Diy πηνια

Φιλε αφου ξερεις την αποψη μου για τα ''πυρηνικά''
τα αποφευγω οσο ο διαολος... για τις μεσαίες
Αλλά απο την αλλη 2,2 ειναι πολύ....
Για κεντρικό παντως θα εβαζα αερος και ας εχανα χαμηλό, δεν το συζηταω
το καθενα στο ειδος του
Πως θα το γυρησεις το πήνιο?

Μας εχεις μπερδεψει παντως
φτιαχνεις αν καταλαβα καλά ενα κεντρικό και ενα με το coax της seas

To δευτερο ειναι επιτυχία σαν μεγαφωνο αλλά θα εχεις προβλημα με την σταθμη του τουίτερ (βλέπω μια 6,8Ωμ στο κρος, γιαυτό δεν προορίζεται?)
Mια χαρα το βλέπω να παιζει με το σειριακό
κοψιμο χαμηλά από 1500....
Θα βγαλεις ενα χαμηλό που δεν θα το πιστευεις στα λίτρα που παιζει

Απάντηση: Re: Diy πηνια

Φιλε αφου ξερεις την αποψη μου για τα ''πυρηνικά''
τα αποφευγω οσο ο διαολος... για τις μεσαίες
Αλλά απο την αλλη 2,2 ειναι πολύ....
Για κεντρικό παντως θα εβαζα αερος και ας εχανα χαμηλό, δεν το συζηταω
το καθενα στο ειδος του

Μας εχεις μπερδεψει παντως
φτιαχνεις αν καταλαβα καλά ενα κεντρικό και ενα με το coax της seas

To δευτερο ειναι επιτυχία σαν μεγαφωνο αλλά θα εχεις προβλημα με την σταθμη του τουίτερ (βλέπω μια 6,8Ωμ στο κρος, γιαυτό δεν προορίζεται?)
Mια χαρα το βλέπω να παιζει με το σειριακό
κοψιμο χαμηλά από 1500....
Θα βγαλεις ενα χαμηλό που δεν θα το πιστευεις στα λίτρα που παιζει

οχι μαναμ...μπερδευτικαμε λιγακι..
Το σειριακο προοριζεται για το οικονομικο ηχειακι βασης που φτιαχνω, οχι για το κεντρικο..
Το κεντρικο ειναι με ομοκεντρικο SEAS, αν δε κανω λαθος, αυτο: http://www.seas.no/images/stories/vintage/pdfdataheet/h0723_t17rex_coaxf.pdf

Last edited:
Απάντηση: Re: Diy πηνια

ευκολο αυτο!..εχς ενα μοτερακι απο σουβλα..γυρναει σιγα σιγα..εχω ηδη απο παλια πατεντα ενα ας πουμε κατασκευασμα και ευκολα το κανω να γυρισει πηνιο...

Για τόσο χοντρά σύρματα χρειάζεται ροπή που δεν διαθέτουν τέτοιες διατάξεις. Επίσης η ένταση που εφαρμόζεται πρέπει να είναι αρκετή αλλά και σταθερή για να τυλιχτεί ομοιόμορφα. Διαφορετικά θα γίνει κοκορέτσι. Και ίσως να μην έχει ουσιαστική σημασία στην χρήση αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να μην χωρέσει στο καρούλι. Με τετράγωνο καρακάσα όπου το σύρμα πρέπει να γωνιάζει τα παραπάνω είναι ακόμα πιο έντονα.

Δεν ειναι καθόλου ευκολο Σηφη για χοντρα συρματα
εχει δικιο ο Μανώλης
Ξέρεις ποσα καρούλια εσπασα με 2 & 2,5?

Υ.Γ. αυτο το coax της seas αν το δουλεψεις σωστα θα βγαλεις πολύ καλό ηχο, (με καποια προβληματακια ψηλά)

ασε που τα σύρματα πάνω απο ενα χιλιοστό θέλουν βερνίκι.
Αλλιώς τα ακούς να παίζουν μουσική σε μεγάλες εντάσεις.

μετά απο κάποια τιμή αυτεπαγωγής ειναι δυστυχώς προτιμότερο να βάλεις πυρήνα αντι για αέρα. η χασούρα απο το περισσότερο σύρμα γίνεται μεγαλύτερη απο την χασούρα του πυρήνα.

μετά απο κάποια τιμή αυτεπαγωγής ειναι δυστυχώς προτιμότερο να βάλεις πυρήνα αντι για αέρα. η χασούρα απο το περισσότερο σύρμα γίνεται μεγαλύτερη απο την χασούρα του πυρήνα.

Πολύ σωστό.

[Χιούμορ]
Αν επιμένεις σε αέρος και χοντρά σύρματα, υπάρχει και μια λύση που δεν χρειάζεται τύλιγμα. Μόνο ξετύλιγμα.
Παίρνεις μια μπομπίνα σύρμα και ξετυλίγεις όσο δεν χρειάζεσαι.
wire.jpg

Θα είναι αρκετά μεγαλύτερη απ το κεφάλι σου αλλά μπρος στο hifi αυτά είναι πταίσματα.
[/Χιούμορ]

Καλά σου λένε. Τα χοντρά σύρματα δεν δουλεύονται με τίποτα! Συμφέρει τελικά να το παραγγείλεις έτοιμο.
Εγώ λέω ξέχνα τα πηνία και πάνε ενεργά. Θα σου κοστίσει φτηνότερα και θα παίζει καλύτερα.

νταξ η δοκιμη μπορει να γινει και με 1.5mm3 συρμα αμα δω οτι το 2.5 ειναι πακετο..το ποση δυναμη θα χρειαστει δε με τρομαζει καθολου..εχει πεσει πολυ πατεντα σε παρομοια πραματα και υπαρχει διαθεσιμο μεχρι και μπουλονοκλειδο για φορτηγα , το οποιο αμα χρειαστει μπαινει για πλακα πανω στην κατασκευη μου..

ωραια!παιδια σας ευχαριστω ολους! Τεταρτη απογευματακι θα πεσει μια δοκιμουλα..θα σας πω αποτελεσμα!

Και 2άρι τυλίγεται με το χέρι - το έχω κάνει πάνω από μία φορές. Φυσικά δεν πρόκειται να σφίξει όσο πρέπει. Μπόλικο βερνίκι μετά, όπως λέει και ο kontr.

Μέχρι 1,5-2 mH αέρας.Από κει και πάνω πυρήνας ανοικτός. Οι κλειστοί πυρήνες δεν έχουν σταθερή επαγωγή, εξαρτάται πολύ από τα βολτ που βλέπει το πηνίο.

Πρακτικότερη λύση για πυρήνα: από μετ/τή ΕΙ χωρίς τα Ι. Σε ακραία περίπτωση (πάνω από 10 mH) γίνεται τεράστιο - ΕΙ 120/5-6 cm, αν θέλεις φυσικά να έχεις λογική αντίσταση dc (μέχρι 300-400 μιλιώμ για 9-10 mH).

Αν είναι να σου βγει 1 ωμ, βάζεις ότι πυρήνα νάναι με λεπτό σύρμα και πολλές σπείρες, αλλά "καίς" και το 20% της ισχύος πάνω στο πηνίο, για μεγάφωνο 8 ωμ.