Προσωπικά ως κουτί έχω το Fractal Design Node 304 που χωρά επίσημα 6 δίσκους και 2x2.5 στα πλάγια (λίγο στενά) αν θες να αξιοποιήσεις και εκείνο τον χώρο. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα ικανοποιητικό κουτί.
Ευχαριστω.
Το hardware το έχω βρει αλλά έχει κολλήσει στην Βαυαρία από τις 11/03 έχω διαβάσει και συνεχίζω να διαβάζω απλά αυτό το είδα σήμερα το πρωί και είπα να ρωτήσω.
Επί τη ευκαιρία έχω καταλήξει στα (DS3615xs 6.1 Jun's Mod V1.02b (MBR_Genesys).img) και (DSM_DS3615xs_15284.pat) με καλύπτουν για το παρακάτω hardware?
https://www.ebay.de/itm/Shuttle-PC-...=true&nordt=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
Προσωπικά ως κουτί έχω το Fractal Design Node 304 που χωρά επίσημα 6 δίσκους και 2x2.5 στα πλάγια (λίγο στενά) αν θες να αξιοποιήσεις και εκείνο τον χώρο. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα ικανοποιητικό κουτί.
το μικρότερο κουτί είναι + ,
απλά τσέκαρε αν το γεμίσεις με 8 δίσκους + Χ2 καλώδια για τον καθένα μήπως "γεμίσουν" το κουτί και δεν έχει επαρκή εξαερισμό
(η αυξημένη θερμοκρασία είναι εχθρός των δίσκων)
δεν ξέρω αν το cage των δίσκων έχει κάποια τακτοποίηση σε αυτό το θέμα πχ κοινά καλώδια τροφοδοσίας κλπ
από την άλλη εξαρτάται από τον χώρο σου και τι σου αρέσει
και τα δύο κουτιά είναι πολύ καλές επιλογές
αφού κατέληξες σε OMV, έχω την εντύπωση ότι το hardware θα κάνει, το OMV θεωρείται γενικά εύκολο,
ωστόσο εγώ αν έπαιζα σε αυτήν την κατηγορία θα κοιτούσα σε server grade HW
για παράδειγμα οπωσδήποτε ECC RAM
ή και και άλλα καλούδια χρήσιμα σε headless μηχανήματα πχ IPMI
δες αν θέλεις πχ supermicro ή server μητρικές άλλων εταιριών
και επίσης θα προτιμούσα intel cpu και ειδικά intel NICS
ξαναλέω ότι πιθανότατα με OMV δε θα έχεις πρόβλημα (θα το έψαχνα όμως στο ιντερνετ)
αλλά άμα αλλάξεις γνώμη και πας προς FREENAS ή άλλο,
ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα
(px to sophos xg που έχω στήσει σε mini pc λόγω linux kernel είναι ιδιαίτερα ιδιότροπο στην παρουσία intel NICS)
αλλά πάντα εξαρτάται από τις ανάγκες σου και τις προτιμήσεις σου,
που πιθανότατα διαφέρουν από τις δικές μου
πάντως φαίνεται πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ,
άμα θες ενημέρωνέ μας εδώ πως πάει
θα ξεκινήσω πειράματα.
Αυτά είναι τα δύο διαφορετικά builds που έχω καταλήξει για το νέο μου σέρβερ, σε λειτουργικό OMV. Οι διαφορές τους είναι:
1) Ο πρώτος είναι full tower με μητρική που παίρνει αρκετούς δίσκους χωρίς raid controller, αλλά όχι Hot swapable
2) O δεύτερος παίρνει μέχρι 8 δίσκους, hot swapable, σε μικρότερο κουτί.
Τί πιστεύεται;;
View attachment 169735 View attachment 169734
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.