July 2006
257
Πάρε την καλύτερη πιότητα επιχρυσωμένων που θα βρείς σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών*. Μην ξεχνας οτι πρόκειται για πείραμα... Αν σου βγεί "αποκάλυψη" τότε ψάχνεσαι και για ακροδέκτες "μάρκες" αν σου κάνει κέφι. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά, αρκεί τα έξοδα να είναι μαζεμένα..

*Υπάρχει και το Ράδιο Κατουμά δύο λεπτά δρόμμο με τα πόδια απο τον Ασημακόπουλο.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε ευχαριστώ

14 July 2006
257
Re: Απάντηση: Re: DIY καλωδίων ηχείων

Πέτρο μήπως έχεις κάνει λάθος και ήθελες να πείς για τον Ασημακόπουλο στην πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας;
Το λέω αυτό γιατί έψαξα και 'γώ σε διάφορα καταστήματα στην Αθήνα και ο μόνος που πουλάει ''κάλτσα'' καλωδίων με το μέτρο είναι ο συγκεκριμένος.

Φιλικά πάντα.

Λοιπόν εμπειρία απο Ασημακόπουλο οχι καλή,
καταρχάς είναι φαρμακείο: 10 μέτρα κάλτσα 10mm + 2 μετρα θερμοσυστελόμενο, σύνολο 10 ευρώ.
Ποικιλία μηδενική
Εξυπηρέτηση τραγική, φίλε μόνο μαύρο και γκρί...αν θές.....(χωρίς υπερβολή)

Πουναι τα ωραία έγχρωμα paterns που βλέπουμε στο net..??

14 July 2006
257
Και δεν τους πάω καθόλου, ποιότητα τραγική. Είχα κάποτε βρει κάτι γερμανικά sites που είχαν μεγάλη ποικιλία, αλλα ψάχνω και δεν.....
Aμα τα βρω θα ενημερώσω.

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,283
Μην χασεις τον χρονο σου ψαχνοντας ,ΟΛΑ Κινεζικα ειναι ασχετα απο που τα αγοραζεις.Λιγες οι εξαιρεσεις (Ιαπωνια κλπ)και μιλαμε για πολυ ψηλοτερες τιμες και για ναμαι ειλικρινης ουτε γι αυτα ειμαι απολυτα βεβαιος που κατασκευαζονται.
Αυτα που μου στειλανε απο την Κινα παντως ειναι αψογα.

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Μην χασεις τον χρονο σου ψαχνοντας ,ΟΛΑ Κινεζικα ειναι ασχετα απο που τα αγοραζεις.Λιγες οι εξαιρεσεις (Ιαπωνια κλπ)και μιλαμε για πολυ ψηλοτερες τιμες και για ναμαι ειλικρινης ουτε γι αυτα ειμαι απολυτα βεβαιος που κατασκευαζονται.
Αυτα που μου στειλανε απο την Κινα παντως ειναι αψογα.

Σωστότατος

Κάλτσα είναι μη τρελλαθούμε κιόλας... Βρές ένα σχέδιο που σου αρέσει και τέλος...

Εγώ έχω στο watch list αυτό στο μπλεδάκι του http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=191076824820

Σε κάποια φάση θα φέρω μερικά μέτρα νά χω να παίζω...