Diy πηνια

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Σε συνεχεια της κουβεντας στην Πωλήσεις / ανταλλαγές εξαρτημάτων ...

Γιατι ειναι δυσκολη υποθεση η κατασκευη της καρακασας?
πρεπει να ναι οποσδηποτε τετραγωνισμενη?..
Αν οχι,πχ σωληνας pvc που χει διαφορες διαστασεις , δε κανει?.ευκολα κανεις και καπακια για να τα κλεισεις.. plexiglass+ποτηροτρυπανο....
8ε το κιλο μια χαρα ειναι..

Last edited:
εννοούσα οτι βρισκεις πιο ευκολα τετραγωνες μ/χ
στρογγυλα καρουλια δεν μου πουλαγαν:flipout::flipout:

Για τα μεφαγωνακια πες μας

για τα μεγαφωνακια αλλη ωρα, οχι ακομα...
Για πες, υπαρχει κανας τροπος στο περιπου να υπολογιζουμε ποσες σπειρες χρειαζομαστε?

Απάντηση: Re: Diy πηνια

μετρώντας με καποιο οργανο

ε καλα αυτο ειναι αυτονοητο..εχω LCR meter.
αλλο ειναι το θεμα... αντε να μετρησεις...πως ομως?αφου το συρμα ειναι βαμενο...ξυνεις , μετρας, και ξαναβαφεις για να τυλιξεις κιαλλο?η καπως αλλιως?

Last edited:
καθαρίζεις την αρχή και μετα χαρασεις λιγο το σύρμα και μετρας . το να πέσουν δυο χαρακες διπλα διπλα και να ακουμπήσουν ειναι πολυ απίθανο. εαν το δεις και παει να γινει βάζεις ανάμεσα κάποιο μονωτικό.

μαλιστα..καποιος τυπος να ξερω γενικα, στο περιπου ποσες σπειρες θελει?..γιατι αλλο να θελει πχ 20 σπειρες και να μετραω απτις 15 και αλλο να θελει 100 και να μετραω απτις 15..
Θα παρω αυριο τηλ να ρωτησω τιμη καρουλιου..

κατι αλλο...αντι για πηνιοσυρμα, αν χρησημοποιησω μονοκλωνο 2μισαρι καλωδιο, ηλεκτρολογικο, κανει? με την μονωση πανω ενοειται...ας αφησουμε το ποσο χοντρο θα γινει το πηνιο κατα μερους..

Βαλε πυρηνα τοτε
αν κανεις αερος οι διαμετροι των σπειρων με το παχος του ηλεκτρολογικού θα πανε στο θεο οποτε και το μήκος...τσαμπα καλώδιο και αντισταση

Δε φτιαχνεις καλύτερα ενα σαν και αυτο http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...b4bc939.06098095/MUNDORF-ZERO-OHM-COIL-N-390/
και βαλε και ηλεκτρολογικό:flipout:, λίγα μετρα θελεις

Περι πυρινα...πρεπει να προσεξω κατι?..πχ βλεποντας σε ενα ετοιμο πηνειο πυρηνα, το κοματι σωληνα που χουν βαλει, ειναι κομενο κατα μηκος. σα ανοιχτη σπειρα δηλαδη..χρειαζεται ετσι?

Περι πυρινα...πρεπει να προσεξω κατι?..πχ βλεποντας σε ενα ετοιμο πηνειο πυρηνα, το κοματι σωληνα που χουν βαλει, ειναι κομενο κατα μηκος. σα ανοιχτη σπειρα δηλαδη..χρειαζεται ετσι?

με το lcr σε ποια συχνότητα μετράς?

και επιμένεις στο πυρηνάτο..

αν επέμενα να κολλήσω μια σαμπρέλλα με κόλλα πλακιδίων θα με άφηνες ?

οχι ρε μανα μου !!!δεν επιμενω!! γιαυτο ψαχνω τροπο να το φτιαξω γω, για να βγει φθηνοτερο!!.ο Μπουλαματης με κακομαθαινει κ λεει να το κανω πυρινατο για να μη βγει ,μεγαλο κτλ κτλ.. ο αλητης...

Να σου πω, 2μισαρι καλωδιο καλο δε ειναι?μετα παμε 1.5...
Αμα την κολησεις με κολα πλακιδιων καλα θα φας...:flipout:

οχι ρε μανα μου !!!δεν επιμενω!! γιαυτο ψαχνω τροπο να το φτιαξω γω, για να βγει φθηνοτερο!!.ο Μπουλαματης με κακομαθαινει κ λεει να το κανω πυρινατο για να μη βγει ,μεγαλο κτλ κτλ.. ο αλητης...

οχι δεν ειναι αλήτης γιατι σε προειδοποίησε, στο πέταξε το υπονοούμενο για τις μεσαίες, απο σενα εξαρταται πόση σημασία θα δώσεις. Εχεις coaxial μονάδα, δηλαδή υπεροχη ευκαιρία για τρελλό ταίριασμα φάσεων σε κάθε γωνία και υψος θέασης και θα το καταστρέψεις με περίπου υπολογισμους !!